Skræmmende godt bagværk til Halloween

Nu er det meget snart Halloween, og det vil vi fejre med 3 uhyggelige bageopskrifter.

🎃👻❄

 

Chokoladeedderkopper

Spindel_spindel_780X500.jpg

Ingredienser:
200 gram smør
2 dl sukker
6 dl havregryn
2 tsk. vanillesukker
3 spsk. kakao
4 spsk. kaffe, kold
25 gram mørk chokolade
Chokoladekrymmel
Non stop slik (øjne)
Jordbærsnørrebånd (edderkoppeben)

Sådan gør du:
Start med at lave selve edderkoppekroppen:
1. Bland smør, sukker, havregryn, vanillesukker og kakao i en skål. Tilsæt eventuel kold kaffe og bland sammen til en dej.
2. Form dejen som bolde, rul dem i krymmel/drys og lad dem derefter stivne i køleskabet.
3. Tag chokoladeboldene ud af køleskabet og lav ved hjælp af tandstikker små huller der, hvor benene skal være.
4. Klip jordbærsnørrebåndene i 4-5 cm lange stykker og sæt dem ind i hullerne, så dine edderkopper får ben.
5. Pensl smeltet chokolade på bagsiden af nonstopslik (fx smarties) – to til hver edderkop – og sæt dem fast på edderkopperne, så de får øjne.
6. Dyp tandstikker i smeltet chokolade og mal små pupiller på øjnene.
7. Lad edderkopperne stivne i køleskabet og tag dem ud før servering, så de når at blive bløde og gode!

 

Skumfidusspøgelser

spöken_marshmallow_780X500.jpg

Ingredienser:
20 skumfiduser
300 gram hvid chokolade
50 gram mørk chokolade
20 grillpinde eller ispinde

Sådan gør du:
1. Sæt en skumfidus på hver pind og stil dem på en tallerken med skumfidusen nedad. Sæt dem i fryseren i 20 minutter.
2. Mens de står i fryseren, smelter du den hvide chokolade i et vandbad.
3. Tag dine skumfiduser ud af fryseren og dyp dem i den hvide chokolade. Forsøg om du kan lave små ”toppe” på spøgelsets hoved med den hvide chokolade.
4. Sæt spøgelserne i køleskaber, så chokoladen stivner.
5. Smelt den mørke chokolade i et vandbad.
6. Når chokoladen er blevet hård, kan du male øjne, næse og mund på spøgelserne ved at dyppe en spids grillpind i den smeltede mørke chokolade.

 

Vil du lave fine spøgelser hurtigere og lettere, anbefaler vi marengsspøgelser:

Marengsspøgelser

halloween_780X500.jpg

Ingredienser:
Marengs
Mørk chokolade
Tandstikker

Sådan gør du:
Dyp en tandstik i den smeltede, mørke chokolade og mal øjne – færdig!

 

Monster doughnuts

halloween_monster_780X500.jpg

Ingredienser:
Doughnuts
Mini skumfiduser
Sort krymmel/drys (gerne store runde)
Sliktænder

Sådan gør du:
1. Del skumfidusen i to dele og sæt dem forsigtigt fast på en doughnut som to øjne.
2. Tryk to stykker krymmel fast på hver skumfidus som pupiller.
3. Sæt en eller to sliktænder fast omkring doughnuttens hul.

Færdig!

 

_____________________________________________

Kerstin Eriksson

www.tasteline.com/recept/monstermunkar/

www.tasteline.com/recept/marshmallowspoken/

www.tasteline.com/recept/smarriga-spindlar/

www.ica.se