Køreposeguide

Hvad er en kørepose? Hvornår er en kørepose god at bruge? Hvilke ting bør man tænke på, når man køber en kørepose? I denne praktiske køreposeguide giver vi dig svar på mange af de typiske spørgsmål, du måtte have om køreposer.
 

Hvad er en kørepose?
En kørepose er hyggeligt og praktisk tilbehør til vognen, som barnet kan blive pakket ind i, når det er koldt udenfor. Målet med en kørepose er at give dit barn et beskyttede yderlag, der holder vind og kulde ude og barnets egen varme inde på samme måde som en vinterflyverdragt. Særlig for de mindste børn, der ikke bevæger sig så meget, er en kørepose praktisk i vognen.


Hvorfor bør dit barn have en kørepose?

At pakke barnet ind i en varm kørepose har flere praktiske fordele sammenlignet med 'bare' at give dit barn en vinterflyverdragt på. Det er let at lægge og tage barnet ud af vognen i en kørepose, og det er desuden tilstrækkeligt at have normalt tøj på i en kørepose, hvilket er praktisk ved bleskift, spisetid og så videre. At en kørepose desuden giver dit barn en omsluttende og tryg følelse er bare et ekstra plus.


Vælge den rigtige kørepose
Det store spørgsmål er, hvilken kørepose skal du købe til dit barn? Der findes mange forskellige køreposer i forskellige materialer og størrelser. Det er en god idé at forsøge at besvare følgende spørgsmål, inden du køber en kørepose:

  1. Hvilket vejr skal køreposen bruges i?
  2. I hvilken vogn/vogne skal køreposen bruges?
  3. Hvilken størrelse passer til dit barn?
  4. Hvilken konstruktion har køreposen?
  5. Hvad er dit budget?


Hvordan er din vogn?
Både køreposer og vogne kommer i forskellige størrelser. Har du en vogn med en smal klapvognsdel eller bred klapvognsdel? Vil du både bruge køreposen i en klapvognsdel og en barnevognsdel? 
Størrelse
Hvis du har mulighed for at prøve køreposen i din vogn og se, om den passer i størrelsen, er det selvfølgelig at foretrække. En for stor kørepose kan gøre kan gøre pladsen i fx klapvognsdelen ekstra trang pga. det overflødige stof, hvilket ikke er optimalt. 
Sele

Undersøg hvilken sele, din vogn har. Skal køreposen bruges i en klapvognsdel er det godt at dobbelttjekke, at køreposen har åbninger til selen (de fleste vogne har fempunktsseler). Mange køreposer er desuden udstyret med en ophængningslomme, som du kan trække over ryglænet, så køreposen ikke glider samt en type af antiglide-materiale på undersiden.  


Hvornår skal du bruge køreposen?

I hvilket vejr vil du gerne bruge køreposen? Skal den være tyk? Skal den have et låg, der kan åbnes helt? Skal den kunne klare en vintertur i meget lave temperaturer? Eller vil du måske have en lettere model, der er bedre på milde dage? Hvis I skal ud i koldt vintervejr, er en lammeskindspose eller en tyk vinterkørepose et godt valgt. Skal I bare have en kørepose, der kan lidt af det hele og er bedre i mildt vintervejr, så er en helårskørepose et godt alternativ. Til sommer, forår og tidligt efterår er det en god idé med en tynd kørepose, der beskytter på kølige dage uden at blive for varm.

åkpåseguide-2Förstabild.png

Voksi Urban Kørepose, PineGreen HDCream


Foruden, at en kørepose er praktisk, så er den også en flot detalje i vognen. På vores hjemmeside finder du masser af køreposer i forskellige farver og mønstre, der giver barnevognen et pift.


Nedenfor har vi samlet nogle nyheder og bestsellers blandt andet fra Voksi og Angel of Sweden. Desuden har vi også modeller fra det populære varemærke Petite Chérie. De er superfine med de skønne farver og mønstre, og så er de desuden universelle og passer de fleste vogne på markedet. Polstringen består af varm fleece, og det udvendige stof er vind- og vandafvisende.

1.png

1. Petite Chérie Essence Minikørepose, Birdforest/ Gull Grey 2. Petite Chérie Blanche 2-in-1 Babyflyverdragt, Rust 3. Petite Chérie Essence Kørepose, Love Story/ Grape Nectar 4. Voksi Urban Kørepose, Grey HDCream

2.png

1. Petite Chérie Essence Kørepose, Petite Flowers/ Medieval Blue 2. Petite Chérie Essence Kørepose, Solid Black 3. Petite Chérie Essence Kørepose, Stone/Egret 4. Petite Chérie Essence Kørepose, Love Story/ Spicy Mustard