6 efterårstips til børnefamilier!

Efteråret er godt i gang, dagene bliver kortere, og så kommer det evige spørgsmål: Hvad skal vi finde på at lave? Vi  har hjulpet jer på lidt vej og samlet en liste over skønne aktiviteter, der er sjove for hele familien uden at koste en formue, og som måske endda er helt gratis!

 

1. Find en ny legeplads

Der findes masser af legepladser – både store og små. I stedet for at gå til den samme legeplads som altid, så find et sted, hvor I ikke har været før. Nogle gange behøver man ikke mere end et nyt sted for at blive legesyg!

 

2. Gå på skattejagt

Det her er supersjovt for alle børn og barnlige sjæle. Hold skattejagt i skoven, i haven eller på legepladsen. En skattejagt kan være hvor som helst og hvad som helst! Gem skatten og læg et par ledetråde rundt omkring. Det bør selvfølgelig tilpasses barnets alder, og I kan enten gå rundt sammen med børnene, eller de kan selv gå rundt og finde næste ledetråd 🙊

 

3. Vær kreative med efterårets blade

Det flotteste (og sjoveste) ved efteråret er jo den smukke natur. Gå ud i parken eller skoven og saml de fineste eller sjoveste blade, som I kan finde. Tag dem med hjem og slip kreativiteten løs! Lav en blad-krone, en bladbuket eller klister blade på en glaskrukke og få en hyggelig lanterne.

 

4. Stå på skøjter

Selvfølgelig kan man stå på skøjter om efteråret! Der findes flere åbne indendørs skøjtebaner – og snart åbner de udendørs også. Tag en madpakke med, og øv jer på piruetter!

 

5. Lær noget helt nyt

Vi kan takke den digitale verden, vi lever i for, at vi nemt og hurtigt kan få nye tips og inspiration. Lav en hurtig søgning på leg eller spil, og oplev hvordan det vrimler med sjove ting, I kan lave derhjemme. Lær en helt ny leg, gå i det kreative hjørne eller prøv selv at lave et spil.

 

6. Tag på marked

Forskellige loppe- og kræmmermarkeder med en masse sjove nye og gamle ting, og selvfølgelig skal der være tid til at hygge lidt med en god kop varm kakao. 😉 ☕

 

Selvom det bliver koldere i vejret, er der ingen grænser for udendørsleg! Noget af det mest hyggelige er da at tage på udflugter i sit varme, behagelige tøj og med en lækker madpakke og varm kakao. Man skal blot sørge for ikke at fryse fra top til tå. På med ordentlige sko og varmt tøj, og så skal I se, hvor fantastisk udendørs leg kan være om efteråret!

Utelek_-_kollage.jpg

1. Løbehjul, Stiga  2. Flyverdragt Black, Reima  / Skisæt Blue, Reima 3. Støvler Ocean/Navy, Crocs
4. Inlines, Stiga 5.  Løbecykel, Stiga

 

Når det kommer til ting, man kan lave til efteråret, skal man blot åbne sine øjne. De fleste kommuner arrangerer aktiviteter i løbet af hele efteråret og til særlige mærkedage, så det er bare med at holde udkig på hjemmesiden efter spændende ting i nærheden!