Guide – sådan vælger du den rigtige kørepose!

I dagens artikel fortæller vi om, hvad en kørepose er, hvad den kan bruges til, og hvad du bør tænke på, inden du køber en.

Hvad er en kørepose?
En kørepose er et hyggeligt tilbehør til vognen, som du kan pakke dit barn ind i, når det er koldt udenfor. Formålet med en kørepose er at skabe et beskyttende yderlag, der holder vind og kulde ude og barnets egen varme, inde. Den fungerer i bund og grund på samme måde som en vinterflyverdragt, men en kørepose er ofte vigtigere for små børn, der ikke bevæger sig så meget.

Hvorfor bør du købe en kørepose til dit barn?
Når kulden bliver mere gennemtrængende, er en kørepose oftest bedre at have i vognen end en vinterflyverdragt. En kørepose er mere praktisk, da den er nemmere at tage af og på end en flyverdragt. Dit barn kan nøjes med at have normalt tøj på inde i en kørepose og stadig holde varmen. Sidst, men ikke mindst giver en kørepose en både hyggelig og tryg følelse for dit barn!

Valg af kørepose
Det store spørgsmål – hvilken kørepose skal du vælge? De fås i mange forskellige materialer, modeller og størrelser. Det er en god idé at overveje følgende, inden du køber en kørepose:

  1. I hvilket slags vejr skal køreposen bruges?
  2. I hvilken vogn/vogne skal du bruge køreposen?
  3. Hvilken størrelse passer til dit barn?
  4. Hvilken konstruktion har køreposen?
  5. Hvad er dit budget?
  6. Hvilken vogn har du?

Hvordan ser din vogn ud?
Køreposer har forskellige størrelser, og det samme gør sig gældende for vogne. Har du en vogn med en smal klapvognsdel? En bred klapvognsdel? Eller vil du måske både bruge køreposen i en klapvogns- og barnevognsdel?

Størrelse
Hvis du har mulighed for selv at prøve køreposen i din vogn, så er det selvfølgelig at foretrække, så du kan se, hvordan den fungerer størrelsesmæssigt. Selvom det mest handler om æstetik, når en kørepose hænger ud over vognens kanter eller er for kort, så kan en for stor kørepose gøre klapvognsdelen meget trang på grund af overflødigt stof. Dette gør alt andet lige komforten mindre for dit barn.  

Sele
Tjek, hvilken type af sele din vogn har. Skal køreposen bruges i en klapvognsdel er det en god idé at dobbelttjekke, at køreposen har en åbning til selen. Mange køreposer har desuden en praktisk ophængningslomme, så du kan hænge køreposen på rygstøtten samt antiglide-materiale på bagsiden. Begge dele sørger for, at køreposen ikke glider ned.

Hvornår skal du bruge køreposen?
Det er også vigtigt at spørge sig selv under hvilke forhold, du har tænkt dig at bruge køreposen. Skal den være tyk? Skal den have en aftagelig overside, så den nemt kan åbnes helt? Skal den kunne holde til den kolde vinter her i Norden eller på skiferien? Eller vil du måske bare have en let kørepose, der kan give ekstra beskyttelse på køligere dage?

🍂❄

En kørepose er ikke blot praktisk, men også rigtig flot og kan give vognen et unikt look. På webshoppen finder du masser af køreposer i flere forskellige farver og mønstre, der gør efterårs- og vintergåturen både hyggelig og stilfuld!

Vi anbefaler især køreposerne fra Petie Chérie! De er superfine med skønne farver og mønstre og desuden universelle, hvilket gør, at de passer til de fleste vogne. Fyldet er i varmende, blød fleece, og det udvendige stof er vind- og vandafvisende.

Øvrige egenskaber:

  1. Kan fæstnes med 5-punktssele.
  2. Du kan tage toppen helt af takket være to lynlåse på hver side, hvilket er praktisk, hvis det pludselig skulle blive for varmt.
  3. Bagsiden har anti-glidemateriale, så køreposen holder sig på plads i vognen.

NEW IN

Åkpåsar-1.jpg1. Petite Chérie Stone Kørepose, Grey 2. Petite Chérie Emira Kørepose, Pink 3. Petite Chérie Stone Kørepose, Black

Åkpåsar-2.jpg4. Petite Chérie Rabbitland Kørepose, Black 5. Petite Chérie Emira Kørepose, Black 6. Petite Chérie Rabbitland Kørepose, Woodrose