Støt dit barns udvikling med LEGO®!

Noget af det bedste ved at være forældre er at følge barnets udvikling, og se hvordan det konstant lærer nye ting. ❤ Der er hele tiden ting, der skal læres og så er det særligt vigtigt med den rette stimulering. I dagens indlæg vil vi gennemgå, hvilke former for leg, som kan hjælpe barnet med at udvikle fantasi og forståelse!

Barnets fantasi kan hjælpes på vej allerede fra en tidlig alder. Den påvirker og udvikler deres måde at tænke på, kreativiteten, opførsel, nysgerrighed, evnen til at imitere – ja, listen er lang! Derfor er det også vigtigt, at forældre opmuntrer og stimulerer den fantastiske fantasi. 
Børn udvikles meget forskelligt, men her har vi inddelt udviklingen efter tre aldersgrupper 💕

1,5 – 2 år
Fra denne alder begynder de små at kunne genkende ting og forstå, hvad de kan bruges til. Hvis I ønsker at opmuntre barnets nysgerrighed for at udforske og lære mere, så er der mange slags legetøj man kan anskaffe sig. 😊

trends_mall_i-bloggen_LEGO780X500.jpgLEGO® Duplo® 

Når barnet ser karrusellen snurre rundt, som der drejes på hjulet, er det ikke bare sjovt, men også en lærerig oplevelse og en god introduktion til årsag og virkning.
Pssst – Alle LEGO® Duplos figurer er formet som sjove dyr, biler, toge og så videre, der lægger op til sjov og udviklende leg.

 

3 år
Rutiner begynder så småt at lagres, men det tager selvfølgelig tid og skal gøres gradvist. Ved at have faste rutiner i hverdagen understøttes barnets tidsopfattelse: Morgenen begynder med vækning, der efterfølges af morgenmad, senere kommer frokost og til sidst aftensmad. Henad aftenen er det tid til et bad, og herefter, hvis man er heldig, er det tid til en godnathistorie, og så skal der soves. Næste morgen gentages disse aktiviteter, hvilket hjælper barnet med at udvikle sin tidsopfattelse, samt fornemmelse for, hvornår ting skal ske. Hvis man vil støtte sin 3-årige i at forstå hverdagsrutiner, kan det være en sjov idé at lege forskellige roller med motivfyldte klodser. Sjovt, hva’? 😊
Hvis de voksne er heldige, så må de måske få en lektion i hvornår de forskellige dyr spiser, bader, sover og så videre! 😉 

trends_mall_i-bloggen_djungel780X500.jpgLEGO® Duplo®  

Psst – LEGO® Duplos klodser opmuntrer til udvikling af flere færdigheder på én gang, hvilket inkluderer alt fra træning af finmotorik til at fortælle historier. 


4 år
Nu begynder omverdenen at blive rigtig interessant. Spørgsmål om alt og ingenting dukker op på daglig basis. De efterligner alt, de ser og finder gerne på egne historier, og så gælder det om, at opmuntre historiefortællingen. Hvis I vil være kreative, kan I sætte jer sammen og bygge alverdens ting og sager, det er kun fantasien, der sætter grænsen for hvad I kan bygge, og fantasi har en 4-årig som regel masser af! 😉

trends_mall_i-bloggen_TORG780X500.jpg"LEGO® Duplo® - Town Square” 

Man skal jo huske at spise sine grøntsager, så hvorfor ikke lege, at I går tur på torvet og køber frugt og grønt af grønthandleren? Desværre er bilen også gået i stykker, så den skal en tur til mekanikeren – ja, alt kan ske, når I bygger, så det er bare med at følge barnets fantasifulde idéer!
Psst – Duplos fantastiske byggesæt kan også bruges til at udvikle sprogfærdigheder, lære sig nye farver, løse problemer og endda også regne!

 

Legetips! ❤

-til de mindste
Klæbrigt, men supersjovt! Brug fingermaling til at lave håndaftryk på papir. Du vil sikkert se supersjove reaktioner fra din lille, når han eller hun sætter sit håndtryk mod papiret!

-til de lidt større
Alt du skal bruge er et stykke papir, en blyant og nogle børnevenlige klodser. Byg forskellige (men enkle) former med klodserne, læg dem på papiret og tegn herefter rundt i kanten. Nu skal barnet se om det kan genskabe formerne med klodserne, så de passer til formen på papiret. På denne måde lærer barnet at genkende forskellige former på en sjov måde, ligesom man eksempelvis kender det fra de klassiske puttekasser.

trends_mall_i-bloggen_legi780X500.jpg

Det korte af det lange er, at leg er en fantastisk måde at lære nye ting!

Kram ❤