Vores ansvar

Miljømærker

MILJÖMÄRKNINGAR.jpg

Hos Jollyroom finder du Nordens største udvalg til hele børnefamilien. Vi stræber efter at tilbyde vores kunder en stor variation og flere valgmuligheder af bæredygtige produkter, både fra eksklusive varemærker og eksterne varemærker, som vi køber ind.

Her kan du læse eksempler på miljømærker, som du finder i Jollyrooms udvalg:

Oeko-Tex Standard 100-certificeret

STANDARD 100 by Oeko-Tex er et globalt og uafhængigt certificeringssystem til tekstil og materiale for alle trin i produktionsprocessen. Certifikatet indebær, at den færdige vare er fri for skadelig kemi. Eksempler på varer, som følger denne standard, er tøj, tekstil til hjemmet, sengetøj, babytæpper og mere.

GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) er et internationalt mærke, som omfatter sociale og miljømæssige krav til produktion af tøj og tekstil. GOTS skal gøre det nemmere for forbrugere at vælge tekstilvarer, som er fremstillet bæredygtigt i hele produktionskæden. Kæden omfatter alt fra at dyrke, høste og bearbejde råmateriale til at fremstille selve stoffet. GOTS-mærket gælder for naturfibervarer, garn, stof og indpakning.

Svanemærket

Svanemærket har siden 1989 været Nordens officielle miljømærke. Svanemærket stiller krav til en vares miljøpåvirkning i hele cyklussen fra råvare til produkt til affald. Herunder krav til energiforbrug i produktion, kemikalieforbrug, udledning af skadelige partikler, affaldshåndtering samt produktets funktion og generelle kvalitet.

FSC-certificeret

FSC står for Forest Stewardship Council. FSC er en uafhængig medlemsorganisation, som arbejder for miljømæssigt, socialt og økonomisk bæredygtigt skovbrug. FSC-mærket gør det nemt for forbrugere og leverandører at vælge varer i træ, som kommer fra ansvarsfuldt skovbrug.