bilstolsguide_top-banner_150825.jpg

 

Autostolsguiden

Svært at vælge autostol?

Når det gælder dit barns sikkerhed, er noget af det vigtigste at anskaffe sig en sikker autostol, der passer til dit barn. Derfor findesder forskellige modeller og varemærker, at vælge imellem, der monteres forskelligt, er kompatible med forskellige barnevognstyper og egner sig til forskellige aldre; det gør det muligt, at finde en helt optimal autostol, der dækker dit barns behov, men gør også markedet til lidt af en jungle, hvor det er svært at få øje på dét man søger. Af denne årsag har vi lavet en guide om autostole, der forhåbentlig vil hjælpe dig godt på vej til det rigtige valg og et super godt køb.

Jollyroom har i dag Nordens største udvalg af autostole. Selv med en guide kan det være svært at vælge den perfekte autostol til din families situation. Hvis du er i tvivl og vil have råd eller eksperthjælp, håber vi at du vil kontakte vores kundeservice. Vi gør vores absolut bedste for at svare på dine spørgsmål alle hverdage fra kl. 10:00-18:00.

bilstolsguide-stoltyp

AUTOSTOLE TIL BABY - 0-13 KG

En babystol er en autostol designet specielt til babyer, som ofte også er kompatibel med barnevogne, og er nem at bære med sig. En babystol monteres bagudvendt på passagersædet eller bagsædet. Stolen kan spændes fast med bilens sikkerhedssele, en base eller med en Isofix-løsning.

Når dit barn stor nok til at sidde op selv, eller overskrider den anbefalede vægt, så er det tid til at skifte til en bagudvendt autostol.

AUTOSTOLE TIL SMÅ BØRN - 9-18 KG

Når dit barn vejer mellem 9-18 kg og kan sidde sikkert uden hjælp, bør I investere i en ny autostol. Monteringen af en autostol sker enten ved hjælp af sikkerhedsselen eller et Isofix-system på passager- eller bagsædet. Barnet holdes på plads ved hjælp af selen i autostolen. Vær opmærksom på at du bør deaktivere bilens airbag på barnets plads, hvis autostolen skal monteres på passagersædet.

Når dit barns hoved stikker mere end 1/3 over autostolens kant så den er i højde med dit barns øjne, er det tid til at skifte autostol. Du kan anskaffe en autostol med højere maksimal belastning eller en selestol til store børn.

SELESTOLE OG -PUDER TIL BØRN - 15-36 KG

Når barnet er over 4 år gammel anbefaler vi en selepude eller en selestol (15-36 kg) til køreturen. Både selestole og selepuder er fremadrettede og er simple at montere, og i nogle tilfælde kan de fastgøres i bilens ISOfix-system. Selestolen eller selepuden hjælper med at tilpasse bilens sikkerhedssele til barnets krop.

Selestol vs. Selepude: Både selestole og selepuder er sikre for dit barn. Den største forskel mellem modellerne er, at selestolen er udstyret med et højt ryglæn - og er det samme som selepuder med rygstøtte. FDM anbefaler selestole med rygstøtte, så sikkeredsselen har en bedre placering i forhold til barnets hals.


 

Vigtigt at tænke på

bilstolsguide-trio1

SID BAGUDVENDT

Lad dit barn sidde bagudvendt så længe som muligt, da dette reducerer risikoen for alvorlige skader ved et sammenstød. Dit barn bør ikke sidde fremadrettet før ved 4-5-års alderen, eller når dit barns pande er over ryglænets kant.

 

bilstolsguide-trio2

KONTROLLÉR TEST AF STOLEN

Vær sikker på at din autostol er godkendt med certifikaterne ECE 44-03, 44-04 eller i-Size-mærket. Jollyroom sælger udelukkende autostole i modeller, der har gennemgået sikkerhedstests med godkendelse med produktionsdato.

 

bilstolsguide-trio3

FØLG BRUGSANVISNINGEN

Du får tydelige manualer med til alle Jollyrooms autostole, som du bør følge for korrekt brug. Hvis der alligevel opstår spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice.

 

bilstolsguide1

STOLENS LEVETID

Kontrollér at din autostol ikke er over 5 år gammel og at den aldrig har været med i en ulykke. En autostols levetid er ca. 10 år, forudsat at man passer godt på den. Når autostolen ældes øges risikoen for at materialet bliver sprødt, hvilket kan mindske sikkerheden. Har stolen været med i en ulykke SKAL den udskiftes. Den eneste måde at garantere stolens sikkerhed, er at købe ubrugte autostole, medmindre du kender nogen som kan bekræfte, at den genbrugte stol ikke har været med i en kollision.

SIKKER FÆRDSEL I BILEN

Biler har taget form efter voksne kroppe, hvilket gør vores små børn ekstra udsatte i bilulykker. Derfor er det så utroligt vigtigt at vælge den rette autostol, der både beskytter i tilfælde af kollision, men også for løse dele i bilen.

Mange års forskning, erfaring og kollisionstests viser, at børn mellem 0-5 år sidder fem gange sikrere i bagudvendt position end de gør fremadrettet. Dette skyldes den store belastning som barnets hoved og nakke udsættes for, når bilen rammes af store kræfter. I en fremadrettet stol kan selen desuden forårsage skader på milt, nyrer og lever. En bagudvendt stol fordeler kollisionskraften over en større overflade, hvilket gør belastningen betydeligt mindre ved hoved og nakke.


bilstolstillbehor_dk