8 gode grunde til at bruge en bæresele

Vidste du, at et barn i bæresele ofte er et lykkeligt barn? Og som alle ved, så er lykkelige børn lig med glade (og udhvilede?) forældre.

Nærhed mellem barn og forældre udløser hormonet oxytocin, som spiller en stor rolle i udviklingen af sociale relationer, eksempelvis mellem forældre og barn. Det er dog kun én ud af mange grunde til at bære sit barn i en bæresele eller babyslynge – Herunder kan du læse alle vores 8 rigtigt gode grunde til, at vi anbefaler bæreseler til babyer. God læselyst! 

Ergobaby Bärsele.jpg
Ergobaby bæresele i sort finder I her.

 
1. Når man bærer barnet i en bæresele, så styrkes båndet forældre og barn imellem, særligt i de første måneder efter at barnet er født, men også for større børn er nærheden med til at give tryghed og ro.
2. Ro og tryghed bringer os videre til næste grund til at elske din bæresele. Når barnet føler sig trygt, er det mindre stresset og har mere energi til at observere og forstå verden omkring sig. Dit barn får altså mulighed for en optimal emotionel og mental udvikling.
3. En ergonomisk bæresele har i nogle tilfælde vist sig at kunne have en særligt positiv indvirkning på vejrtrækning, fordøjelse og balance. 
4. Der er mange fordele ved at amme, men for nogle få kan det være lettere sagt end gjort. Med med en bæresele stimuleres mælkeproduktionen, da mor er i nær kontakt med sit barn, hvilket kan være en fordel for dig, der har problemer med at producere nok mælk.

ergo.jpg
Ergobaby bæreselen i grå kan du se her.

 
5. Med en bæresele eller slynge har man hænderne frie, hvilket giver mulighed for at ordne alle de småting, som man aldrig ellers finder tid til, eller måske tage en tiltrængt kop kaffe?
6. Babyer lærer sprog ved at iagttage forældrenes ansigter og mimik, hvilket gør en bæresele til en skønt opholdssted, der støtter barnets tidlige kommunikative udvikling.
7. Når barnet er ældre kan forældrerne opleve verden fra barnets perspektiv i sikker forvisning om, at barnet får lov til at opleve verden fra en sikker og tryg plads.  
8. Har vi nævnt at det er nemt og praktisk? Tænk hvor hurtigt det er at smutte i Netto efter den berømte liter mælk uden at skulle have den klodsede barnevogn med rundt i butikken!
Og sidst, men absolut ikke mindst, så er en bæresele et vildt hyggeligt hjælpemiddel, der anbefales af både forældre og eksperter for dens mange gode egenskaber!