Tips til en hverdagsmorgen med børn

I en børnefamilie er der meget, der skal nås i løbet af en morgen. Børnene skal vækkes, der skal tøj på, morgenmaden skal i maven, og tænderne skal børstes – men det er normalt ikke det eneste. I hverdagspuslespillet, som vi kalder livet, er der mange brikker, der skal falde på plads. Læs videre for at tage del i tips, vi har modtaget fra blandt andet vores Instagramfølgere om, hvordan en morgen med børn kan blive lidt mere effektiv.

Noget der er gennemgående for alle de tips, vi har modtaget er, at forberedelse er nøglen til en lettere start på dagen. Her kommer vores top tre over populære tips:

 

  1. Læg tøjet til børnene frem aftenen før. Hvis man vil være rigtig på forkant, så kan man søndag aften forberede hele ugens outfits. Børnene kan også deltage i udvælgelsen af det tøj, de skal have på i løbet af ugen – de fleste har nok en stædig lille pode derhjemme, der gerne selv vil bestemme sin egen tøjkombination.
  2. Det er ofte ikke småting, der skal pakkes i tasken til børnehaven, skolen eller udflugten. Dette kan med fordel også forberedes aftenen før. Det gør tingene en del lettere, hvis du vælger en rummelig og komfortabel taske til dit barn.
  3. Spiser børnene morgenmad i børnehaven? Hvis ikke, så er det en god idé at dække op til morgenmaden dagen før og måske endda have færdige madder eller smoothies klar i køleskabet. Sjove madsæt kan være med til at gøre morgenmaden lidt sjovere. Måske med motiv af børnenes yndlingsfigurer, fx Mumitroldene eller Babblarna?

 

Andre tips, der er blevet nævnt, handler om, at børn hurtigt lærer af deres omgivelser. Se nogle af tipsene nedenfor.

  1. Rutiner, rutiner og atter rutiner. Vi ved alle sammen, at der med børn let kan ske uforudsete ting, men ved at forsøge at have så faste rutiner som muligt, mærker børnene, hvad der fungerer bedst. De følger med og lærer hurtigt!
  2. Gør dig selv klar inden børnene. På den måde kommer alt fokus over på dem, og de ser, at du allerede er klar.
  3. Giv børnene deres helt egen opgave, som de selv skal klare om morgenen. Så føler de sig involverede og vigtige.
  4. Har dine børn et idol, der kan gøre morgenen lidt sjovere? Du kan fx sætte deres yndlingsmusik på i baggrunden og få energi i de morgentrætte børn ved at danse en skøn morgendans sammen.


Som afrunding kommer det måske allervigtigste tip – vær glad. Glæde smitter, og når man er sammen, så kan det der hverdagspuslespil nu være ret skønt alligevel, synes du ik’?

 

________________________________________________

@debwimmer