Vognguide – vi hjælper dig med at finde den rigtige vogn

Hvilken vogn passer bedst til din familie og jeres behov? Hvad kendetegner de forskellige typer af vogne? Til hvilken alder passer hvilke dele? I dagens artikel hjælper vi jer, så I er forberedt, inden I skal ud og shoppe vogn!

Hvad er en barnevognsdel?
En barnevognsdel også kaldet en liggedel bruges til dit barn, der er yngre end 6-8 måneder. Indtil denne alder har dit barn brug for at ligge horisontalt, så ryggen kan slappe ordentligt af. En barnevognsdel skal have blødt underlag, have en passende temperatur og hårde kanter rundt. Det smarte ved at købe en separat barnevognsdel er, at du kan sætte den fast på en duo- eller søskendevogn, og dermed kan du bruge disse allerede fra fødslen og frem.

liggvagn-babyzen_780X500.jpg

BABYZEN YOYO+ Barnevogn 0+

Hvad er en klapvognsdel?
En klapvognsdel er sædet på en vogn og skal tages i brug, når dit barn kan sidde op ved egen hjælp, hvilket plejer at være omkring 6-8 måneder. Klapvognsdelen kan enten være fastmonteret eller vendbar. På duovogne kan du desuden bytte en klapvognsdel ud med en barnevognsdel og i nogle tilfælde sågar en babyautostol. Ja, mulighederne er mange!

sittvagn-sulky_780X500.jpg

Hvad med en duovogn eller en kombivogn?
Ideen bag en duovogn og en kombivogn er egentlig den samme – vognen skal kunne bruges til dit nyfødte barn og nogle år frem. Den egentlige forskel mellem de to er, at en duovogn har separate klapvogns- og liggedele, mens en kombivogn er en klapvogn, hvor du kan udskifte klapvognsdelen med en barnevognsdel, indtil dit barn er seks måneder gammelt.

Så når du handler vogn, er det vigtigt at tænke på, hvor lang tid du reelt kan bruge den. En kombi- eller duovogn har netop den fordel, at du kan bruge den i længere tid end for eksempel en normal klapvogn, da du kan bytte mellem klapvognsdele og barnevognsdele alt efter dit behov.

Og hvad med en søskendevogn?
Hvis du har flere børn, er der ikke noget, der slår en søskendevogn. Denne type vogn kan fås i flere forskellige modeller med forskellige sædekombinationer. Mange søskendevogne kan desuden bruges med både en klapvognsdel og en barnevognsdel, hvilket er praktisk, hvis du har børn i forskellige aldre.

syskonvagn-PC_780X500.jpg

En søskendevogn med en barnevognsdel og en klapvognsdel, begge bagudvendt

 

syskon_780X500.jpg

En søskendevogn med en klapvognsdel  og en barnevognsdel, vendt i forskellige retninger

Klapvogn vs. paraplyklapvogn
En klapvogn passer perfekt til familien, der godt kan lide at være på farten eller rejse. Ofte vil en klapvogn også være et godt valg til familier, der bor i byen. Fordelene med en klapvogn er den lette vægt, kompakte størrelse og mange, smarte funktioner. Tip! Se vores nye klapvogne med vendbart sæde, Moweo Turn.  

Hvis du er på udkig efter et endnu lettere og kompakt alternativ, så er en paraplyklapvogn måske noget for dig. Som navnet indikerer, kan en paraplyklapvogn faktisk foldes sammen til størrelsen på en paraply. Et andet plus er, at de desuden er godkendt som håndbagage hos mange flyselskaber. Alt i alt en perfekt vogn til dig, der ofte flyver med børnene!

Dit barn bør være cirka 6 måneder gammelt, inden I begynder at bruge en klapvogn.

Cykelvogn
En cykelvogn eller -anhænger er en multifunktionsvogn, der er perfekt til den sporty familie! Vælg blandt cykelvogne med plads til ét eller to børn, justerbart håndtag, vindue med ventilation og mange andre praktiske funktioner. Mange cykelvogn leveres desuden komplet med både cykelsæt, gåturssæt og skisæt!

cykelvagn-2-platser_780X500.jpg

En cykelvogn/anhænger monteret bagpå cykel

 

promenadvagnl_780X500.jpg

 Cykelvogn som gåtursvogn takket være et ekstra "gåturshjul" 

Det første du altså bør gøre, når du starter med at lede efter en vogn, er at spørge dig selv, hvordan du kommer til at bruge vognen. Skal I bare køre den korte tur til og fra børnehaven? Vil I have en vogn, I både kan tage med på shoppingtur i byen og samtidig også i skoven af og til? Vil du af og til tage vognen med på en løbetur? Og hvis du har bil – hvilke vogne får plads i bagagerummet?

____________________________________________________

Elinbergius
Lovisawallin
Linabjorkskog
​Caritapesonen
Christinamøller
Biskopsdotter.se
Jennifervernersson
Charlottejosefsson
https://www.jollyroom.dk/barnevognsguide