•  

    Guide

    Otte tips til børnesikring af hjemmet

    De første år med barn er en utrolig hyggelig og sjov tid, men det er også en tid, hvor risikoen for ulykker og skader er større. At skabe de rette forudsætninger for et trygt, børnesikkert hjem er alfa og omega, når de små skal gå på opdagelse i alle ender og kanter. Det behøver slet ikke at være særligt svært eller dyrt – her kommer nogle af vores bedste tips til, hvordan du gør

     

  • Børnesikring af hjemmet: Tjekliste

  • 1. Babyalarm

    Skal du opholde dig i et andet rum, mens din baby sover? Så er en babyalarm et uovertruffent værktøj!

    En babyalarm, som overvåger de lyde, barnet siger, er den simpleste og oftest billigste variant, der også har en tendens til at have en længere batteritid og færre forstyrrelser. Her finder du blandt andet Neonates digitale babyalarm: En populær, pålidelig variant, der er blevet kåret til bedst i test.

    Til dig, der gerne vil have et lidt større overblik, er babyalarmer, der overvåger både lyd og billede et godt alternativ. Gennem billedfunktionen får du et tydeligt billede ad barnets aktiviteter og søvnmønstre, når du ikke er lige ved siden af. Ved at kigge på skærmen er det også lettere for dig at identificere de forskellige lyde din baby laver.

    Et fremragende eksempel på  sådan en babyalarm er Padwico V8, som har en rækkevidde på 300 meter og oplades let via det medfølgende strømkabel.

  •  

    Som et alternativ til den traditionelle babyalarm har vi de appstyrede eller såkaldte smarte babyalarmer, der har en kombination af lyd, billede og andre digitale funktioner. Her finder du blandt andet funktioner som lyd- og bevægelsessporing, søvnanalyse (fx hvor ofte dit barn vågner, og hvor meget af søvnen der er dyb), åndedrætsovervågning, musikindstillinger og temperaturreguleringer.

     

    Til dig, der er intresseret i denne type, kan vi varmt anbefale Owlet Dream – en uovertruffen babyalarm med alt fra HD-kamera med nattesyn og zoomindstillinger til grædesensorer og målning af temperatur og fugt i rummet.

    Shop babyalarmer ->

  • 2. Opbevaring

    Små børn elsker at udforske deres omgivelser ved at tage fat i ting og putte dem i munden, hvilket skaber en risiko for at barnet kommer til at sluge noget farligt eller stikke sig på hårde og skarpe kanter. Sørg derfor for at samle småting i opbevaringskurve eller kasser, skabe og lignende steder, barnet ikke kan komme til.

    Shop opbevaring ->

  • 4. Skråstole

    Hvis du bruger en skråstol til din baby, er det vigtigt, at du ikke placerer den på en høj overflade, fx et bord, hvis du har babyen uden for synsvidde, selv hvis det blot drejer sig om et kort øjeblik!

    Shop skråstole->

  • 5. Stikkontakter

    Brug kontaktsikring eller lignende for at sikre, at dit barn ikke sætter en finger eller andet ind i en stikkontakt. For at undgå overophedning og en eventuel brand kan vi også varmt anbefale en USB-oplader med timer, som automatisk slukker, efter 1-4 timer.

  • 6. Børnelås

    Er dit barn ekstra nysgerrig efter at finde ud af, hvad der gemmer sig i skuffer og skabe? Med en smart multilås kan du let forhindre de små fingre fra at komme ind i skuffer, skabe, ovne og døre.

    Shop børnelås ->

  • 7. Farlige stoffer og kemikalier

    Opbevar produkter med farlige indholdsstoffer, såsom rengøringsmiddel og vaskemiddel, på steder, hvor barnet ikke kan nå.

  • 8. Vælg den rigtige seng

    Sørg for, at barnet får en tryg og komfortabel søvn i en rigtig god tremmeseng. Når du vælger seng, skal du særligt kigge efter EU-certifieringen EN176, som sikrer, at der er det helt rigtige mellemrum mellem tremmerne, så barnet ikke kommer i klemme, at sengen er stabil/ikke vælter, samt at materialet ikke indeholder nogle farlige stoffer.

    Shop tremmesenge->

    Er du i tvivl om, hvilken seng, der passer allerbedst til dit barn? Tjek vores sengeguide ud!