Børnecykler

Er det tid til at lære dit barn at cykle, eller er dit barn vokset fra sin cykel og mangler en ny? Vi har cykler til børn i alle aldre og størrelser i en lang række modeller fra kendte varemærker som Volare, Impulse og Pinepeak. Vælg fx en børnecykel med støttehjul, som kan tages af, eller en smart mountainbike til barnet, der gerne vil have ekstra fart på. Se alle vores børnecykler her.
97 resultater.

Hvilken størrelse cykel?

Som forældre forstår vi glæden og spændingen, der følger med at skulle finde den perfekte cykel til sit barn. Når man ser på det store udvalg af børnecykler, er det vigtigt at vælge en, der ikke kun er pæn og holdbar, men som også har den rigtige størrelse. Den rigtige størrelse på en børnecykel er afgørende for komforten, sikkerheden og for at få den bedste cykeloplevelse. En lidt større størrelse, som børnene kan vokse med, er ofte fristende, men det er vigtig, at cyklen har den rigtige størrelse på købstidspunktet. Sikkerhed og kontrol kan blive kompromitteret, hvis cyklen er for stor eller for lille til dit barn, så vælg altid med omtanke og fokusér på barnets nuværende størrelse og kapacitet.

Barnets højde

Cyklens hjulstørrelse

85 - 100 cm           10 tommer
90 - 105 cm 12 tommer
95 - 110 cm 14 tommer
105 - 115 cm 16 tommer
110 - 125 cm 18 tommer

 

Du kan læse om at vælge den rigtige cykel i forhold til dit barns alder og højde i vores Cykelguide

 

Hvornår kan børn lære at cykle?

At lære at cykle er et overgangsritual for mange børn og lægger grunden til et helt liv med dejlige cykeloplevelser. Det bedste tidspunkt at begynde at lære sit barn at cykle på er, når det viser interesse og er fysisk dygtigt nok – normalt når det er blevet tre år gammelt. Denne proces begynder ofte med en trehjulet cykel eller en løbecykel, som hjælper barnet med at lære at styre og holde balancen, før der skal trædes i pedalerne. Husk, at hvert barn er unikt, og evnerne kan variere, så vær tålmodig og opmuntrende. Og glem selvfølgelig ikke vigtigheden af sikkerhedsudstyr, såsom cykelhjelm og knæbeskyttere.

 

Hvilken cykelstørrelse skal jeg vælge?

Størrelsen på cyklen er vigtig, når det kommer til den cykel dit barn kører på! Tommer refererer til hjulenes diameter, og den passende størrelse korrelerer direkte med dit barns højde og alder. Fra løbecykler til trehjulede cykler og videre til deres første rigtige cykel er der en tommestandard for alle. Generelt spænder hjulstørrelserne fra 12 tommer til de allermindste til 24 tommer til de store børn. At sikre, at dit barns fødder rører jorden, når de sidder ned, vil hjælpe med selvtilliden og give bedre kontrol, når de cykler.

 

Hvornår kan børn cykle uden støttehjul?

At fjerne støttehjulene fra en børnecykel er en anden spændende milepæl. Støttehjul er gode den første tid, men prøv på ikke at stole på dem for længe, da de kan hindre balanceudviklingen. De fleste børn er klar til at prøve at køre på to hjul i 4-7-årsalderen. Lyt til dit barn og find ud af, om det føler sig sikker ved at træde i pedalerne, styre og stoppe. Dette er et tegn på, at dit barn kan være klar til at sige farvel til støttehjulene og komme i gang med den fulde cykeloplevelse.

Når det kommer til cykler, er Jollyroom en hjælpende hånd til børnefamilier, der er klar til at begive sig ud på deres tohjulede eventyr. Med velkendte mærker som Pinepeak, Impulse og Volare imødekommer vores cykeludvalg en række forskellige behov og præferencer, lige fra dem der søger sikkerheden i en trehjulet cykel til dem, der er klar til en mere avanceret børnecykel, såsom en mountainbike.
Find den perfekte cykel til dit barn i vores store udvalg, der er lavet til at gøre de første cykeleventyr så sjove og mindeværdige som muligt. Kør trygt og sikkert og værn om disse øjeblikke sammen med dine børn!