Har du mærkelige drømme under din graviditet?

Under graviditeten er der mange, der drømmer meget og af og til også mærkelige og nogle gange ubehagelige drømme. Det er helt normalt og noget, der kan afspejle dine bevidste og underbevidste følelser. Men hvorfor drømmer vi så meget under graviditeten, og hvad betyder disse drømme egentlig?

 

Drømme om vand

Din følelsesmæssige tilstand afspejles i drømme. Eftersom en graviditet ofte indebærer en følelsesmæssig rutsjebanetur, er det ikke overraskende, at drømmene bliver påvirket. Dette afhænger af, at hormonet progesteron øger under graviditeten og påvirker dit følelsesliv.

Et eksempel på drømme, der virkelig afspejler din følelsesmæssige tilstand, er drømme om vand. Det er meget normalt at have disse drømme i første trimester. Vandet i drømmene kan afspejle dine følelser. Det kan fx være roligt, brusende eller tsunami-lignende. Du kan også få følelsen af at være vandtæt, hvis du oplever væskeansamlinger under graviditeten. Desuden er det normalt at drømme, at du eller noget flyder rundt i vandet, hvilket beskriver fostrets situation i maven.

 

Drømme om dyr

På listen over besynderlige graviditetsdrømme står drømme om dyr højt (fx at føde et dyr). Det kan lyde bizart og føles urovækkende, men drømmende skal ikke tages bogstaveligt. En drøm, hvor du føder et dyr er ofte forbundet med vennerne, du har omkring dig og er tegn på, at du bør tænke ordentligt efter, inden du tager vigtige beslutninger i livet. Det kan være et tegn på, at du føler uro og angst i forhold til den kommende omvæltning. Det er altså helt normalt at drømme, at du føder en delfin, kat, sæl, tiger eller larve.

 

Drømme, der afspejler uro og høje krav

Under graviditeten kan du have drømme, der føles anstrengende og ubehagelige, fx at du falder fra høje højder, bliver jagtet eller er indespærret. Dette er forbundet med uro. Uro ift. forandringer, der kan påvirke dit forhold, dit udseende eller din frihed. At du mister dit barn, efterlader det eller ikke kan håndtere udfordringer, som forældreskabet byder på, er også helt normale drømme at have under graviditeten. 

Drømme som disse kan tyde på, at du stiller høje krav til det at være forælder, hvilket er lige om hjørnet.

Graviddrömmar - sovande bebis.jpg

Alle drømmesymboler er personlige og unikke, og derfor er det svært at tyde drømmene ved hjælp af en drømmeordbog. Vi mennesker har en tendens til at drømme om dyr pga. instinkter og forbindelsen til naturens cyklusser og drift. Vi spurgte vores Instagramfølgere, om de havde haft nogle mærkelige drømme under graviditeten. Her er nogle eksempler på svar, vi fik:

“Jag drømte gentagende gange, at jeg fødte en sæl”

“Drømte, at jeg fødte en fugleunge midt på motorvejen og skulle kæmpe for, at den skulle overleve”

“Drømte, at jeg skulle have tvillinger, men den ene blev kidnappet”

“Drømte, at jeg fødte for tidligt og var nødt til at bage baby færdig i ovnen”

“Jag drømte, at der kom en babyhånd ud gennem min mave”

“Jag drømte, at min kæreste var utro og begyndte at tage stoffer”

“Jeg drømte, at fødselsstuen var fyldt med grøn røg, og der kom en kattekilling ud”

 

Se vores store udvalg af praktiske produkter til gravide her

 

________________________________________________

www.bohuslaningen.se/nyheter

www.mumsgrapevine.com.au/2021/08/pregnancy-dreams/

www.gravid.se/drommar-under-graviditeten/

www.dromen.site/sv/foda-barn/