Barnevognsguide


Velkommen, forældre! I denne guide får I et praktisk overblik over de forskellige vogne på markedet, som kan hjælpe jer til at beslutte, hvilken vogn som passer til netop jeres familie.

 • 2021-barnvagnsguiden-kombivagn-DK.jpg
 •  

  rosa-streck-test-2.jpg

  Kombivogne er klapvogn og barnevogn i ét, hvor klapvognens sider kan foldes op hele vejen rundt og fungere som en barnevogn. Kombivognen har derfor en længere levetid end klassiske barnevogne, fordi I kun behøver én vogn fra at jeres barn er nyfødt og op til 4 år Alle kombivogne

 • plus_final-3.jpg

  • Alder: Fra nyfødte til 4 år
  • Barne- og klapvogn i ét
  • Kan bruges længe
  • Nem at folde sammen

 • minus_final-2.jpg

  • Fylder mere end klapvogne
  • Lille barnevognskasse
  • Blød og mindre stabil

 • LÆS MERE OM KOMBIVOGNE

  En kombivogn er til dig, der vil have en robust og stabil barnevogn, samtidig med at den er let og enkel at komme omkring med. En praktisk hverdagsvogn med andre ord.

  Kombivogne har større og mere stabile hjul end f.eks. en klapvogn, og de er ofte men ikke nødvendigvis, lufthjul. En kombivogn er fleksibel og fantastisk til allround brug – både på asfalt og på grovere underlag som grusveje og skovstier. Denne vogntype er heller ikke større, end at den let kan tages med på bussen eller lægges i bagagerummet i bilen. Kombivognene kan have både faste eller vendbare siddedele/sæder.

  Kombivognenes primære fordel er anvendelsestiden. Dette er en barnevognstype med fastmonteret siddedel, der har justerbart ryglæn og fodstøtte, og den kan bruges i kombination med en blød lift, som man placerer i vognen, når ryglænet er lagt ned.

  Dette er ikke kun en meget praktisk og intuitiv løsning for dig, som er forælder. Det betyder også, at du kan bruge kombivognen allerede fra barnet er nyfødt, og fortsætte med samme vogn til barnet bliver for stort for at sidde i vogn. Når barnet er vokset fra liften, kan det stadig sove i siddedelen, når ryglænet er lagt ned.

  En kombivogn er på mange måder en klapvogn, dog med nogle fordelagtige tillægsfunktioner, som lader dig bruge den på sammen måde som en klassisk barnevogn til de mindste børn.

  En kombivogn er en barnevogn, som man ”køber med omtanke”, altså et funktionelt, praktisk og rimeligt alternativ, der løser problemerne. Dette behøver heldigvis ikke betyde, at man skal gå ned på stilen, da der findes mange lækre kombivogne på markedet.

 • arrow.png

 • 2021-barnvagnsguiden-sulky-DK.jpg
 •  

  rosa-streck_final.jpg

  En nem og handy vogntype til hverdagsbrug. En klapvogn er let, hurtig at klappe sammen og fylder meget lidt, når den er sammenklappet, hvilket er perfekt til travle bymiljøer og på rejser. Se alle klapvogne

 • plus_final.jpg

  Paraplyklapvogne er meget kompakte til f.eks. rejser.
  Fås i mange varianter.
  Let at klappe sammen og tage med.

 • minus_final.jpg

  Ikke egnet til spædbørn.
  Ikke egnet som soveplads.

 • MERE OM KLAPVOGNE

  En klapvogn kan have mange forskellige størrelser og designs, men ens for dem alle er, at de er uundværlige i en hverdag med tumlinger og små børn, og at de kan klappes sammen og blive kompakte, når de opbevares eller transporteres.

  Hvad klapvogne generelt ikke kan, er at tilbyde en optimal ligge- og soveplads til spædbørn og mindre børn. Der skal man i stedet have fat i en barnevogn eller en klapvogn med duo- eller kombifunktion.

  Fælles for klapvogne er, at de ofte har mindre hjul i plastik eller gummi end f.eks. barnevogne har. Det gør det lettere at klappe vognen sammen, og det sænker vognens samlede vægt, når den skal transporteres i bilens bagagerum eller med bus og tog. Det påvirker selvfølgelig også stabiliteten og komforten, når der køres på ujævne overflader som brosten eller i terræn.

  En klapvogn kan have tre eller fire hjul afhængigt af model, men oftest er forhjulet/forhjulene drejelige med mulighed for lås, mens baghjulene er faste.

  Sædet er næsten altid i fremadrettet position og kan sjældent vendes. Kører I primært i byen, kan det ofte være smart med ét, drejeligt forhjul, når man skal forcere diverse fortov og kanter.

  Ser man på de finere detaljer som fodstøtte og kaleche, er det vigtigt at overveje, hvordan I skal bruge klapvognen. Kalechen bliver vigtig, hvis man planlægger at køre ude i sol eller regn, f.eks. på rejser eller længere ture i hverdagen.

  På en klapvogn er der ofte fodstøtter, som dog er relativt små. De sikrer, at børnenes fødder ikke støder mod jorden, når I kører, og de kan ofte flyttes til forskellige positioner som barnet vokser.

  De fleste klapvogne har også en stor kurv under sædet, som gør dem praktiske, når familien er på tur, eller når I skal handle på vejen hjem. Se efter en klapvogn med en god, solid kurv, der kan klare vægten, når du køber.

  De mindste og letteste klapvogne kaldes for paraplyklapvogne, da de kan foldes sammen som en paraply og bliver ekstremt kompakte. Disse klapvogne er utroligt lette og er helt perfekte at rejse med, da langt de fleste modeller vejer under 10 kg, men de er ofte ikke så stabile og komfortable som en klassisk klapvogn.

  En klapvogn meget fleksibel og let at gøre personlig og lækker med forskellige farvekombinationer, tekstilpakker og tilbehør – herunder regnslag, kopholder eller organizer, der gør vognen unik og tilpasset til dine og barnets behov.

 • arrow.png

 • 2021-barnvagnsguiden-syskonvagn-DK.jpg
 •  

  rosa-streck_final.jpg

  Til familier med tvillinger eller søskende, der ligger tæt aldersmæssigt. Søskendevogne kan have forskellige designs, og de varierer i sædeplacering og kombinationsmuligheder. Visse modeller kan bruges både med sidde- og liggedel. Se alle søskendevogne

 • plus_final.jpg

  Du kan nøjes med én vogn til begge børn.
  Begrænset plads til bagage.
  Et stort udvalg af smarte løsninger.

 • minus_litetext.jpg

  Søskendevogne er større end andre vogne.

 • MERE OM SØSKENDEVOGNE

  Søskendevognens funktion er indlysende: At transportere to børn i samme vogn. Engang var det muligvis sådan, at en søskendevogn bare var en søskendevogn, men den tid er ovre. Når man kigger rundt i denne kategori er det nemlig tydeligt, at de fås i et hav af modeller med mange forskellige funktioner og løsninger.

  En søskendevogn kan være lille og let med små punkteringsfrie hjul, som man kender det fra en klapvogn, dog med den fordel, at man har plads til et ekstra barn. Den kan også have store, luftfyldte hjul samt en robust og stabil konstruktion, der gør den egnet til løbevogn.

  Udvalget af søskendevogne udmærker sig også ved, at der findes mange forskellige muligheder, når det kommer til placering af søskendesæder.

  Nogle søskendevogne har en standardløsning med to søskendesæder placeret ved siden af hinanden, mens andre har søskendesæderne efter eller under hinanden. På de fleste moderne søskendevogne kan man justere sædernes ryglæn individuelt. Sæderne kan desuden vende både mod og væk fra hinanden.

  Vi har endda søskendevogne, hvor det er muligt at kombinere en siddedel og en liggedel samtidigt, hvilket er specielt smart for dem, der har børn, som ikke er lige gamle. Med andre ord, så er en søskendevogn ikke bare en tvillingevogn, men kommer med et hav af funktioner og kombinationsmuligheder.

  Mange søskendevogne kan også bruges med en autostol. Denne løsning kaldes et ”Travel System”, og indebærer, at man klikker autostolen på vognstellet via adapterer. Adapterne kan enten følger med i købet eller sælges separat. Denne løsning kan være praktisk, hvis du vil bære et sovende barn fra bilen til barnevognen eller omvendt, da man bare skal løsne autostolen og tage den med sig.

  En søskendevogn er altså meget lig vogne man finder i de andre kategorier, men adskiller sig ved at være beregnet til to børn i stedet for ét.

  Kategorien søskendevogne byder desuden på rigtigt mange fine designs med forskellige kalecher, tekstiler, mønstre og farver.

 • arrow.png

 • 2021-barnvagnsguiden-duovagn-DK.jpg
 •  

  rosa-streck_final.jpg

  Dette er en barnevognsmodel med separat siddedel og liggedel, som du kan veksle mellem alt efter behov. Således kan duovogne bruges længe, og de kommer ofte i et sporty og moderne design! Se alle duovogne

 • plus_final.jpg

  Lang anvendelsestid.
  Stabil siddedel.
  Rummelig og stabil liggedel.
  Har ofte mulighed for Travel System.

 • minus_final.jpg

  Man er ofte nødt til at afmontere sidde-/liggedel inden vognen kan klappes sammen.
  Skift mellem sidde-/liggedel kræver montering.

 • MERE OM DUOVOGNE

  En duovogn er en barnevognsløsning med separat liggedel og siddedel. På denne måde får man de samme grundlæggende fordele som man gør med en kombivogn, nemlig at du kan bruge den fra barnet er nyfødt og barnevognstiden ud, hvilket også er et økonomisk valg for familien.

  Duovognen og kombivognen adskiller sig fra hinanden ved, at man i en kombivogn lægger sædet tilbage, så det bliver til en barnevogn, mens man i en duovogn bytter mellem en liggedel og en siddedel efter behov.

  Med andre ord, så kræver det mere montering, når du vælger en duovogn, men når det er sagt, så er der ikke tale om et stort arbejde, da man nemt kan klikke de to dele af og på.

  Når det kommer til liggedelen på en duovogn, så er denne ofte en del større end på en kombivogn, da den ikke skal omdannes fra et sæde. Desuden er den hårdere og mere stabil, hvilket giver en hyggeligere soveplads for barnet. Ulempen er, at liggedelen ikke er så let at bære som en blød lift.

  Sidde- og liggedelene på en duovogn er ofte vendbare, hvilket giver mulighed for at åbne eller afskærme for barnets sanseindtryk.

  Ofte kan en duovogn bruges med en autostol, hvilket refereres til som et «Travel System». Her køber man altså en autostol i forlængelse af ligge- og siddelen, som nemt kan klikkes på barnevognsstellet via adaptere, der enten indgår i købet eller sælges separat. Fordelen ved et Travel System er, at man eksempelvis slipper for at vække det sovende barn, når køreturen er slut – alt man skal gøre er, at løsne autostolen og bære den over i duovognen. Husk at tjekke, at autostolen og duovognen er kompatible.

  Kort sagt, så slår du flere fluer med ét smæk, når du køber en duovogn, da man med én barnevogn kan dække flere af familiens behov. En ekstra fordel er, at man inden for denne kategori, også finder mange stilrene og fantasifulde designs, flotte tekstiler, farver og tilbehør, der kan sættes sammen efter smag og behag, så de passer lige nøjagtigt til dig og din familie.

 • arrow.png

 • 2021-barnvagnsguiden-sportvagn-DK.jpg
 •  

  rosa-streck_final.jpg

  Til de aktive forældre kan en cykel-, ski- eller løbevogn være smart, da man får en vogn, der fuldt ud opfylder kravene til en hverdagsvogn samt funktioner, der er tilpasset et familieliv, som inkluderer masser af fysiske aktiviteter med børnene. Se alle løbevogne

 • plus_final.jpg

  Funktionelle og pålidelige vogne.
  Tilpasset træning og friluftsliv med børn.
  Store hjul, der ruller godt og er lette at styre.
  Har gerne gode opbevaringsmuligheder.

 • minus_final.jpg

  Ofte meget store vogne.
  Ikke praktiske i offentlig transport og fylder meget i bilens bagagerum.
  Kræver tid og praktisk håndelag at klappe sammen i forhold til andre vogne.

 • MERE OM LØBEVOGNE

  Der er ingen tvivl om, at livet beriges af børn. Mellem arbejde, hentning, madlavning, børnenes aktiviteter m.m. kan det dog være svært at finde tid til den træning, man behøver og tidligere har været vant til.

  Hvis du kan nikke genkendende til dette, er en løbevogn eller cykelvogn højst sandsynligt det, du behøver. En løbevogn er en robust barnevogn, der er let at komme omkring med, mens en cykelvogn gør det muligt at transportere børnene hurtigt og sikkert samtidigt med, at du får motion på cyklen. Mange af disse modeller har desuden flere funktioner, så de kan bruges som både cykelvogne og løbevogne. Nogle kan man sågar også montere ski på, hvis man er til langrend om vinteren eller ofte befinder sig på steder, hvor der er meget sne.

  En løbevogn har altid tre hjul, der ofte er meget større end man ser på både klapvogne og duovogne. Det har den fordel, at de er mere stabile ved høje hastigheder, og det giver vognen et lavere tyngdepunkt, som mindsker risikoen for, at den kan vælte.

  Derudover har hjulene næsten altid luftslanger, der mest af alt minder om et cykelhjul med enkelte undtagelser, hvor vognene har et drejeligt forhjul, der kan låses.

  En cykelvogn har til forskel fra en løbevogn, kun to hjul og kan kobles til cyklen. De vogne der har ski, kan både trækkes i en sele eller skubbes som en almindelig vogn.

  Alle disse typer af vogne gør det lettere at få motion ind i hverdagen, og de fås endda også til to børn.

  Ulempen ved denne type vogn er, at den er stor og derfor ikke egner sig specielt godt til storbylivet, hvor man ofte vil transporterer sig med offentlig transport eller har en bil med et lille bagagerum - men det er jo heller ikke tanken, at man skal køre rundt i bil eller bus, når man har en cykel- eller løbevogn!

 • arrow.png