Sikkerheden kommer først – også på kælkebakken!

Tænk at bruge en hel dag på kælkebakken med leg, sjov og varm kakao ❄❤ For ikke at tale om den skønne fornemmelse, når ungerne kommer ind igen med røde kinder og det største smil. Den glæde sneen byder på er helt fantastisk, men desværre er den ikke altid helt ufarlig. Vi ser derfor på nogle ting I kan gøre, for at undgå ulykker.

Her får I fem gode råd til en fantastisk og sikker kælketur på de snedækkede bakker:

  1. Vælg en mindre stejl kælkebakke, og sørg for at den er hvid, så dit barn kører på sne og ikke is.
  2. Tjek at der plads til, at barnet kan bremse for enden af bakken.
  3. Lær barnet at kigge fremad, når man kælker og holde arme og ben inden for kælkens rammer. Hvis der sker sammenstød, bliver skaderne mindre, hvis man allerede har bøjede ben.
  4. Husk hjelmen, så det lille hoved er beskyttet enten med en skihjelm eller cykelhjelm.
  5. Husk vandtæt og vindtæt tøj, der varmer den lille krop, hoved og fødder godt. Brug dog en lang hue eller halsedisse i stedet for halstørklæde, da et tørklæde kan vikle sig ind i kælken og udgøre risiko for kvælning.

 

Vær opmærksom på kælkebakken!

 

En stor del af sikkerheden handler om sund fornuft og kun at give børn vinterlegetøj, som de selv kan styre. Herunder finder I vores favoritter fra STIGA – sikkert vinterlegetøj af høj kvalitet, som med garanti bliver et hit for børnene (og også de voksne) derhjemme, når først I har prøvet dem på kælkebakken hjemme i Danmark eller på skiferien. 😉

snölek.jpg

1. Hjelm 2. Kick Free 3. Kick STX Free-B 4. Snowracer 5. Kælk

0-3 år
Med STIGAs Babykælk Cruiser kan selv de allermindste tage med ud på bakken og til gåture i sneen.  Denne babykælk kan fås i flere flotte farver, og der medfølger både en hynde og sele, for at give jeres barn en behagelig og sikker tur.

Fra 3 år
Favoritten hos børn over 3 år er STIGAs Snowracer XS Pro. Den har et stabilt styr, som gør den ekstra nem at styre. Med bremse, twintip-system og carving-formede styreski er den ikke bare sjov men også et sikkert alternativ til vildbasserne. Desuden er denne model helt utroligt cool 😎

Fra 5 år
Når børnene er blevet lidt større, skal skal der jo både fart og seje tricks på kælkebakken. En storsælger i vores udvalg af Snowracers er modellen Curve, som med sine twintip carvingski er perfekt til lige præcis dette. For at holde sikkerheden i top har Curve både bremser og styrefjeder, som garanterer at kælken stopper automatisk, også hvis man falder af.

STIGA2_780X500.jpg

Hvis I er ude efter en rigtig udfordring, så skal I prøve STIGAs Snow Kick! Den er specielt designet til at suse ned ad bakken samtidig med at den giver god stabilitet, kontrol og høj sikkerhed. Garanti for kildren i maven! 😄

Sidst, men absolut ikke mindst, husk hjelmen! Hvor sjovt og fantastisk det end er at være på kælkebakken, så vil vi ikke have nogen ulykker! Hjelmen Play+ kan bruges hele året rundt. I sommervarmen gør ventilationshullerne at hjelmen stadig er behagelig, og i vinterkulden gør den gode form, at man sagtens kan have en varm hue på indenunder!

 

 

 

Kilder:
Børneulykkesfonden: sikkerhverdag.dk/idraet-og-bevaegelse/ski/sikkerhed-paa-kaelk