Cykel eller Elcykel?

I dette indlæg vil vi sammenligne almindelige cykler og elcykler, så du forhåbentlig finder ud af, hvilken cykel som passer perfekt til dig og dine behov. Hvad er forskellen på en cykel og en elcykel, og hvilke fordele og ulemper er der ved de to typer af cykler?

CYKEL

Sundhed og miljø

En cykeltur er rigtig godt for helbredet, både fysisk og mentalt. En tur på cyklen gør hjertet stærkere og sørger for at hvilepulsen bliver mindre. Den fysiske sundhed forbedres betydeligt, da cykelturen får pulsen op og kroppens endorfinproduktion til at stige, resultatet bliver meget mere energi og overskud. Så hvis der ikke er alt for langt til skole eller arbejde, hvorfor så ikke tage cyklen, så du kan få lidt motion på samme tid?

Desuden har denne form for aktivitet en meget lille indflydelse på miljøet og klimaet (selvfølgelig foruden den energi, der kræves for at producere og distribuere cyklen). Fantastisk!

Godt for koncentrationen

Det er videnskabeligt bevist at regelmæssig motion har en positiv indvirkning på børns indlæring og hukommelse. De bliver friskere og kan lettere holde koncentrationen i undervisningen – så lad dem starte dagen med en gå- eller cykeltur til skolen.

Sikkerhed på skolevejen

Hvis flere børn vælger at cykle i skole, bliver skolevejen automatisk mere sikker. Resultatet er væsentlig mindre biltrafik på vejene omkring skolerne, da de jo ikke vil være fyldt med forældre, der skal hente og bringe deres poder. Derudover er en cykeltur til skolen jo rigtig godt for helbredet, så en cykel er det helt perfekte transportmiddel.

Hvilken cykel skal jeg vælge?

Der findes så mange forskellige cykler, og hvilken du skal vælge afhænger helt af alder og hvor den skal bruges – Vi tænker her specielt på hvilket terræn. På vores hjemmeside kan du finde alt fra trehjulede cykler til løbecykler og juniorcykler. Et rigtigt godt alternativ kan også være et løbehjul.

Cykler til de ældre børn (7-15 år)

Cyklar-Äldre (1).jpg

1.Pinepeak, Rød 2.Impulse, Gul 3.Impulse, Blå

Cykler til de yngre børn (3-6 år)

Cyklar-Äldre (1).jpg

1.Pinepeak, Blå 2.Pinepeak, Sort 3.Pinepeak, Rosa

ELCYKEL

Hvad er en elcykel?

En elcykel fungerer som en helt almindelig cykel, den har bare en motor. Når du træder i pedalerne, hjælper elmotoren dig, så du kommer lidt hurtigere og lettere frem. Du får stadig motion af at cykle, men kan vælge om du vil have hjælp af motoren.

Kør på cykel uden at blive svedig.

Cykler du i skole, har du sikkert ikke lyst til at komme frem gennemblødt af sved. Da elcykler har elmotorer, er det jo det perfekte transportmiddel til skole eller arbejde, hvor du kan få lidt ekstra hjælp af motoren på vej op ad bakken. Et godt valg til dig, som vil spare på kræfterne.

Hvor kan du cykle med din elcykel?

En elcykel er klassificeret som en almindelig cykel i trafikken, så derfor gælder de samme love og regler for den som for almindelige cyklister. Alle kan køre på elcykel, der behøves ingen kørekort. Find reglerne fra Trafikstyrelsen her: https://dinelcykel.dk/elcykel-lovgivning/

En god investering

En elcykel optager betydelig mindre plads end andre køretøjer, er relativ billig at anskaffe sig, og den er billig at vedligeholde og let at håndtere i trafikken. Med andre ord er en elcykel en rigtig god investering for dig, som har lidt længere at køre hver dag.

Afslutningsvis kan det konkluderes, at både en cykel og en elcykel er gode transportmidler sammenlignet med bil eller bus. Fordelen er klart at de er sunde, både for kroppen og miljøet, og så er det jo dejligt at cykle. At cykle, med eller uden motor, må siges at være den perfekte måde at komme fra det ene sted til det andet.

Cykler til unge (12-15 år)

Elcyklar (1).jpg1.Impulse, Sort 2.Impulse, Rød 3.Impulse, Sølv 4.Impulse, Hvid

Glem ikke hjelmen

Foruden en cykel bør alle cyklister have en cykelhjelm, som opfylder alle de gældende sikkerhedskrav, er let, sidder godt og er godt ventileret. Hjelmen skal selvfølgelig kunne lukkes sikkert under hagen.

Hjälmar (1).jpg1.Gurli Gris 2.Bamse 3.Sort 4.Mariehøne 5.Pinepeak, Blå 

6.Head, Hvid/Blå 7.Pinepeak, Sort 8.Spectra, Hvid 9.Head, Blå 10.Babblarna

Afslutningsvis kan det konkluderes, at både en cykel og en elcykel er gode transportmidler sammenlignet med bil eller bus. Fordelen er klart at de er sunde, både for kroppen og miljøet, og så er det jo dejligt at cykle. At cykle, med eller uden motor, må siges at være den perfekte måde at komme fra det ene sted til det andet.

__________________________

Naturstyrelsen

Cyklistforbundet

Dinelcykel