•  

  Guide til

  Køreposer

  Hvilke ting bør man tænke på, når man køber en kørepose? I denne praktiske køreposeguide giver vi dig svar på mange af de typiske spørgsmål, du måtte have om køreposer.

   

 • Hvad er en
  kørepose?

  En kørepose er et hyggeligt og praktisk tilbehør til vognen, som barnet kan blive pakket ind i, når det er koldt udenfor. Målet med en kørepose er at give dit barn et beskyttede yderlag, der holder vind og kulde ude og barnets egen varme inde på samme måde som en vinterflyverdragt. Særligt for de mindste børn, der ikke bevæger sig så meget, er en kørepose praktisk i vognen.

 • Hvorfor bør dit barn
  have en kørepose?

  At pakke barnet ind i en varm kørepose har flere praktiske fordele sammenlignet med at give dit barn en vinterflyverdragt på. Det er let at lægge og tage barnet ud af vognen i en kørepose, og det er desuden tilstrækkeligt at have normalt tøj på i en kørepose, hvilket er praktisk ved bleskift, spisetid og så videre. At en kørepose derudover giver dit barn en omsluttende og tryg følelse er bare et ekstra plus.

 • Hvad passer til din vogn?

  Både køreposer og vogne kommer i forskellige størrelser. Har du en vogn med et smalt eller bredt sæde? Vil du både bruge køreposen i et sæde og en liggedel? 

 • Størrelse

  Har du möjlighet att prova åkpåsen i din vagn så att du på så sätt själv kan se hur den fungerar storleksmässigt är det så klart det bästa. Trots att det mest handlar om estetik när en åkpåse hänger utanför eller är för kort så kan en för stor åkpåse göra sittdelen ännu mer trång med allt överflödigt tyg, vilket inte är så bekvämt.Hvis du har mulighed for at prøve køreposen i din vogn og se, om den passer i størrelsen, er det selvfølgelig at foretrække. En for stor kørepose kan gøre fylde for meget i fx sædet pga. det overflødige stof, hvilket ikke er optimalt. Hvis du shopper online, er det en god idé at kigge på målene på både sæde/liggedel og kørepose.

 • Sele og ophængningslomme

  Undersøg hvilken sele, din vogn har. Skal køreposen bruges i en klapvogn er det godt at kontrollere, at køreposen har åbninger til selen (de fleste klapvogne har fempunktsseler). Mange køreposer er desuden udstyret med en ophængningslomme, som du kan trække over ryglænet, så køreposen ikke glider samt en type af antiglide-materiale på undersiden. 

 • Hvornår skal du bruge køreposen?

  I hvilket vejr vil du gerne bruge køreposen? Skal den være tyk? Skal den have et låg, der kan åbnes helt? Skal den kunne klare en vintertur i meget lave temperaturer? Eller vil du måske have en lettere model, der er bedre på milde dage? Hvis I skal ud i koldt vintervejr, er en lammeskindspose eller en tyk vinterkørepose et godt valgt. Skal I have en kørepose, der kan lidt af det hele og er bedre i mildt vintervejr, så er en helårskørepose et godt alternativ. Til sommer, forår og tidligt efterår er det en god idé med en tynd sommerkørepose, der beskytter på kølige dage uden at blive for varm.

  Udover at en kørepose er praktisk, så er den også en flot detalje i vognen. Hos os finder du masser af køreposer i forskellige farver og mønstre, der giver vognen et pift.

  Se hele vores udvalg af køreposer her →