Tips til sjove aktiviteter derhjemme

I disse tider er mange familier mere sammen derhjemme, og selvom det er dejligt for hele familien at have mere tid sammen, kan det til sidst blive svært at finde på ting at underholde de små med. Hvis du er ved at løbe tør for kreative ideer, har vi her samlet en række aktiviteter, der forhåbentlig kan bidrage med ny inspiration.

 

Hjemmelavet modellervoks

Modellervoks er noget, der kan give timevis af underholdning. Skab flotte slotte, figurer og former – kun fantasien sætter grænsen for, hvad der er muligt. Det er sjovt at lave sit helt eget modellervoks. Her kan du se, hvordan man laver det:

Ingredienser:

5 dl mel
3 dl salt
2 spsk. citronsyre
2 spsk. olie
4 dl kogende vand
Frugtfarve (hvis du vil farve dit modellervoks)

Fremgangsmåde:

Bland mel, salt og citronsyre sammen i en skål. Tilsæt olien og det kogende varme vand og rør det sammen til en dej. Bliver det for tørt, kan du tilsætte lidt mere vand. Tilsæt evt. frugtfarve og ælt, til det er ensfarvet. Du kan dele dit modellervoks op og lave forskellige farver. Nu er det færdigt, og I kan lege med det.

Hvis du ikke vil lave modellervokset, kan du købe et færdigt kit med voks og udstiksforme. Klik her for at komme til hele vores sortiment med modellervoks, blandt andet fra populære Play-Doh.

 

Leg frisørsalon
Find en børste eller en kam, en sprayflaske med vand (bland evt. et par dråber balsam i vandet), hårspænder, hårelastikker og andet hårpynt, I har derhjemme og gå i gang med hårstylingen. På billedet længst nede finder du et sæt til styling, hvis dit barn får lyst til at have sit eget frisør-kit. .

 

Gemmeleg
En rigtig klassiker, man ikke lige bliver træt af. Kan du huske, hvor sjovt det er? Brug dit barnlige sind og find et rigtig godt gemmested. Hvem bliver fundet først??

 

Tag i skoven
Pak picnickurven, tag hynder og tæpper med og tag ud i skoven og hyg jer. Måske kan I finde noget sjovt at tage med hjem og lege med? Kogler, sten, flotte blade, sjove grene eller andet spændende.

 

Kreativ leg
Vær kreativ og brug det, I har derhjemme. Pasta og lasagneplader kan males og limes sammen og blive til fine kunstværker. Toiletruller kan blive til små figurer. Hvis I har været i skoven og finde ting, er de også perfekte at pusle og sysle med.

 

Spil familiespil
At spille familiespil er en sjov aktivitet for hele familien. Har I for eksempel prøvet klassikeren Fire på Stribe? Vi har masser af spil til alle aldre, og vi garanterer masser af latter og grin. I finder også ud af hvem i familien, der har vinderinstinkt og hvem, der er en dårlig taber.

 

Lav en hule
En hyggelig hule er altid et hit. Skab jeres eget lille sted, hvor I kan kravle ind og hygge jer, fx under køkkenbordet. Måske kan I spise jeres mellemmåltid derinde i løbet af dagen?

 

Giv børnene små opgaver
Begynder børnene at kede sig, mens du stadigvæk har en masse ting der skal gøres, inden I kan lege sammen? Giv dem små opgaver, som du ved, de kan klare. Fx kan de hjælpe dig med at putte tøj i vaskemaskinen, hjælpe med noget simpelt, når du laver mad eller hente ting, du skal bruge. Det er sjovt og lærerigt, og hvem bliver ikke stolt, når man kan hjælpe sine forældre?

 

Lav en skattejagt
Nu skal skatten findes! Tegn et kort, eller giv børnene små ledetråde, og skattejagten kan gå i gang. Skatten kan være noget sjovt legetøj eller måske noget lækkert at spise. Vi lover, det bliver en succes.

 

Varier legetøjet
Mange børneværelser er propfyldt med legetøj, og meget af det forsvinder i mængden. Tag noget af legetøjet, når dit barn ikke ser det og gem det væk i nogle uger. Når du så tager det frem igen, bliver det som nyt igen!

Kollage.png

1. Braun Stylingsæt m. Tilbehør 2. Play-Doh Modellervoks Havesæt 3. Kids Concept Fire på Stribe Spil

 

________________________________________________

Loppis.se/sa-kan-du-gora-egen-play-doh-recept

@byengell