Klæd dit barn rigtigt på i det kolde vejr

Kulden nærmer sig og det er på tide at anskaffe godt og varmt tøj til børnene. For selvom det er koldt udenfor, er det fantastisk for børnene at komme ud og lege. Tilpas overtøjet efter vejret og dit barns alder og aktiviteter. I dette indlæg har vi samlet vores bedste tips til at vælge det rigtige overtøj.

Nedenfor finder du fem vigtige punkter at tage hensyn til, når du skal købe overtøj til efteråret og vinteren.

Reflekser
I efterårs- og vinterperioderne bliver det hurtigt mørkt udenfor, og det bliver svære for andre trafikanter at få øje på dit barn. Derfor er det vigtigt at huske reflekserne, så dit barn er synlig i trafikken på vej til og fra børnehave eller skole.

Vandsøjletryk
Med det skiftende og regnfulde vejr i vinterhalvåret bør overtøjet være vandtæt. Så kan dit barn frit lege rundt i sjap og regn uden at blive våd og kold. Brug vandsøjletryk som vejledning på, hvor meget vand tøjet kan tåle.

Åndbarhed
Når børn leger og bevæger sig, bliver de varme, og varmen afgiver fugt. Men hvis kroppen ikke kan komme af med fugten, kan dit barn blive kold og forkølet. Her er det vigtigt at vælge overtøj i hard shell med god åndbarhed, i stedet for fx bomuld som holder på fugten.

Bevægelighed
Når overtøjet er løstsiddende, er der god plads til bevægelse. Løstsiddende overtøj er mere behageligt og holder varmen bedre. Så kan dit barn frit løbe rundt og lege. Tænk på at give dit barn tøj på i lag, der passer til det skiftende vejr. Men pas på med for mange og tykke lag, da det giver mindre bevægelighed.

Justerbare funktioner
Det er vigtigt at overtøjet er praktisk, sidder godt og er nemt at tage af og på, når det er tid til at lege udenfor. Se efter fodstropper og justerbare seler, som holder bukser og sko på plads og sørger for at kulde og regn ikke trænger ind. Samtidig kan du tilpasse tøjet, så det sidder perfekt på dit barn.

Vi har samlet en masse lækre nyheder fra Mini A Ture i kollagerne nedenfor. Overtøjet opfylder alle vigtige kriterier og samtidig er det supersødt og behageligt at have på.

1 - 5 år

mini a ture -1-5-år.jpg

1. Mini A Ture Hajo Jakke 2. Mini A Ture Wally Jakke 3. Mini A Ture Wisti Flyverdragt

4. Mini A Ture Wilas Termobukser Blue 5. Mini A Ture Wilas Termobukser Rose

6 - 10 år

mini a ture -6-10-år.jpg

1. Mini A Ture Wille Jakke Grey 2. Mini A Ture Deja Jakke Black 3. Mini A Ture Wessel Jakke Blue

4. Mini A Ture Witte Termobukser Purple 5. Mini A Ture Witte Termobukser Grey

Vigtigheden af disse råd varierer alt efter, hvor koldt det er, og om I skal gå en lille tur i skoven eller være ude i længere tid i børnehaven eller skolen. Dog er det bedre at have for meget end for lidt tøj på. Hvis du er i tvivl, kan du altid mærke dit barn i nakken eller på panden og vurdere temperaturen. Hvis dit barn har for meget tøj på, vil nakken og brystet være varmt og svedigt. Fødder og hænder er altid lidt kolde, men skal selvfølgelig ikke være iskolde.

miniature_ytterkläder2_780X500.jpg

_____________________________________

sundhedsplejersken.dk

www.sondagsavisen.dk

frkreinevoll