3 myter om bagudvendte autostole

Barnet rejser altid sikrest i en bagudvendt autostol, men af og til kan man blive i tvivl pga. de forskellige myter og misforståelser, der hersker. I dagens indlæg tager vi de tre almindeligste myter under luppen og fortæller dig, hvorfor du ikke skal bekymre dig over disse påstande.

 

I Danmark ved de fleste, at børn skal køre bagudvendt så længe som muligt og helst frem, til de er ca. 5 år. Det er først, når barnets vægt overskrider autostolens maks. vægt eller, når mere end en tredjedel af barnets hoved rager op over nakkestøttens kant (hvilket ca. er i øjenhøjden), at det er tid til at bytte til en autostol, der er beregnet til større børn.

Men der hersker stadig mange myter og misforståelser omkring det at lade børn køre i en bagudvendt autostol. Nedenfor besvarer vi de tre bekymringer, der hyppigst nævnes. På billeder ser du bagudvendte autostole fra Axkid, der har barnets sikkerhed og komfort som første prioritet.

 

1. ’’Det er ikke komfortabelt for mit barn at sidde i en bagudvendt autostol’’

Så længe du vælger en autostol, der passer til barnets alder og frem for alt vægt og højde, så vil dit barn have tilstrækkelig benplads og sidde behageligt.

Børn, der er 2-3 år har med høj sandsynlighed tilstrækkelig plads til benene, og ofte bøjer barnet under alle omstændigheder benene for at opnå højere komfort. For børn er det helt naturligt at sidde med bøjede ben uanset, om det er i en autostol eller mens, der leges.  Er du stadig usikker, eller har du et ældre barn, så findes der en del autostole, fx fra Axkid, der giver dig muligheden for, at installere stolen længere ude fra sædet, hvilket giver ekstra benplads.

Noget som under alle omstændigheder er værd at tænke på og godt for barnet, er at tage regelmæssige pauser, når I skal på længere bilture. Så får både voksne og børn mulighed for at strække benene og få lidt ekstra energi.

Förstabild 2.png

Axkid Modukid Infant Autostol Baby, Black Inkl. Base

2. ’’Mit barn bliver køresyg i en bagudvendt autostol’’

Køresyge, som også kaldes for bevægelsessyge, er normalt blandt børn mellem 2 og 10 år. Faktum er, at dette fænomen kan ramme hvem som helst, så længe personen har et fungerende balanceorgan. Køresyge kommer af, at sensoriske informationssystem, øjne og balanceorgan rapporterer forskellige indtryk til hjernen. Sygetilstanden kan også opstå, hvis vi befinder os i en bevægelsessituation, som vi ikke er vant til eller har glemt. Visse sanser siger, at vi sidder stille, mens andre siger, at vi bevæger os. Disse modsigende indtryk leder til kvalme og ubehag. Med andre ord, opstår køresyge uanset færdselsretning.

Förstabild 3.png

Axkid Modukid Seat Autostol, Black

3. ’’Mit barn kan ikke se ud i en bagudvendt autostol’’

En anden påstand mod bagudvendte kørestole, er, at barnets udsyn er begrænset. Men faktum er, at børn, der kører bagudvendt ofte har bedre udsyn. Den høje siddeposition sørger for, at barnet kan se ud gennem begge vinduer på bagsædet. Hvis barnet sidder i en fremadvendt autostol, sidder de overfor forsædets ryglæn, hvilket begrænser synsfeltet. Det bliver desuden svært for barnet at dreje hovedet og kigge ud af vinduet især, hvis der sidder andre på bagsædet. Sidder barnet i stedet bagudvendt er drejevinklen mindre, hvis barnet vil kigge ud.

 

Vil du læse mere om autostole? Klik her for at se vores indlæg, hvor vi beskriver rejsen fra babyautostol til selepude.

______________________________________

https://axkid.com/sv/safety/tre-saker-du-inte-ska-oroa-dig-for-med-bakatvanda-bilbarnstolar/