Gaming – mere end bare computerspil!

iSpiller mit barn for meget? Bliver mit barn mere træt af at spille? Er det ikke bedre at være ude og lege? Disse spørgsmål fylder ofte hos forældre til børn der spiller meget, hvilket udløser både frustrationer og bekymring. I dagens indlæg ser vi på, hvad forskning mener om emnet gaming, og giver forslag til, hvordan du som forældre kan udvikle dit syn på computerspil.

 

Mange forældre danner ofte hurtigt en negativ mening om noget, de ikke er informeret ordentligt om, eller som de har hørt er dårligt for deres børn. Dette sker ofte i sammenhæng med emnet gaming. Mange har bekymringen om at ens barn skal blive asocial og usund, karaktererne i skolen daler eller barnet blive mere voldsom på grund af de mange spiluniverser. Fakta er, at der findes mange positive ting ved gaming, og dette giver vi tips til herunder, hvor vi også vejleder til, hvordan I kan snakke med jeres børn om computerspil.

Bloggbild-3.jpg

 

 

Hvilke positive sider har gaming?

Gaming er god hjernegymnastik

Undersøgelser viser, at børn og unge der spiller meget tv- og computerspil, er hurtigere til at tage beslutninger, og har en bedre strategisk tankegang. Derudover har de også bedre øjenbevægelighed og visuel opmærksomhed end børn i samme alder.

Gaming kan øge intelligens

Børn der spiller meget aktion præget tv-spil, har en større evne til at se mønstre og bliver derfor mere opmærksomme på forandringer. Der ses på disse børn, at de har større kognitiv kapacitet og hurtigere reaktionsevne. Hvis du skal købe aktionspil til dit barn, er det vigtigt, at du følger aldershenvisninger på spillene, som PEIG har valgt.

E-sport er fysisk krævende

Forskning viser at folk, der dyrker E-sport udskiller lige så meget kortison som en racerkører, og har ”hånd- øje koordination” som har vist sig at være bedre end hos de dygtige bordtennisspillere. Under kritiske situationer i spillet kan én der spiller E-sport, få pulsen op på 160-180 salg i minuttet. Det er næsten en lige så høj puls, som en maratonløber kan komme op på. E-sporten er så fysisk krævende, at spillerne derfor skal holde sig i god form, både ved hjælp af træning og kost. Fysisk aktivitet er ikke kun godt for præstationen indenfor E-sporten, men giver dem en generel sundhed, der også kommer dem til gode i skolen.

Gaming er socialt

I dag er computerspil anderledes, end det var tidligere. De fleste spil spilles online, og muligheden for at kommunikere med hinanden er stor. I flere af spillene kræve det at spillerne kan kommunikere med hinanden, da dette er vigtigt for samarbejdet for at lave strategiske planer. Derfor bliver E-sport sammenlignet med andre holdsport, såsom fodbold og hockey, da de skal kommunikere sammen for at opnå et fælles mål om at vinde. Da E-sporten bliver større og større, er LAN-partys blevet mere populære end tidligere. DreamHack er en af verdens største arrangører for LAN-partys og arrangere flere events i Sverige hvert år. Gamerne selv laver også LAN-partys, hvor de samler vennerne og spiller.

Mange forældre oplever at de føler sig uvidende omkring, hvad deres barn laver på computeren. Det kan derfor være svære for forældrene at engagere sig i sporten, da de ikke ser det på samme måde som en fodboldkamp. Dette kan skabe lidt miskommunikation, da barnet derfor vælger ikke at fortælle om hvilken erfaringer og kompetencer, barnet har fået gennem computerspillene. Dette gælder både positive og negative oplevelser. Vi har derfor samlet nogle tips til, hvordan du får en større forståelse for, hvad dit barn laver på computeren.

gamingevent_780X500.jpg

Hvordan kan du som forældre til en gamer vise interesse for E-sport?

Stil spørgsmål!

”Hvilket spil spiller du?”

”Hvad synes du er det sjoveste ved spillet?”

”Kan man afslutte spillet midt i en kamp? Hvorfor/hvorfor ikke?”

”Er det et holdspil, og hvis det er, hvilken rolle har du så?”

Disse spørgsmål kan give en mere konkret forståelse af, hvad spillet går ud på, og hvilken rolle dit barn har. Samtidig viser du interesse for noget, som de går meget op i.

Hold styr på hvad der siges online

Spillene i dag er som sagt oftest online, hvilket gør muligheden for at kommunikere endnu større. Det kan derfor være vigtigt at snakke med dit barn om, hvordan ens adfærd skal være på nettet. Skab en åben dialog med dit barn for at undgå mobning og andre ubehagelige oplevelser, der kan opstå via nettet.

Forstå dit barns sociale liv i spillets verden

I dag opfordrer spillene spillerne til at være mere sociale, hvilket er positivt. Børn som i det daglige har svært ved at udtrykke sig, kan derfor gennem spillene øge deres selvtillid og derigennem finde venner. Det vil derfor som forældre være godt, hvis I spørg til børnenes online venner. Spørg dem hvilket spil de spiller, hvad man gør og hvem de spiller med.

Vil du have flere gode tips til at få en bedre forståelse for hele gaming-konceptet, kan du kigge på denne guide til forældre eller på linkene der er længere nede på siden.

 

Jollyroom satser på E-sport!

Vi på Jollyroom kan med stolthed fortælle, at vi har satset mere på netbaseret gaming! Vi har fået nogle af de bedste mærker indenfor gaming på hylderne, såsom Victory, Raxor og SteelSeries! Hos os finder du helt sikkert gode produkter til alle aldersgrupper!

Gaming.jpg

1.Victory JGX 1.1 PRO gamingstol 2. SteelSeries Rival 110 gamingmus 3. Razer ManO´War wireless headset 4.Razer Raiju Xbox Controller  5. Razor Firefly musemåtte   6. Razer Tiamat 7.1 v2 gaming headset 7. SteelSeries Apex M750 Tastatur