Vinterklar med testvindende overtøj og sko!

Her får I nogle hotte tips, når I skal klæde børnene varmt, praktisk, og ikke mindst flot, på til vinter! Her forklarer vi også lidt om tre-lags-princippet, og hvorfor det er godt at huske, når man skal klæde børnene godt på. 👇

Det er vigtigt at vælge tøj som ånder og leder fugten væk fra kroppen, men det er også vigtigt at vide, hvordan man skal benytte tøjet, for at få det optimale ud af lagene. Derudover kommer der også nogle tips til forskelligt testvindende tøj i praktiske kombinationer, som er rigtigt godt egnet til udendørsleg! 😊

 

Tre-lags-princippet

 

Første lag

Dette lag er det inderste, og ligger derfor ind til huden. Laget skal transportere fugt væk fra huden og derved holde huden tør. Her er materialet vigtigt. Merinould eller syntetiske materialer er bedst da de transporterer fugten væk. Derimod skal man undgå bomuld som inderste lag, da det suger fugten til sig og lægger sig som en våd hinde, der køler kroppen ned.

 

Andet lag

Det andet lag, eller mellemlaget, skal være isolerende og sørger for at holde på varmen. En tykkere uldtrøje eller en fleecetrøje er optimalt her, da de indeholder en masse luft, som er let for kroppen at varme op. Samtidigt kan de transportere fugten væk. Det er også dette lag, man tager af for at justere temperaturen, hvis det bliver for varmt.

 

Tredje lag

Det sidste lag, eller yderlaget, skal beskytte mod elementerne og være både vind- og vandtæt, gerne med en eller flere ventilationsåbninger, så den overskydende fugt og varme kan slippe ud. Dette er en specielt vigtig detalje, når det kommer til børnenes tøj. Da børnene ofte løber og leger, og dermed også sveder, er det vigtigt at komme af med fugten. Som vi alle sammen ved, er det koldt at være våd og klam.

 

For at hjælpe jer i jeres jagt på det bedste vintertøj til ungerne, har vi samlet en masse testvindere på hjemmesiden, og hvis I kombinerer dem med vores storsælgende uldundertøj og fleecetøj, har i et vinder-outfit til alle vinterens strabadser!

 

Testvindende overtøj og sko!

kollage_1_bÄSTITEST_DK1.jpg

1. Didriksons flyverdragt 2. Reima flyverdragt 3. Didriksons foret regntøj 4. Superfit Culusuk Vinterstøvler

 

Storsælgende tilbehør!

KOLLAGE_2_BÄSTITEST_DK2.jpg1. Nordbjørn hue 2. Nordbjørn undertøj 3. Nordbjørn, Petite Chérie & Reima fleecedragter 4. Reima fleecejakke 5. Nordbjørn fleecekrave

Se hele udvalget af testvindere lige her 👈 😉

Nøglen til at holde børnene varme og tilpasse er altså flere lag og materialer, der ånder og transporterer fugten væk fra kroppen. Princippet kan anvendes på både kolde og MEGET kolde dage. Det handler bare om at tilpasse det efter temperatur, vejrforhold og aktivitetsniveau 😉 Tænk også på at få lagene af, når børnene kommer ind i varmen, og kroppen begynder at reagere på temperaturforandringerne, så tøjet ikke er vådt og fugtigt, når man skal udenfor igen.