Tips til bilture med baby

Overvejer I at tage på bilferie, eller skal I køre langt med den lille ny? Her kommer syv tips til at gøre turen så nem og uproblematisk som muligt.

1. Vælg den rigtige autostol!
Sikkerheden skal selvfølgelig være i top, når I skal ud at køre, og der er flere konkrete ting man kan se efter, for at være sikker på, at barnet får en sikker og behagelig tur i autostolen. Tænk på at:

  • Vælge en passende størrelse

Køb en autostol, der passer i størrelsen. En tommelfingerregel er, at stolen skal skiftes, når barnets ører når op til stolens øvre kant.

  • Montere autostolen korrekt

Undgå det største faremoment i ulykkes-situationer ved at sikre, at autostolen er korrekt og ordentligt monteret. Anvend altid en base i bilen, så I er sikre på, at stolen sidder korrekt.

  • Tjekke om autostolen er E-mærket

E-mærket betyder, at babystolen lever op til de gældende krav for sikkerhed.

  • Være opmærksom, hvis du køber brugt.

En autostol mister sin funktionalitet, hvis den allerede har været udsat for uheld. Husk at det ikke altid kan ses på autostolen, om den har været med i uheld, men derfor kan den alligevel godt have revner og brud. Spørg derfor altid sælger, om stolen har været udsat for noget, der kan have skadet den, og hvis du vil være helt sikker, så køb kun af folk, du kender og stoler på.
En autostol der opfylder alle ovenstående punkter, og som desuden er et godt økonomisk alternativ er Axkid Babyfix. Vi anbefaler, at du bruger Babyfix autostol sammen med Babyfix Base, som gør monteringen sikker, let og hurtig.


 
Axkid2.png


2. Husk solskærm
Hold altid en fornuftig temperatur i bilen – også om sommeren! En solskærm på bilruderne er en rigtig god ide, og man kan få flere forskellige slags, som let sættes fast på ruden med en sugekop. Har I ikke en solskærm, så brug et mørkt viskestykke med et par klemmer i toppen, eller sæt til nøds en sutteklud i klemme i vinduet.
 
3. Hold pauser
Hastværk er lastværk, så planlæg turen med indlagte pauser, og vend jer til, at det tager længere tid at rejse med små børn. Husk på, at babyen har travlt med at vokse og lære, og at det er usundt og ubehageligt at ligge i den samme stilling i for lang tid. Når det kommer til stykket, så har alle passagerer jo godt af at strække benene og få en tiltrængt kaffe- eller tissepause! ;)
 
4. Underholdning
Husk farverigt og stimulerende legetøj, som holder den lilles opmærksomhed fanget på turen.
Det er også en rigtig god ide at have god musik med, så både du og barnet kan komme i godt humør.

5. Hav udstyret i orden
Alle familiers behov er forskellige, og derfor findes der også et hav af forskelligt tilbehør, som kan lette bilturen. For dig, der skal køre alene med din baby, kan det være en god idé med et bilspejl, så du hele tiden kan se, hvad babyen laver, uden at gå på kompromis jeres sikkerhed. 
Det er også en rigtig god idé med en sædebeskytter, der kan beskytte din fine bil mod mudrede støvler og fedtede fingre, samtidigt med, at du kan have vådservietter og sut lige ved hånden. 
 
6. Pak pusletasken med omtanke!
Husk at pakke et pusleunderlag, plastikposer og vådservietter med, når I pakker pusletasken til længere ture, og det er også en god idé at huske et ekstra sæt skiftetøj, hvis uheldet er ude. Ligeledes kan det være smart at placere pusletasken øverst i bunken, så I hurtigt og let kan få fat i det, I har brug for. 
 
7. Hvornår kører vi?
Planlæg turen, så I starter med en lur. Når det er tid for babyen at sove, er det en god ide at komme afsted. Så kan I bruge bilens beroligende virkning til at lulle barnet i søvn, og en del af turen er garanteret behagelig for alle. Husk også en lille lampe. Mange børn bliver forstyrret af gadelygter, der blinker forbi i farten, og et blidt og stabilt lys kan aflede og skærme babyens blik.


Vi ønsker jer en rigtig dejlig tur! :)