Sådan vælger du den rigtige skoletaske

Skolestart står for døren, og hvis du er mor eller far til et barn i skolealderen, er du sikkert allerede på jagt efter en god skoletaske og et penalhus. Her finder du gode råd om begyndertasker og tilbehør til det første skoleår!

Hvor stor skal skoletasken være?
Når du for første gang skal købe skoletaske til dit barn, kan det være fristende at vælge en taske, der er lidt større end dit barn egentlig har brug for. ”Hun kan vokse i den” og ”Det er billigere” lyder som gode argumenter, men når det gælder skoletasker for 6-årige, bør fokus i stedet ligge på pasform og vægt. Børns knogler er blødere end voksnes, og det kan lede til en usund belastning af ryggen, hvis dit barn bærer rundt på en skoletaske, der er alt for tung og stor. Som udgangspunkt bør du regne med at skoletasken, inklusiv indhold, ikke må veje mere end 15 % af dit barns vægt.

Dit barns skoletaske sidder, som den skal, når den kan leve op til denne tjekliste:
• Tasken sidder ind til ryggen
• Tasken er ikke bredere end dit barns ryg
• Tasken når ikke hele vejen ned til numsen
• Vægten af taskens indhold kan fordeles jævnt


I 0. klasse behøver dit barn sjældent at medbringe mere end et penalhus med det mest nødvendige, en god blyant og et viskelæder, en madkasse og en drikkedunk til skole, så kravene til skoletaskens rummelighed er ikke nær så store, som i de større klasser. 

Fordel vægten ordentligt
Adskilte rum og ekstra lommer i skoletasken er praktiske, men kan også indebære en skæv fordeling af indholdet i tasken. Derfor bør du altid sørge for, at rygsækken pakkes, så vægten fordeles jævnt og ikke belaster den ene side af ryggen mere end den andre. Undgå for eksempel at placere en tung drikkedunk i holderen, som mange rygsække har på højre eller venstre side, men brug i stedet denne til at opbevare mindre sager, der ikke forskyder vægten på samme måde. For at sikre en jævn vægtfordeling bør du også sikre dig, at dit barns skolerygsæk har stropper, der kan justeres. På denne måde kan du nemt hjælpe dit barn med at tilpasse taskens højde, uanset hvor meget den tynges ned eller barnet vokser. 


Hvis dit barn har idrætstimer, bør du enten pakke gymnastiktøjet i skoletasken, eller lægge det i en gymnastikpose, som kan sættes fast på toppen af tasken, hvor den vil være lettere og mere ergonomisk at bære.

 

Her kommer fem bud på gode skoletasker til de små, derlever op til vores anbefalinger! 👍

Kollage_trends_skolväskor_1.jpg

1. Smallstuff Star, Blå  2. Beckmann Mini Urban, Gul
3. Beckmann Sport Junior, Geocolor 4. Smallstuff Dyr, Blå 5. BLAFRE, Rød

 

Kram! ❤

 

Kilder:

Politiken.dk

Taenk.dk

@beckmann_of_norway