Hvad er GORE-TEX?

Er du lidt forvirret over GORE-TEX®, og hvad det faktisk indebærer? Vi er enige i, at det kan være svært at forstå. I dagens artikel forklarer vi derfor, hvad GORE-TEX® er og hvilke tests, der bliver gennemført, inden børnesko kan mærkes med GORE-TEX®.

Hvad er GORE-TEX®?
GORE-TEX® er et syntetisk, vandtæt og åndbart tekstilmateriale, der bruges til produktionen af tøj og sko. Hemmeligheden bag GORE-TEX® er en tynd membran fyldt med mikroskopiske porer, der transporterer fugt væk og samtidig forhindrer, at vand trænger igennem materialet. Ved produktionen af sko, syes dette GORE-TEX®-materiale sammen til en strømpe, der placeres i skoen, nær foden. På den måde gør GORE-TEX®-membranen skoene både vandtætte og åndbare. 

De skønne sneakers på billedet ovenover hedder Viking Cascade II Mid GTX Sneakers, Black/Grey og Viking Cascade II GTX Sneakers, Magneta/Red og er begge eksempler på sko med en vandtæt GORE-TEX®-membran!

Hvordan testes sko med GORE-TEX®?
Alle nye sko testes i et laboratorium. Skoenes funktionalitet er afhængig af både det udvendige og indvendige materiale, og det inkluderer for og membran. Disse materialer skal derfor være fejlfrie, før skoene kan godkendes, og dette vurderes gennem forskellige tests. Nedefor finder du eksempler på tests, der gennemføres på vinterstøvler:

1. Gangsimulator
Produkter, der lover, at de er GORE-TEX GUARANTEED TO KEEP YOU DRY® placeres på virkelighedstro fodmodeller, der simulerer 200 000 skridt i et vandbad. Hvis støvlerne ikke forbliver tørre, kan man aflæse det på fugtsensorerne. Man ser straks hvor på støvlerne, et eventuelt problem er og kan så korrigere det. Derefter testes støvlerne igen, indtil de består testen.

2. Test af det udvendige materiale
Alle støvler med GORE-TEX® skal være vandtætte, hvilket indebær, at der stilles hårde krav til støvlernes ydeevne. Til at begynde med kræves det, at alle dele af det udvendige materiale er vandafvisende, så vandet ikke kan transporteres fra den udvendige side og ind i skoen eller støvlen. Alle dele testes – alt fra skindet og skummet til sømme og snører for at sikre, at varen fungerer som forventet.

3. Centrifugaltesten
Her testes støvlerne indefra og ud! Hele støvlen fyldes op med vand og centrifugeres i høj hastighed (4G tryk). Trykket, der opstår, presser vand ud gennem små huller, der viser hvor eventuelle utætheder er. Hvis der er utætte områder, bliver støvlerne ikke godkendt.

4. Komforttesten
Aflsutningsvis kontrolleres hele konstruktionens åndbarhed. Dette gør man, fordi alle materialer, der bruges, bidrager til støvlernes åndbarhed og klimakomfort. Ved hjælp af denne test kan man sikre sig, at alle materialer fungerer sammen og, at hele konstruktionen har høj åndbarhed, hvilket gør støvlerne komfortable og behagelige ved alle slags aktiviteter.

Se det store udvalg af sko og støvler fra VIKING lige her

viking-känga-svart-goretex_780X500.jpgViking Play II R GTX Vinterstøvler, Reflective/Black

 

En af de vigtigste ting at købe for, at børnene ikke skal fryse, er netop støvlerne. Et par rigtig gode vinterstøvler med GORE-TEX®, gør dit barn klart til alle vinterens eventyrer. Viking er et super populært valg, når det kommer til sko og støvler med GORE-TEX®-membran, og det forstår vi godt! Vikings vinterstøvler er af høj kvalitet og passer perfekt til aktive børn. Støvlerne har egenskaber såsom:

  • GORE-TEX®-membran, der holder fødderne tørre og giver god ventilation
  • Formpresset EVA-mellemsål, der giver støvlerne god støddæmpning
  • Grov, udvendig sål, der giver godt greb
  • Forstærkning i tåhætten og hælkappen, hvilket giver lang holdbarhed uanset vejr

På billedet har vi samlet fire populære støvler fra Viking – alle med GORE-TEX®-membran. De to Windchil til venstrel er desuden blevet kåret som bedst-i-test!

Gore-tex.jpg1. Viking Windchill GTX Vinterstøvler, Black/Charcoal 2. Viking Windchill GTX Vinterstøvler, Magneta/Purple 
3. Viking Tofte GTX Vinterstøvler, Black/Rust 4. Viking Tofte GTX Vinterstøvler, Navy/Petrol

viking-goretex-sko-780X500.jpgViking Sagene Mid GTX Sneakers, Dark Pink/Violet

 

Klik her for at se alle Viking-sko med GORE-TEX®-membran.

_______________________________________

Minnaelisa