Glem ikke reflekserne!

Når vintermørket har lagt sig, er det livsnødvendigt med reflekser. I denne artikel forklarer vi, hvad reflekser er, hvor stor forskel de gør, og hvordan du skal bære dem for at være så synlig som muligt, når du bevæger dig i mørket.

Flyverdragten på billedet hedder Nordbjørn Igloo, og den er ikke kun supersød med alle de små ræve, men også funktionel og sikker, da den har flere synlige reflekser.

I efterårs- og vintermånederne er det allerede mørkt, når man tager af sted til skolen om morgenen, og når man går hjem om eftermiddagen! Derfor er det utrolig vigtigt, at man er så synlig som muligt, når man bevæger sig rundt i trafikken. Reflekser er derfor altafgørende!

Hvad er en refleks?
Kort sagt bygger en refleks på princippet om, at lys reflekteres tilbage i samme retning, som det kom fra.

Hvordan bærer du refleksen for bedst mulig effekt?
Reflekser er lettest at se, når de er i bevægelse. Hæng dem derfor enten i en tråd eller placér dem rundt om arme og ben, som jo ofte bevæger sig. Det er desuden en god idé at placere reflekserne langt nede på kroppen (under knæene), da du så er mere synlig for biler.

Hvor stor er forskellen med og uden reflekser?
For at illustrere hvor stor en effekt en refleks egentlig, har vi medtaget to eksempler:

1. Mørkt tøj uden reflekser medfører, at du ikke er synlig, før en bil er så tæt på som 20-30 meter fra dig!

2. Med reflekser kan en chauffør se dig allerede på 125 meters afstand og har god tid til at sænke farten.

Reflekser gør altså en STOR forskel.

Hvor lang holdbarhed har en refleks?
Normalvis kan en refleks holde cirka tre år, men allerede efter et år, kan refleksevnen være svækket. Køb derfor nye reflekser regelmæssigt for en sikkerheds skyld.

Det er værd at bemærke, at en refleks kan miste meget af dens refleksionsevne i høj varme og vand. Hvis vand kommer ind i refleksen optiske dele, kan refleksionsevnen blive ødelagt. Derfor er det vigtigt at tørre regnvand og lignende væk fra refleksens overflade. Undgå desuden at lægge refleksen i samme lomme, hvor du opbevarer for eksempel mønter eller nøgle, da den kan blive ridset, hvilket kan påvirke refleksionsevnen negativt.

Hvordan ved du, at reflekserne fungerer?
Test dem! Hæng den gamle refleks ved siden af en ny i et mørkt rum og lys på dem med en lommelygte på mindst fire meters afstand. Reflekterer den gamle mærkbart dårligere end den nye, skal den gamle ganske enkelt ikke bruges længere.

Hos Jollyroom finder du masser af varer fyldt med sikre reflekser. Du kan ikke beskytte dit barn for meget, så der er i princippet ingen grænser for, hvor mange reflekser dit barn kan bære. Køb derfor overtøj, sko og tilbehør med masser af reflekser!

Reflex-DK.jpg1. Beemoo Reflex Regnslag Vogn 2. Nordbjørn Reflex Kørepose, Grey 3. Nordbjørn Glittertind Vinterstøvler Reflex, Navy 4. Viking Play II R GTX Vinterstøvler, Navy/Petrol 5. Didriksons Tote Mini Rygsæk, Silver
6. Nordbjørn Snowcap Hue & Vanter, Reflex Silver 7. Didriksons Migisi Flyverdragt, Navy

 

nordbjörn-leo-pink-reflex.jpgNordbjørn Arctic Vinterflyverdragt, Pink Leo   Nordbjørn Snowcap Hue & Vanter, Pink Leo

 

_____________________________________________

@stineebbesendahl

@interiorbysabina