De mest populære børnenavne i 2020?

At finde det perfekte navn til den lille ny er ikke altid det letteste, og valgmulighederne er næsten uendelige. Skal I vælge et ualmindeligt navn eller skal I tage et af tidens mest populære børnenavne? Vi har spurgt vores følgere på Instagram og Facebook, hvilke navne de tror, der bliver mest populære i 2020.

Nedenfor har vi lavet en top-10 over de drenge- og pigenavne, som vores følgere tror bliver mest populære.

Pigenavne Drengenavne
1. Emma 1. Alfred
2. Ella 2. Malthe
3. Ida 3. August
4. Mynte 4. Valdemar
5. Tinka 5. Severin
6. Lilli/Lily 6. Hjalte
7. Agnes 7. Viggo
8. Astrid 8. Harald
9. Alma 9. Lauge
10. Sage 10. Holger

 

Vores følgere har foreslået en masse forskellige og fine navne. Flere har foreslået mere traditionelle navne så som Børge, Knud og Gunnhild, mens andre har peget på nogle af de mest populære navne fra de sidste år såsom Ida, Emma, Alma, Valdemar og Malthe. Generelt fulgte følgerne traditionen fra de senere år, hvor pigenavne skal slutte på ”a”. Nogle mere utraditionelle navne blev også nævnt såsom Tinka, som flere følgere foreslog samt Siggy og Ragnar – måske fordi folk er begyndt at tage mere inspiration fra de danske sagaer og Vikingetiden. Tusind tak for alle jeres bidrag! Det bliver spændende at se, hvem der får ret.

 

Nedenfor har vi inkluderet en top-10 fra Danmarks Statistik over de mest populære pige- og drengenavne fra første halvår i 2019, så I kan få endnu mere inspiration.

Pigenavne Drengenavne
1. Emma 1. William
2. Alma 2. Oscar
3. Freja 3. Alfred
4. Clara 4. Oliver
5. Agnes 5. Carl
6. Anna 6. Lucas
7. Sofia 7. Noah
8. Ella 8. Valdemar
9. Karla 9. Malthe
10. Ida 10. Aksel

 


Kilde: https://www.dst.dk/da/Statistik/emner/befolkning-og-valg/navne/navne-til-nyfoedte