Sådan klipper du dit barn!

Vil du klippe dit barns hår derhjemme? En hårtrimmer gør arbejdet lettere. Læs vores bedste tips nedenfor.

En hårtrimmer er et godt hjælpemiddel til korte frisurer. 

Begynd med at vise dit barn, hvordan hårtrimmeren virker. Test den på din eller barnets arm for at vise, at maskinen er ufarlig og ikke kommer til at gøre ondt. 

Lav en hyggelig hjemmesalon
1. Find en behagelig stol, spejl og noget til at dække tøjet med (fx et håndklæde eller lagen), og gør klipningen til en hyggestund.
2. Væg et sted, hvor det er let at støvsuge bagefter.
3. Du kan eventuelt finde noget, der vil underholde dit barn – det vil gøre dit arbejde meget lettere. Det kan være en film eller legetøj, der fanger opmærksomheden.

Det rette værktøj
Foruden en hårtrimmer er det en god idé at have en kam og saks lige ved hånden. Philips hårtrimmer har forskellige længdeindstillinger, så du let kan lave den ønskede frisure (hanekam, karseklippet, kort i siderne osv.). Hårtrimmeren har en hukommelsesfunktion, så du kan gemme tidligere indstillinger, så resultatet bliver det samme ved næste klipning.

Brug hårtrimmeren rigtigt
Vil dit barn have en frisure, der er kortere i nakken og siderne, men længere på toppen, så begynder du med den kortere længdeindstilling. Bevæg trimmeren fra nakken og op mod hovedet. Afslut hver bevægelse i en opadgående retning, så der ikke bliver en synlig kant, hvor det længere hår begynder. Når nakken og siderne er færdige, indstiller du  trimmeren til en længere længde og klipper alt håret øverst på hovedet. Afslut med at rette bakkenbarter og det nederste nakkehår til.

Få det afklippede hår væk
Kam håret igennem for at kontrollere, at klipningen ser jævn og flot ud. Når I begge er tilfredse med resultatet, kan det være en god idé at skylle håret og få afklippet hår vasket væk. Du kan også føntørre eller børste håret væk med en blød børste.

Styling!
Sidst men ikke mindst, styling! For at give dit barn en sjov oplevelse kan du købe hårspray med farve og klippe skabeloner med forskellige mønstre (hjerter, stjerner, lyn og robotter) og holde disse mod håret, når du sprayer. Dit barn vil helt sikkert elske det!

bloggen_trendsmall_780X500.jpg