Madrasguide – vælg den rigtige madras

At købe en madras til sit barn er ikke det allerletteste. Hvad skal man tænke på? Hvad er bedst for barnets ryg? Blød eller hård madras? Her besvarer vi blandt andet disse spørgsmål og giver tips til gode madrasser fra BabyDan.

 

Når du skal købe en madras til dit barn, dukker der som regel en masser spørgsmål op. Vi besvarer de mest almindelige, så dit barn kan sove så godt som muligt. Længst nede får du tips til nogle gode madrasser fra Babydan.

 

Blød eller hård madras?

Det er vigtigt at tænke på, at madrassen ikke må være for blød for dit barn. Dette er fordi, små børns kroppe udvikler sig og vokser hurtigt, og derfor skal madrassen give god støtte til kroppen. Når madrassen giver god støtte, vil barnet også sove bedre og mere roligt.

Noget der er godt at kigge på, er skumkvaliteten som måles i m3. Man anbefaler 21 kg pr. m3 til børn der vejer under 15 kg. Dette sikrer, at barnets krop ikke former madrassen.

 

Fugt?

Et sovende barns krop afgiver meget fugt, og dette er noget, man skal være opmærksom på. Ellers kan det enten blive for varmt eller for koldt for dit barn. Derfor anbefales en madras, der kan lede fugten væk fra barnet og derefter væk fra madrassen. Det er godt at være på udkig efter en madras, der er fremstillet i et materiale der fx har ventilationshuller eller kanaler, der transporterer fugt og varme væk.

 

Allergi?

Mange børn er allergiske over for mug, støv og støvmider. Dette er vigtigt at have med i tankerne, når man skal købe en madras. Støvmider trives bedst i tekstiler og især der hvor, der er varmt og fugtigt, hvilket det let kan være i en seng. Det er derfor vigtigt at rengøre og vaske lagen og betræk ofte. Et godt råd, især til allergikere, er at vælge en madras eller topmadras med 3D-net, hvor støvmider ikke kan leve. Hvis barnet sveder meget, hjælper 3D-nettet med at lede varme og fugt væk. Det gør også, at barnet lettere kan trække vejret, når det ligger med ansigtet nedad.

 

Tisser dit barn i sengen?

Hvis dit barn har tendens til at tisse i sengen, kan det anbefales at vælge en madras med et absorberende tæt lag, så madrassen ikke tager skader af bakterier.

På billedet herunder kan du se 4 populære madrasser fra BabyDan. Find den perfekte madras til dit barn.

Baby_Dan.png

1. Träumeland Madras Easy 60x120 2. BabyDan Madras Inkl. Topmadras 70x140 3. BabyDan Comfort Madras 40x84 4. BabyDan Madras Airlux 40x84 cm

 

Kort sagt: Vælg ikke en for blød madras, men vælg hellere en der er lidt hårdere og giver god støtte. Vælg en, der er fremstillet i et materiale, der absorberer fugt og varme, og evt. væske, og samtidigt giver god ventilation i madrassen. Vær ekstra opmærksom på, om madrassen er allergivenlig, hvis dit barn er allergisk over for støv og støvmider.

 

___________________________________________

@monnapursiainen