Sådan finder du det bedste legetøj til dit barns alder!

Hvornår begynder børn egentlig at lege? Hvornår er hvilke lege er mest interessante? I denne guide gennemgår vi hvilke aldre, børn plejer at bruge hvilke typer legetøj, og hvorfor vi skal støtte op om alle typer leg! 😊

Vi forældre kommer ofte til at indse, at leg er meget mere end sjov og ballade. Leg er med til at udvikle børns fantasi, dannelse og sprog. Derfor må vi opmuntre vores børns leg og være glade for, at de rent faktisk har interesse for at lege. Børn begynder allerede at lege fra de er få måneder gamle. Med de små pus er legen lidt mere ”drillende”, når vi fx puster og kilder under fødderne, ”prutter” dem på maven eller lader som om, man napper efter deres små næser. Vi gætter også på, at de fleste forældre er professionelle til ”borte-tit-tit”. 😉

Skrållan3_780X500.jpg

Skrallan_logo.jpeg

 

Børn har forskellig udvikling, så det er naturligvis også forskelligt, hvornår de begynder at lege bestemte ting. Hvad én toårig synes er sjovt, er ikke nødvendigvis det samme for en anden. Vi har opdelt legefaserne efter fire vejledende aldersgrupper:

1 - 2 år

Gennem sit første år og frem til toårsalderen, vil børn gerne føle, mærke og putte alt i munden. De begynder at blive nysgerrige på lidt større børn og begynder at efterligne og lege samme leg. Legetøj med lyde og musik, legetelefoner og kasser hvor man skal putte den rigtige klods i det rigtige hul er toppen i denne alder.

2 - 3 år

Børnene begynder oftere at finde på lege sammen med andre børn. Legen består endnu mere af legetøj og masser af fantasi! Skovlen kan være en flyvemaskine, loftslampen bliver en talende måne, og måtten er en stor gyngende båd. Det er også i denne alder, at børn begynder at interessere sig for dukker, tøjdyr og måske får de sig en usynlig ven. Legetøj som bilmåtter, kridt og billedbøger er supersjovt for denne aldersgruppe.

3 - 4 år

I denne alder vil barnet ofte gerne hjælpe de voksne. Opgaver som tøjvask, opvask og rengøring er ofte populært – og vi takker vel aldrig nej til lidt ekstra hjælp? 😉 Rollelege er også noget, som mange fireårige børn elsker. Når det kommer til legetøj er det bare et hit med simple bøger med fakta, små instrumenter og tilbehør til dukker og tøjdyr!

4 - 6 år

Her bliver legen mere inspireret af både bøger og film, men også fra det virkelige liv og ting de har gjort sammen med voksne. Legen plejer at ligne hverdage, hvor man tager til bilværkstedet, banken eller sygehuset. Passende legetøj i denne alder er derfor udklædningstøj, kufferter med ting til hverdagen og dukkevogne med alt, som dukken kunne ønske sig.

 

Mange børn elsker at lege med dukker allerede fra en tidlig alder og holder fast ved i lang tid. Så vi tænkte at give et lille tip til nogle dukker, som vi synes er ekstra skønne – nemlig de søde dukker fra Skrållan! Disse dukkevenner kan tale flere forskellige sprog og har en masse fint tilbehør som tøj, sutteflasker, barnevogne og møbler! Så kan jeres barn passe godt på ”sin lille baby”, som en rigtig forælder vil gøre. 😉 Dukkerne fra Skrållan er inspireret af Astrid Lindgrens karakter ”Skrållan”, som er supersjov og en rigtig ballademager.

Tag et kig på collagen med skønne ting fra Skrållan. Find alle dukker og tilbehør her! 👈

Skrållan2_780X500.jpg

Skrallan_logo.jpeg

 

Der findes ingen bestemt alder, hvor børn ”bør” stoppe med at lege! Hverken med dukker, legetøj eller i det hele taget. Legen forandres i takt med barnets udvikling, så hvor er det bare skønt, at der findes legetøj, som stadig kan være interessante efter flere år. Så længe vores børn er leger og er glade, så er alt vel som det skal være? 😊 ❤

 

Stort knus!

 

 

 

Kilder:

www.tv4.se/nyhetsmorgon/artiklar/l%C3%A4s-chatten-med-psykologen-jenny-klefbom-4fbf8d1b04bf72519400312d

www.1177.se/Vastra-Gotaland/Tema/Barn-och-foraldrar/Mat-somn-och-praktiska-rad/Praktiska-rad/Leksaker-for-barn-i-olika-aldrar/?ar=True

www.viforaldrar.se/artiklar/sa-leker-barn-i-olika-aldr