Sådan vælger du den rigtige rygsæk

Det er vigtigt at bruge den rigtige type af rygsæk, så dit barn ikke får rygskader. I dagens artikel har vi derfor udarbejdet en tjekliste, der kan være god at gå igennem, inden du køber en ny rygsæk til dit barn.

Hvor stor skal tasken være?
Når du køber taske til dit barn, kan du let komme til at købe en, der er noget større end, hvad dit barn egentlig har brug for lige nu. ”Du kan vokse i den”, og ”det bliver billigere i længden” plejer at være argumentet. Fokus bør ligge på pasform og vægt. Børns skelet er blødere og mere følsomt end voksnes, og en for stor rygsæk kan føre til en for stor og skadelig belastning på ryggen. Som udgangspunkt skal en skoletaske (inklusive indehold) ikke veje mere end 15 % af dit barns vægt.

  • Tasken skal sidde tæt ind til ryggen
  • Tasken skal ikke være bredere end dit barns ryg
  • Tasken skal ikke nå hele vejen ned til bagdelen

beckmann-nyhet_780X500.jpg

1. Beckmann Classic Rygsæk 22L, Pet 2. Beckmann Classic Rygsæk 22L, Unicorn

Fordel vægten på den rigtige måde
At der er separate rum og lommer i tasken er praktisk, men kan også indebære en ujævn vægtfordeling alt efter, hvad tasken indeholder. Sørg for, at dit barns rygsæk er pakket med en jævn vægtfordeling for ikke at anstrenge den ene side af ryggen mere end den anden. Der er ofte et siderum på hver side af tasken. Du bør undgå at lægge tungt indhold i kun det ene rum, da det skaber en ujævn vægtbalance. Fyld i stedet disse rum med lettere ting. Det er desuden vigtigt, at rygsækkens stropper er justerbare, så du nemt kan tilpasse tasken efter dit barns højde og sikre en jævn vægtfordeling.  

  • Taskens ryg bør have et indlæg. Endnu bedre er det hvis rygindlægget er tykkere på højre og venstre side for at give plads til rygraden.
  • Vægten af taskens indhold skal kunne fordeles jævnt.
  • Tasken bør være udstyret med bryststropper, som du kan trække i for at indstille tasken efter dit barns størrelse og holde den på plads.
  • Tasken bør have brede skulderstropper
  • Taskens lynlåse og spænder skal være lette at håndtere for dit barn
  • Tasken bør være vandafvisende

Beckamnn_ryggsäck-780X500.jpg

Beckamnn_väska-3_780X500.jpg

Du finder endnu flere rygsække her

 

_______________________________
@fitfunfamilyblog