Anmeldelse af Petite Chérie Heritage 2 Duo

Trebørnsmoren Josefine, bedre kendt under navnet Barnvagnsgalen, har anmeldt den populære vogn Petite Chérie Heritage 2. ’’På papiret en meget god vogn. Lang kaleche, lufthjul, affjedring, forskelligt tilbehør, der medfølger i den lave pris, og desuden får man både en klapvogns- og en barnevognsdel. Men er det virkelig så godt, som det lyder? Ja, det synes jeg faktisk. Jeg har kørt en hel del med Petite Chérie Heritage 2 Duo de seneste uger, og her er min anmeldelse!’’

Petite Chérie Heritage 2 er en populær og stilfuld duovogn – til en rigtig god pris. Den leveres komplet med klapvognsdel, barnevognsdel, autostolsadapter og regnslag, og du kan bruge vognen fra nyfødt og frem til, barnet vejer 22 kg. En perfekt vogn til det voksende barn. I dagens indlæg kan du læse trebørnmoren Josefines anmeldelse af vognen eller det navn, mange også kender hende under: Barnvagnsgalen. Hun fortæller blandt andet, hvad hun synes om vognens klapvognsdel, barnevognsdel og stel.

Klapvognsdel
Petite Chérie Heritage 2 Duo har en vendbar klassisk klapvognsdel med ryglæn, som kan indstilles i i tre forskellige niveauer – siddeindstilling, hvileindstilling og (næsten) plan liggeindstilling. Ryglænet justeres ved hjælp af den sorte spærre, der sidder på bagsiden af klapvognsdelen. For at vippe klapvognsdelen op igen, skal man bare trykke opad. Selen af høj kvalitet er en fempunktssele, som du kan dele i lige så mange dele. Den er let at justere i længden såvel som højden. Alle selens dele er udstyret med beskyttelse.

Bøjlen er iklædt imiteret læder og let at tage af ved at trykke de sorte knapper på hver side ind.  Betrækket er let at tørre af, og det er min opfattelse, at det vil holde sig fint længe, eftersom det har en skinnende overflade. Jeg ville have ønsket at stoffet havde 'lagt sig lidt'. 

Kalechen kan forlænges og har desuden en lille solskærm længst fremme. Oppe på kalechen er der et 'kigge-ud'-hul i klar plastik. I liggeindstilling kan du åbne stoffet længst bag på kalechen (over barnets hoved) og på den måde sørge for, at luften kan cirkulere helt frit. En fantastisk løsning på varme dage (der er ikke tale om en lille låge, men en rigtig god udluftningsfunktion, der lader masser af luft slippe ind).

Jeg ELSKER, hvor dækkende kalechen er samt dens mange gennemtænkte funktioner. Jeg er dog knap så vild med, at den afgiver lyd, når den justeres, og at den ikke rigtigt har faste indstillinger sammen med ryglænet. Måske mest et problem for en som mig, der vil tage flotte billeder, men faktum er, at jeg ofte går og justerer kalechen, så den er justeret 'rigtigt' (hvad der er rigtigt er selvfølgelig et definitionsspørgsmål). Funktionen kan desuden være anvendelig, når man tilpasser kalechen efter situationen i stedet for ryglænet. 

Fodstøtten har en tydelig kant, som barnet kan hvile sine fødder mod. Den kan justeres i fire niveauer og er delvist klædt i plastik, så den er let at tørre af.

For at vende klapvognsdelen trykker man begge sorte knapper på hver side ind, løsner den og drejer rundt.

barnvagnsgalen-petitecherie-olika lägen.png

Barnevognsdel
Barnevognsdelen er normal i størrelsen og har det samme slags skinnende stof som klapvognsdelen. På siderne har stoffet et quiltet mønster, som jeg synes gør barnevognsdelen superfin. Indersiden består af et blødt, gråt stof, som også er i et quiltet mønster. I fodenden er der en lomme, hvori du kan opbevare mobiltelefonen eller sutter. Madrassen er blød og har et betræk med samme stof som indersiden af barnevognsdelen. Barnevognsdelens kaleche kan ligesom klapvognsdelen åbnes over barnets hoved for optimal ventilation. Længst fremme på kalechen er der en solskræm, som kan foldes til siden, når du ikke bruger den. I kalechen er der et bærehåndtag iklædt imiteret læder, der matcher vognens håndtag. Barnevognsdelens låg sættes fast med elastik og trykknapper. Sammen med kalechen sørger det for optimal beskyttelse mod vind og vejr. Barnevognsdelen har såkaldte memory-knapper – det rækker derfor med at trykke dem ned én gang. Man kan dermed tage en knap ad gangen og siden løfte barnevognsdelen i bærehåndtaget – en manøvre, der kun kræver én hånd (guld værd hvis man er småbørnsforælder). Barnevognsdelen sidder stabilt fast på stellet takket være et ekstra støtteben, der foldes ud ved montering.

barnvagnsgalen-petitecherie-liggdel.jpg

Stel
Varekurven kommer i en god størrelse og kan rumme det, man har brug for i løbet af dagen. Det er desuden muligt at have større ting i kurven, da den ikke har en midterstang, der går tværs igennem. På siderne er der refleksdetaljer, så man ses i mørket. Håndtaget er klædt i imiteret læder, dekoreret med ”Petite Chérie”-logoet. Det er af typen knæleds, og det justeres derfor ved at vinkle det op eller ned. For mig, der er 170 cm, er dette perfekt. Jeg kan gå behageligt og tage skridtene, som jeg vil. 

Heritage 2 har affjedring på alle fire hjul. Hjulene er lufthjul, og forhjulene kan både drejes og låses. Fodbremsen sidder midt på bagpartiet og viser rødt, når den er aktiveret og grønt, når den er deaktiveret. 

Petite Chérie Heritage 2 kan foldes sammen med klapvognsdelen monteret, hvis den er fremadvendt. For at gøre vognen ekstra kompakt i sammenfoldet tilstand, kan du folde klapvognsdelens fodstøtte ned og afmontere bøjlen. Vognen kan ikke opbevares stående på sine hjul, men du kan derimod stille den på højkant. 

barnvagnsgalen-petitecherie-produkt.jpg

BarnvagnsGalen  Min oplevelse
Jeg er oprigtigt imponeret over Petite Chérie Heritage 2 Duo. Det er første gang, jeg har rullet en vogn fra varemærket, og jeg havde ikke høje forventninger, men de er under alle omstændigheder blevet indfriet og mere til. Heritage 2 er skøn at gå med, selen er rigtig god, og kalechen er dækkende. Jeg ville have ønsket, at det havde været muligt at sammenfolde vognen med klapvognsdelen vendt mod føreren (det ønsker jeg altid!) samt en lydløs kaleche med faste og tydelige justeringsniveauer. Men overordnet set er jeg virkelig glad for vognen og kan varmt anbefale den. Den er virkelig prisen værd!

Heritage 2 leveres komplet med barnevognsdel, klapvognsdel, autostolsadapter og regnslag. Adapterne gør vognen til et praktisk travel system, og de er kompatible med babyautostole fra Maxi-Cosi, Cybex, Axkid Modukid og BeSafe.

barnvagnsgalen-petitecherie-miljö.jpg

Se vognen ved at klikke her. Og klik her for at komme til BarnvagnsGalens blog.

________________________________________________

Barnvagnsgalen.com

@barnvagnsgalen