Do it yourself - Baby Shower

Det er egentlig en amerikansk tradition, aft fejre “baby shower”, men tendensen spreder sig hastigt i store dele af verden – også i lille Danmark! Til at begynde med, handlede baby shower-festen om at forberede den kommende mor på livet som forælder med en masse råd og idéer fra erfarne mødre, men i dag er den også en hyggelig anledning til at forkæle mor og baby, ved at overøse dem med gaver! Et baby shower er desuden en rigtig god måde, at samle venner og familie inden babyen kommer til verden.

Her har vi nogle sjove idéer til pynt og gaver, som egner sig perfekt til et baby shower!

DIY - blöjtårta_DK.jpg

 

DO IT YOURSELF - BLELAGKAGE

Bleer er noget alle kommende forældre bør have på lager i stakkevis! De gør sig dog ikke så fantastisk flot som gave, men det kan der heldigvis råde bod på. Du kan f.eks. pifte bleerne op, ved at skabe en sjov og fantasifuld ”blelagkage”.

Du behøver:

 • 2 pakker bleer i en lille størrelse, som passer til nyfødte.

 • Elastikbånd, store og små.

 • En køkkenrulle.

 • Valgfrit pynt.

 • Fantasi.

 • Evt. små gaver.

 1. Rul en ble sammen og behold dens rulleform ved hjælp af et elastikbånd (gør dette med alle bleerne i de to pakker, for at få en blelagkage på størrelse med dem på billedet).

 2. Anvend paprøret i din køkkenrulle som lagkagens midte. Sæt ca. 5 sammenrullede bleer rundt omkring rørets bund, og hold dem på plads med et stort elastikbånd.  

 3. Byg ”lagkagebunden” større ved at skabe flere rækker af bleer udenpå de første, og hold dem sammen med store elastikbånd.

 4. Begynd på den næste etage ved at omringe toppen af køkkenrullens paprør med bleruller, som på bunden, men lav færre rækker på dette lag.

 5. På den tredje etage, dækkes det sidste stykke af paprøret på samme måde som før, men blot med en enkelt række. Afslut ved at trykke en ble ned i toppen af paprøret, så hullet ikke ses fra oven.

 6. Tid til at blive kreativ - brug din fantasi til at finde på sjove måder, at skjule elastikbåndene! Du kan f.eks. bruge satinbånd eller kraftigt gavepapir.

 7. Hvis du vil gøre lagkagen ekstra fin, kan du pynte den med små gaver, såsom sutter, legetøj eller fine dekorationer. 

DIY - prestenter_DK.jpg

 

DO IT YOURSELF - KREATIVE GAVER

Vil du gerne forære en lille gave til den kommende mors baby shower? To af de mest populære gaveidéer er bodystockings og håndklæder. Gør dem ekstra fine med instruktionerne forneden!

BODY-MUFFINS

En bodystocking er et sikkert gavevalg, som altid kommer den nybagte forælder til nytte. Gør indpakningen lidt sjovere ved at lave søde, små body-muffins!

Du behøver:

 • Bodystockings til baby, Elastikbånd eller snor, Store forme til muffins eller cellofan, En æske eller kasse til ”servering” af dine body-muffins.

 1. Fold bodyens ærmer ind mod midten.
 2. Fold bodyen sammen på midten.
 3. Rul bodyen sammen til en rulle, så hårdt du kan.
 4. Vikl et elastikbånd om body-rullen så den holder formen. Gør det samme med de andre bodystockinger!
 5. Læg de sammenrullede bodyer ned i de store forme, så de ligner farverige muffins. Placér de fyldte muffinsforme i en fin æske.

HANDKLÆDEKANINER

Små håndklæder og tæpper kan man aldrig få nok af, når man har en nyfødt baby. Pift gaven op ved at lave små tæppe-/håndklædekaniner i stedet for at pakke den ind traditionelt!

Du behøver:

 • Håndklæde eller tæppe, Elastikbånd eller snor, Valgfri pynt. 

 1. Find midten af dit håndklæde/tæppe.
 2. Rul håndklædet/tæppet sammen med midten fra to hjørner overfor hinanden.
 3. Fold det sammenrullede håndklæde/tæppe indad og sæt et elastikbånd omkring midten (se trin 3 på billedet) for at skabe et kaninhoved.
 4. Fold kaninørerne op og nu har du en fin, lille kanin! Sæt kronen på værket med søde detaljer, såsom næser og øjne, eller flotte satinbånd.

DIY - lekar_DK.jpg

DO IT YOURSELF - LEGE

Det er altså ikke bare for børn, det her med at lege! Her har vi nogle tips til sjove aktiviteter, som egner sig perfekt til festlige baby showers!

Sut-halsbåndet
Når man ankommer til festen, får man et bånd med en sut om halsen, og fra det øjeblik er det forbudt at sige ordet ”baby” eller ”babyer”! Den som siger ordet må overgive sit halsbånd, til den som hørte det først. Vinderen af legen er den, som har flest suttehalsbånd, når baby shower-festen er slut!

Gæt fødselsdagen
Alle gæster skal ved hjælp af et stempel eller en kuglepen markere den dato, som de tror barnet kommer til verden. Glem ikke at alle bør skrive deres initialer, så man kan se, hvem der gættede på hvad!

Hvor stor er den gravide mave?
Gæsterne får et langt bånd eller en snor, og klipper en længde, som de tror tilsvarer mavens omkreds. Den som finder den rette størrelse har vundet!

Bleskift med et bind om øjnene
Hvem er den hurtigste og bedste til at give dukken ble på med bind for øjnene? Brug en timer for at se hvem vinderen er!

Hvor meget slik kan der være i flasken?
Fyld en tom sutteflaske med små stykker slik. Hvem kommer nærmest det rette antal?

Gæt smagen!
Køb nogle glas med babymad og dæk deres etiketter. Lav formularer til alle gæsterne, som de kan skrive deres gæt i. Hvem har mon de bedste smagsløg?