Barnevognsguide


Velkommen, forældre! I denne guide får I et praktisk overblik over de forskellige vogne på markedet, som kan hjælpe jer til at beslutte, hvilken vogn som passer til netop jeres familie.

 • 2021-barnvagnsguiden-duovagn-DK.jpg
 •  

  rosa-streck_final.jpg

  En duovogn er en barnevognsmodel med separat klapvognsdel og barnevognsdel. Du kan bruge duovognen allerede fra nyfødt og frem til, barnet er stort nok til at sidde op og se omverdenen. Se alle duovogne

 • plus_final.jpg

  Lang anvendelsestid.
  Der findes forskellige slags klapvognsdele – almindelige og ergonomiske.
  Rummelig barnevognsdel.
  Mange modeller er kompatible med babyautostole.

 • minus_final.jpg

  Skift mellem barnevogns- og klapvognsdel indebærer en vis montering.
  Kræver opbevaringsplads til den barnevogns-/klapvognsdel, der ikke bruges.

 • MERE OM DUOVOGNE

  Duovognen er en model med separate klapvogns- og barnevognsdele. Den har dermed samme anvendelsesområde og grundlæggende fordel som kombivognen: den kan bruges fra dit barn er nyfødt og resten af vogntiden, hvilket også er et økonomisk valg for familien.

  Duovognen er dog noget anderledes, når det gælder de specifikke funktioner. Her placerer du ikke en lift i klapvognsdelen, men udskifter i stedet delene helt.

  Der kræves derfor en del montering, når du har en duovogn. Men monteringen er langt fra avanceret – som regel er det bare at klikke de forskellige dele af og på stellet.

  Barnevognsdelen på en duovogn er noget større end en sædvanlig blød lift, da den ikke skal passe ind i en klapvognsdel. Desuden er den hårdere og mere stabil, hvilket giver en hyggeligere soveplads til barnet. Derimod er den ikke så let at bære omkring, som en blød lift.

  Klapvognsdelen på en duovogn er oftest vendbar, så du selv kan vælge, om dit barn skal sidde fremad- eller bagudvendt. Forskellige duovogns-modeller har forskellige typer af klapvognsdele – den almindelige/klassiske klapvognsdel og den ergonomiske klapvognsdel. På en almindelig klapvognsdel kan man vippe ryglænet i forskellige vinkler, og oftest kan man lægge det ned i fuld hvilestilling, så barnet kan ligge på både maven, ryggen og siden. En ergonomisk klapvognsdel kan man vippe på samme måde, men da den er mere skåleformet, betyder det, at liggestillingen ikke bliver helt lige. Den er nemlig formet efter barnets krop, så bagdelen er placeret i en lavere position end overkrop og ben.

  Ofte kan en duovogn bruges med en babyautostol, hvilket refereres til som et ”Travel System”. Her tilkøber man altså en babyautostol til vognen, som du let kan klikke fast på stellet med adaptere, der enten indgår i købet eller sælges separat. Fordelen ved et Travel System er, at man eksempelvis slipper for at vække det sovende barn, når køreturen er slut – alt man skal gøre, er at løsne autostolen og sætte den fast i duovognen. Husk at tjekke, om autostolen og duovognen er kompatible.

  Med en duovogn kan du altså slå flere fluer med ét smæk og få en barnevogn, der dækker alle familiens behov gennem hele vognperioden. I denne vognkategori finder du mange smukke og fantasifulde designs med fine tekstiler, farver og tilbehør – så du skal kunne finde det, der passer til dig og din familie.

 • arrow.png

 • 2021-barnvagnsguiden-kombivagn-DK.jpg
 •  

  rosa-streck-test-2.jpg

  En kombivogn er en klapvogn, hvor man i stedet for en separat barnevognsdel, som på en duovogn, bruger en lift. Liften kan være blød eller hård afhængig af, hvad der passer den specifikke vognmodel. Som regel kan man bruge kombivogne, fra barnet er nyfødt og op til ca. 3-4 år.Se alle kombivogne

 • plus_final-3.jpg

  Lang anvendelsestid.
  Let at sætte liften i og tage den ud af vognen og nem at bære omkring.
  Let at folde sammen.

 • minus_final-2.jpg

  Den bløde lift er noget mindre end duovognens barnevognsdel.
  En blød lift kan være mindre stabil end duovognens barnevognsdel. Der findes også hårde lifte, der vil give ekstra stabilitet.

 • LÆS MERE OM KOMBIVOGNE

  Kombivogne passer til familien, der har brug for let at kunne tage babyen med. Hvis man fx bor i en lejlighed og har brug for at bære babyen op ad trapper, kan man gøre det i liften og lade resten af vognen blive stående ved døren.

  Kombivognens største fordel er dens anvendelsestid. Dette er en vognmodel med justerbart ryglæn og fodstøtte, og den kan bruges i kombination med en blød eller hård lift, som du let placerer i klapvognsdelen, når den er fuld hvilestilling. Dette er ikke bare en meget praktisk løsning for dig som forælder, men betyder også, at du kan bruge kombivognen lige, fra barnet er nyfødt og gennem hele vognperioden, hvis det er det, du ønsker. Når dit barn er blevet for stort til den bløde lift, kan det sove i klapvognsdelen, når ryglænet er i fuld hvilestilling.

  En kombivogn er i bund og grund en klapvogn, men takket være dens ekstra funktioner, kan den i kombination med en lift bruges som barnevogn til dit nyfødte barn – på samme måde som en duovogn.

  Kombivognen er et funktionelt, rimeligt og praktisk alternativ – en vogn, der gør det, den skal. Men funktionaliteten betyder ikke, at man skal gå ned på stilen, da der findes mange lækre kombivogne på markedet.

 • arrow.png

 • 2021-barnvagnsguiden-sulky-DK.jpg
 •  

  rosa-streck_final.jpg

  En nem og handy vogntype. En klapvogn er let, hurtig at klappe sammen og fylder meget lidt, når den er sammenfoldet. Denne vogn passer ekstra godt i travle bymiljøer, på rejser eller i bilen som en ekstra vogn, da den ikke fylder meget i bagagerummet. Se alle klapvogne

 • plus_final.jpg

  Lille vogn.
  Let.
  Nem at sammenfolde.
  Perfekt til rejsen eller i bilen.

 • minus_final.jpg

  Ikke egnet til svært terræn og ujævne underlag.
  Mindre robust og stabil end andre vognmodeller.

 • MERE OM KLAPVOGNE

  Klapvognen er den mindste, letteste og mest enkle af vognmodellerne og kan bruges til både små og store børn. Denne vogn er passer til familien, der har brug for en kompakt vogn, der ikke fylder meget, når den er sammenfoldet. En klapvogn er perfekt til rejsen eller som ekstravogn i bilen.

  En klapvogn har små hjul, der ofte er drejbare, så den er lettere at manøvrere på steder med lidt plads, som fx i byen eller offentlig transport. Denne hjultype kaldes ofte for “Swivelhjul”.

  Klapvognen er rigtig god at rejse med pga. dens velfungerende hjul, og den er let at sammenfolde og lægge i bilen. Visse klapvognsmodeller er endda så små, at de kan tages med på flyet som håndbagage. Vi anbefaler dog, at man tjekker dette med flyselskabet, inden man rejser.

  I klapvognskategorien finder du den klassiske klapvogn, søskendeklapvognen og paraplyklapvognen.

  Søskendeklapvognen er, som navnet afslører, en søskendevogn. Den har samme anvendelsesområder og specifikationer som en almindelig klapvogn – en let, ikke alt for robust by-/rejsevogn, der er god at have, når de små bliver trætte i benene.

  Paraplyklapvognen er en ekstra lille og let vogn. Denne vogntype har et spinkelt stel og er ofte ikke så stabil. Fordelen er dog, at de kan foldes sammen til en meget kompakt størrelse og kan bæres med én hånd.

  Da klapvognen er let og kompakt, har den ikke lige så mange justeringsmuligheder som andre vogntyper, men den kan ofte, alt afhængig af modellen, sættes i hvilestilling, så barnet kan sove i vognen. Mange modeller har fodstøtte, og en del har justerbart håndtag.

  Når det gælder udseende, tilbyder de forskellige vognmærker et stort og varieret udvalg af klapvogne med lækre tekstiler, farver og mønstre.

 • arrow.png

 • 2021-barnvagnsguiden-syskonvagn-DK.jpg
 •  

  rosa-streck_final.jpg

  Til familier med tvillinger eller søskende, der ligger tæt aldersmæssigt. Søskendevogne kan have forskellige udformninger med varierede placeringer af klapvogndele. Visse modeller har også en barnevognsdel. Se alle søskendevogne

 • plus_final.jpg

  Kapacitet til at transportere to børn.
  Mange modeller er kompatible med babyautostole.
  Mange forskellige modeller.

 • minus_litetext.jpg

  Søskendevogne er større end andre vogne.

 • MERE OM SØSKENDEVOGNE

  Søskendevognens funktion er indlysende – at transportere søskende/to børn i samme vogn. Udover denne funktion, findes der mange forskellige varianter, funktioner og løsninger at vælge imellem i denne kategori.

  En søskendevogn kan være lille og let med små, roterbare hjul som en klapvogn. Eller den kan have store luftfyldte hjul og et mere robust design, så den også kan bruges som løbevogn.

  Udvalget af søskendevogne tilbyder også flere variationer, når det gælder klapvognsdelenes placering.

  Visse søskendevogne har en standardløsning med to søskendesæder placeret ved siden af hinanden, mens andre har søskendesæderne efter eller under hinanden. På de fleste moderne søskendevogne kan man justere sædernes ryglæn individuelt og mange modeller har vendbare sæder, så børnene kan sidde i begge kørselsretninger.

  Vi har endda søskendevogne, hvor det er muligt at kombinere en klapvognsdel og en barnevognsdel samtidigt. Dette gør det muligt at bruge vognen til børn, som ikke er lige gamle. En søskendevogn er med andre ord ikke begrænset til bare at være en tvillingevogn.

  Mange modeller kan også bruges med babyautostol. Denne løsning kaldes et ”Travel System” og indebærer, at man klikker autostolen på vognstellet med adaptere, som enten medfølger eller købes separat. Denne løsning kan være praktisk, hvis du vil bære et sovende barn fra bilen til barnevognen eller omvendt – man skal blot løsne autostolen i bilen og sætte den på søskendevognen i stedet.

  En søskendevogn er en vogntype, som man på mange måder kan genkende fra de andre barnevognskategorier, men med den fordel, at den passer til to børn. Mange modeller kan bruges til ét barn og senere komplementeres med en separat klapvogns- eller barnevognsdel, så den kan bruges til to børn.

  Søskendevognskategorien byder desuden på mange fine modeller med forskellige kalecher, tekstiler, mønstre og farver.

 • arrow.png

 • 2021-barnvagnsguiden-sportvagn-DK.jpg
 •  

  rosa-streck_final.jpg

  I kategorien aktivitetsvogne findes der både løbevogne og cykelanhængere. Disse vogne fungerer udmærket som hverdagsvogne, dog med særlige ekstrafunktioner, der gør dem perfekte til sportsaktiviteter, hvor børnene kan være med. Se alle aktivitetsvogne

 • plus_final.jpg

  Robust vogn, der fungerer godt i al terræn.
  De fleste aktivitetsvogne kan også bruges som cykelanhænger og løbevogn.
  Fungerer også som hverdagsvogn.

 • minus_final.jpg

  Størrelsen – noget større og mindre håndterbare end sædvanlige barnevogne.
  Ikke egnede til helt små børn – man kan dog bruge ekstra tilbehør til nyfødte, som visse modeller tilbyder.

 • MERE OM AKTIVITETSVOGNE

  Der er ingen tvivl om, at livet beriges af børn. Mellem arbejde, hentning, madlavning, børnenes aktiviteter m.m. kan det dog være svært at finde tid til den træning, man tidligere har været vant til.

  Hvis du kan nikke genkendende til dette, kan en løbevogn måske være løsningen. En løbevogn er en robust vogntype med et sporty design, der gør den let at styre.

  En løbevogn har tre store, luftfyldte hjul med gode, støddæmpende egenskaber, så den er behagelig at sidde i for den lille passager.

  Mange løbevogne har swivelhjul foran, altså et hjul, der kan rotere 360 grader, så du ikke behøver hælde vognen for at dreje. Hjulet er også udstyret med en lås, der kan give ekstra stabilitet, når det behøves. Det er vigtigt at nævne, at hjulene altid skal være låst, når du løber med vognen.

  Løbevogne fås både som enkeltvogn og søskendevogn, og de fungerer også fint som hverdagsvogne. Derimod er de ikke ligeså små som fx en klapvogn.

  Vil du gerne have flere træningsmuligheder, kan du satse på en cykelanhænger/multifunktionsvogn. I denne kategori finder du gode og alsidige barnevogne, som kan monteres på en cykel. Cykelanhængere/multifunktionsvogne fås også både som enkelt- og søskendevogn. Disse vogne har ofte ekstrapakker, der gør det muligt at bruge dem som almindelig gåvogn, løbevogn eller skivogn. Cykelanhængere/multifunktionsvogne fungerer godt som almindelige klapvogne i åbne miljøer, men i den offentlige trafik vil deres størrelse nok gøre rejsen noget besværlig. Flere og flere af denne vogntype kommer med justerbart ryglæn, men som regel har mange modeller et fast sæde og ryglæn. Cykelanhængere/multifunktionsvogne og løbevogne er derfor ikke altid egnede til helt små børn.

  Både løbevognene og cykelanhængerne/multifunktionsvognene kan sammenfoldes og transporteres i bilen. Men størrelsen kan man ikke løbe fra. Især den sidstnævnte vogn kræver en bil med et rummeligt bagagerum.

 • arrow.png