•  

  Guide til

  Børnecykler

  Denne guide hjælper dig med at finde den rigtige cykelstørrelse til mit barn. Når børnene skal have nye cykler, kan det være svært at vurdere præcis, hvilken størrelse cyklen skal have. Med denne guide kan du ud fra dit barns højde eller alder se, hvilken hjulstørrelse der passer til dit barn. Herefter kan du gå på opdagelse i vores store udvalg af børnecykler til både store og små.

   

 • Størrelsestabel til cykler

  At cykle skal være sikkert, sjovt og behageligt – brug dit barns højde til at finde en god størrelse!

 • Cykelguide_Banner_815x815_Storlek efter ålder.png
 • Barnets alder

  Barnets højde

  Cyklens hjulstørrelse

  Første cykel 85 - 100 cm 10 tommer
  2-6 år 90 - 105 cm 12 tommer
  4-6 år 95 - 110 cm 14 tommer
  4-6 år 105 - 115 cm 16 tommer
  6-8 år 110 - 125 cm 18 tommer
  6-8 år 115 - 130 cm 20 tommer
  8-12 år 125 - 140 cm 24 tommer
  8-12 år 135 - 155 cm 26 tommer
  over 12 år  over 150 cm  28 tommer

   

 • Stelstørrelse eller hjulstørrelse?

  Tommer på børnecykler refererer til hjulstørrelsen. Via tabellen herover kan du matche hjulstørrelsen med dit barns højde. Superenkelt!

 • Hvordan skal cyklen passe til mit barn?

  For at opnå optimal balance og sikkerhed, skal begge fødder kunne nå jorden, når barnet sidder på sadlen. Barnet skal altid kunne nå styret med begge hænder, også når det skal dreje. Barnet skal kunne dreje styret 45 grader uden at skulle slippe det. 

 • Find den nye cykel

 • Løbecykler – et perfekt alternativ til de mindste!

  I modsætning til almindelige cykler mangler løbecykler pedaler. Løbecykler kaldes også balancecykler, da de giver god balancetræning og samtidig gør overgangen til en rigtig cykel lettere.

 • Cykelguide_Banner_815x815_Storlek Springcykel.png
 •  

  Benenes inderlængde

  Barnets alder

  Cyklens hjulstørrelse

  25 - 35 cm 2 - 4 år 10 tommer
  35 - 45 cm 3 - 5 år 12 tommer

   

 • Husk tilbehøret

  Her finder du alt fra cykelhjelme og ringeklokker til cykelpumper, dæk og meget mere.


 • Cykelguiden

  I vores omfattende cykelguide tager vi dig igennem alt det, du skal vide, for at sikre dit barns komfort og sikkerhed på alle cykelture. At vælge den rigtige cykelstørrelse er afgørende for at skabe en behagelig og sikker cykeloplevelse, der fremmer både glæde og tryghed hos dit barn. Læs videre for at få svar på de mest almindelige spørgsmål, som forældre stiller sig selv, når de skal finde ud af, hvilken cykelstørrelse der er den helt rigtige til deres børn.

   

 •  

  Hvordan måler man stelstørrelse på cykel?

  Et almindeligt spørgsmål er, om man skal fokusere på stelstørrelse eller hjulstørrelse, når man leder efter, hvilken cykelstørrelse ens barn burde have. Svaret er, at de forskellige tommestørrelser på cykler hver især oftest repræsenter cyklens hjulstørrelse. Til børnecykler anbefaler vi, at du vælger cykelstørrelse baseret på forholdet mellem dit barns højde og hjulstørrelse. Det er først ved større cykler over 26 tommer, at tommestørrelsen repræsenterer stelstørrelsen. Længere oppe på siden får du et mere detaljeret overblik over forskellige cykelstørrelse børn!


 • Hvad størrelse cykel skal mit barn have?

  Det er vigtigt at vælge en cykel, der er den helt rigtige størrelse nu, og ikke en cykel, som barnet skal vokse i. Hvor stor cykel størrelse børn skal have afhænger af, om barnet kan nå jorden, når det sidder på sadlen. Hvad hjulstørrelse angår, så afhænger den først og fremmest af barnets højde. Barnet bør også kunne nå styret med begge hænder, selv når det drejer. Styret skal kunne drejes 45 grader, uden at barnet behøver at give slip med hænderne, og ved 90 graders drejning skal styret været i højde med sadlen og barnets ben, ikke ansigt eller mave.

   


 • Hvilken tommestørrelse skal børnecykler have?

  Når det kommer til børnecyklers hjulstørrelse, så er der en masse forskellige tommestørrelser at vælge imellem. Vores cykelguide hjælper dig med at vælge den størrelse, der skaber de bedste forudsætninger for en god stabilitet og manøvredygtighed, når dit barn cykler. Via en tabel, der lister forskellige højder i henhold til modsvarende hjulstørrelser, gør vores guide det let at finde den rette hjulstørrelse til dit barn. Match dit barns højde mod den anbefalede tommestørrelse og tag udgangspunkt i det for at sikre en komfortabel og sikker cykeloplevelse.