Cykler

Alle børn skal have en cykel og her hos Jollyroom har vi et bredt udvalg af cykler til børn, både store og små. Find en ny cykel i form af en børnecykel, trehjulet cykel, løbecykel eller en mountainbike og køb smart tilbehør, såsom en cykelhjelm samt en cykelstol eller cykelanhænger til voksencyklen. Se det hele her!
353 resultater.

Hvilken størrelse cykel skal børn have?

At vælge den rigtige cykel størrelse er vigtigt, for at dit barn kan køre sikkert og behageligt. Cykelstørrelsen er normalt angivet som hjulenes diameter i tommer. Tommerne er afgørende, da de hænger sammen med dit barns højde, især længden på indersiden af dit barns ben. Når du leder efter en cykel til dit barn, er det vigtigt at matche dit barns højde og benlængde med den passende cykel størrelse. Generelt passer en cykel 12 tommer til 16 tommer bedst til børn på 3 til 5 år, og en cykel 20 tommer til 24 tommer passer bedst til børn på 6 til 11 år. Det er altid bedst at lade dit barn prøvecykle cyklen, hvis det er muligt, for at sikre at cyklen passer i forhold til dets størrelse.

Højde børn

Cykel tommer

85 - 100 cm           10 tommer
90 - 105 cm 12 tommer
95 - 110 cm 14 tommer
105 - 115 cm 16 tommer
110 - 125 cm 18 tommer
115 - 130 cm 20 tommer
125 - 140 cm 24 tommer
135 - 155 cm 26 tommer
150 cm + 28 tommer

 

Du kan læse mere om at vælge den rigtige cykel i forhold til dit barns alder og højde i vores Cykelguide.

 

Hvornår kan børn cykle?

Forældre kan være i tvivl om, hvilken alder der er den rigtige for deres barn at begynde at cykle. Børn helt ned til to eller tre år kan starte med en løbecykel, som giver mulighed for at lære og mestre det grundlæggende med at styre og holde balancen, før de går videre til en almindelig cykel med pedaler.
I 5-6-årsalderen har børn normalt udviklet de motoriske færdigheder, der kræves for at håndtere en børnecykel, og de kan begynde at nyde den frihed og det eventyr, det giver at cykle. Det er dog vigtigt at sikre sig, at de er under opsyn og har nok øvelse i et sikkert miljø, før de er klar til fortovet eller vejen.

 

Hvilken cykel skal jeg vælge?

For at vælge den perfekte cykel til dit barn, skal du overveje flere faktorer – størrelse, type og personlige præferencer med hensyn til design og farve.
For små børn, der lige har opdaget glæden ved at cykle, kan en cykel, der ikke vælter, såsom en trehjulet cykel, eller en løbecykel, hvor begge ben bruges på jorden hele tiden, være den bedste mulighed for at hjælpe med at få selvtilliden og evnen. Og større børn foretrækker måske en mountainbike, ravercykel eller en BMX cykel til en mere eventyrlig og fartfyldt tur.

Udover selve cyklen, må man ikke glemme en cykelhjelm – et nødvendigt sikkerhedstilbehør, som ethvert barn skal have. En hjelm af god kvalitet som dem, der tilbydes af Pinepeak, Hamax og K2 Sports, giver ikke kun den nødvendige beskyttelse, men fås også i forskellige designs, så den kan matche dit barns personlige stil.

 

Cykelglæde til store og små!

Mens du kigger vores brede udvalg af cykler igennem, så husk at hver cykel fortæller en historie om potentielle eventyr og fælles familieminder. Uanset om det er til hyggelige ture i parken eller spændende udflugter i naturen, er en cykel mere end blot to hjul og et styr – det er en billet til frihed og barndomsglæde. Her hos Jollyroom er vores mission at støtte disse eventyr med et nøje udvalgt sortiment af cykler, der imødekommer enhver lille cykelrytters behov. Vælg mellem populære mærker som Pinepeak, Impulse, Volare m.fl.
Så på med hjelmen, vælg den perfekte cykel og forbered dig på de utallige timers spænding og latter, der venter forude. Husk, det handler ikke kun om rejsen eller destinationen – det handler om glæden ved at cykle!