Har du hørt om Babblarna?

Hvis ikke du allerede har hørt om de farverige Babblarna, så synes vi, at du skal læse med her! Babblarna er en samling farverige figurer, der har taget Sverige (og snart resten af Europa) med storm, og det er faktisk slet ikke så mærkeligt! Ud over at være nogle søde figurer i fantastisk flotte farver, så hjælper de også børns sprogudvikling gennem sjov leg, sang og lyde.

 

Babblarna er udviklet efter Karlstads-modellen og hjælper børnene med at træne de første lyde, mens de lærer navnet på de sjove figurer. Figurerne taler deres eget sprog, som er bygget op efter deres navne: Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi og Doddo, der er nogle af de letteste lyde for barnet at sige, og barnet kan både øve sig i at sige navnene hver for sig, eller i Babblarna-sangen, som du kan høre herunder.

 

 

Men Babblarna har ikke kun egne farver, former og sproglyde, de har også deres helt egen personlighed. Og hvem ved, måske du kan genkende dit barn i en af de sjove figurer?

 

Babba er gruppens sludrechatol, men også sød og betænksom, og han læser gerne en bog eller fortæller et eventyr til den, der vil lytte.

Bibbi er en mere afslappet type, som let kan blive opfattet forsigtigt og ængstelig. Bibbi kan godt lide stille aktiviteter såsom at kigge på stjerner, pusle om blomster og få læst historie og så videre. Der skal helst ikke være for meget fart over feltet, hvis Bibbi får lov at bestemme.

Bobbo har et skiftende humør. Det ene øjeblik er han glad og det næste er han ikke – men for det meste glad! Ellers er Bobbo sprudlende og nysgerrig, men så snart noget går galt, så begynder han at stampe i gulvet!

Dadda er nysgerrig, stædig og akavet, og du vil ofte finde ham fnisende for sig selv!

Diddi er en rask type, der altid vil være først! Diddi har meget energi og spurter rundt som en hvirvelvind, men på grund af al energien kan det være svært at lytte til andre. Diddi er også snakkesalig og kreativ – tegne, male og forme, se det er noget Diddi kan li’!

Doddo er en rigtig ven, der kæmper for retfærdighed og sørger for, at alle er med i legen. Doddo kan godt lide at høre sig selv, men husker også at lytte til andre.

Med andre ord, så er Babblarna lige som rigtige børn – forskellige! Alle er unikke og alle er skønne!

Hvis du kunne tænke dig, at lade Babblarna flytte ind hjemme hos dig, så finder du alverdens legetøj og bøger med de sjove produkter her.

babblarna_collage.png

1. Dadda Spilledåse, 2. Doddo Hånddukke, 3. BOG: Hvor er Babbas Ting, 4. Aktivitetstæppe, 5 Bobbo Sutteklud, 6. Bibbi Bamse, 7. Diddi Rangle.