Dette ønsker nybagte forældre, at deres venner skal vide

Når ens nærmeste venner får børn, så vender det op og ned på mange ting. De har ikke længere så meget tid til at omgås, samtaleemnerne forandres, og babyen er nu den vigtigste person i vennens liv. Det kan vække forskellige følelser hos begge parter. Men det gælder om at stole på venskabet og kærligheden, man nærer til hinanden og give det tid. I dagens artikel har vi lavet en liste med otte ting, som nybagte forældre ønsker, at deres venner skal vide.

 

Vi savner jer – det gør vi virkelig
At blive forælder indebærer en helt ny hverdag med nye rutiner. I begyndelsen handler det om at skabe balance i hverdagen, hvilket tager tid. Derfor kan det virke som om, at nybagte forældre distancerer sig fra deres venner og ikke kontakter dem så ofte, men det handler mest af alt om, at tiden ikke er der. Vi garanterer, at alle nybagte forældre savner deres venner lige så meget, som vennerne savner dem.
 

Bliv gerne en del af vores hverdag
Mange, som er venner med en nybagt forælder, tænker sikkert ofte, at de ikke vil forstyrre. Mange forældre ønsker dog, at deres venner bliver en del af deres hverdag, men selvfølgelig med respekt for babyboblen. I vil måske ikke omgås på samme måde som tidligere, men den nye situation kan være mindst lige så sjov, og forældre sætter ofte stor pris på, at I stadig ses. Fyld termokanden med kaffe og gå en tur til nærmeste legeplads, tag på besøg hjemme hos forælderen, hvor både barn og forælder føler sig trygge eller hvad med en tidlig frokost i stedet for en sen middag? Tænk "hvornår kan vi alle omgås sammen?" i stedet for "hvornår kan du arrangere en barnepige?" 
 

Bliv ven
For en forælder er noget af det bedste, når ens venner bliver ven med ens barn. Så vær ikke bange for at omgås det nye familiemedlem.
 

Vi snakker om vores børn, fordi det er vores hverdag
Nybagte forældre bliver ofte kritiseret for, at de udelukkende snakker om deres børn. Det er der dog ikke noget mærkeligt i, da barnet lige nu er forælderes hverdag, hvilket er helt okay. En forælder skal dog ikke afbryde en samtale med at vise film eller billeder af sit barn, hvis vennen er i gang med at snakke om noget andet, og det er ok at kommentere dette.
 

Men vi savner stadig at snakke om løst og fast med jer
Selvfølgelig vil nybagte forældre også komme væk fra hverdagen af og til. Hvis forælderen kan finde en barnepige, og I kan tage på en vennedate, så vil forælderen helt sikkert gerne lytte, grine og snakke om alt og ingenting med sin gode ven.

 

Vi dømmer ikke jer uden børn
At være eller ikke være forælder indebærer to helt forskellige liv. De fleste nybagte forældre føler, at livet fik en ny mening med den lille nys ankomst, men det betyder ikke, at de med børn ser ned på dem, som ikke lever det liv. Oftest er det faktisk tværtimod sådan, at forældre ser op til venner uden børn og er taknemmelige for, at deres børn er omgivet af personer med forskellige liv og erfaringer. Men forældre er heller ikke misundelige på venner, som ikke har børn, og derfor behøver vennerne ikke holde sig tilbage, når de fortæller om deres eskapader eller oplevelser. Forældre er ofte meget tilfredse med deres tilværelse. Hverdagen og tilværelsen ser forskellig ud fra person til person, og det er netop det, der gør livet så fantastisk.


Vi synes også, at børn kan være ulækre
Ofte vil forældre gerne snakke om deres hverdag og små mirakler, men de fleste ved, at det ikke altid er virkeligheden. Opkast, snot, spildt mad, fyldte bleer – livet med børn er ikke altid så glamourøst. Så selvom forældre kan virke som, om de er helt uberørte af dette og bare synes, det er herligt, er det også hårdt arbejde med en lille ny. Dog er forældre programmeret til at blive mindre påvirket af disse ting, men de skal stadig huske på, at deres venner måske ikke vil høre alle detaljer.

 

Vi skal nok komme tilbage
Det tager tid. Men når nybagte forældre har fået styr på de nye rutiner og fundet en balance i livet, så skal de nok komme tilbage. De fleste vil altid være der for deres venner, og I vil ofte begynde at omgås oftere igen. Det bliver sikker ikke på samme måde som før, men på en måde, som fungerer optimalt for både forælderen og vennerne. Venner er noget af det vigtigste man har, og det gælder også for nybagte forældre.

________________________________________________

@tehtavanimikkeenablogi

www.femina.se