5 opskrifter på is – uden brug af ismaskine

Findes der noget bedre end at spise is i solen? Ja, hvis du i stedet for at køre til butikken eller løbe efter Hjemmeisbilen, selv kan lave din helt egen is. Herunder giver vi 5 kølende isopskrifter, der kan bikses sammen på blot nogle få minutter – helt uden brug af en ismaskine.

 

Mango-ispinde

Ingredienser:

  • Frossen eller frisk mango

  • Banan

  • Kokosvand

Sådan gør du:

Blend alle ingredienserne efter ønsket smag og tekstur. Fyld på valgfrie forme og lad fryse i ca. 6 timer eller natten over.

Glassrecept-Mango-1.jpg

 

Smoothie-ispinde

Ingredienser:

  • Frosne eller friske hindbær og blåbær (eller valgfrie bær og frugt)

  • Vaniljeyoghurt

  • Honning eller banan for sødme (husk ikke at bruge honning, hvis du har børn, der er yngre end 1 år)

Sådan gør du:

Blend alle ingredienserne efter ønsket smag og tekstur. Fyld på valgfrie forme og lad fryse i ca. 6 timer eller natten over.

 

Tip! Hvis du ikke har nogle isforme, kan du fryse isen i almindelige isterningebakker. Hvis du heller ikke har nogle pinde til at stoppe i isen, kan du i stedet bruge et sugerør som pind. Isene bliver mindre, men desto flere, kan man spise.

Glassrecept-Smoothie-1.jpg

 

Banan-ispinde

Ingredienser:

  • Banan

  • Grillpinde, ispinde eller hårdere sugerør

  • Chokolade

  • Krymmel

Sådan gør du:
Skræl og del bananen på midten. Stik en ispind i bananen og lad den fryse i mindst 2 timer. Dyp den frosne bananispind i smeltet chokolade og krymmel. Spis med det samme eller frys den ned igen til senere.

 

Psst…du kan selvfølgelig bruge andre toppings til dine bananispinde. Du kan fx dyppe dem i kokosflager, hakkede nødder eller hvorfor ikke hælde lidt god karamelsovs på?

Glassrecept-Banan-1.jpg

Glassrecept-Banan-Bord.jpg

 

Ispinde med frugt og bær

Ingredienser:

  • Valgfri frugt og bær

  • Kokosvand

Sådan gør du:

Læg dine valgfrie frugter og bær i isformene. Fyld kokosvand på og lad fryse i ca. 6 timer eller natten over.

 

Psst… hvis du gerne vil have, at isen har en mere cremet konsistens, kan du bytte kokosvandet ud med en valgfri yoghurt.

Glassrecept-Kiwi-3.jpg

 

Yoghurt-ispinde

Ingredienser:

  • Yoghurtbægre

  • Ispinde eller små skeer

Sådan gør du:
Lav et hul med en kniv i låget på et valgfrit yoghurtbæger, stik en ispind eller ske i hullet og lad fryse i ca. 6 timer eller natten over.

Glassrecept-Yoggi-2.jpg

 

Man kan fryse is på mange forskellige måder. Men, det er rigtig smart at bruge isforme. Vi har blandt andet en 5-pak med isforme fra Barnmatsburken eller hvorfor ikke bruge nogle smarte portionsforme

 

Hjemmelavet is er altid godt, men er ekstra perfekt, når I inviterer til fest. Hvis du vil se vores tips og tricks til at lave en sjov udendørsfest, kan du tjekke vores indlæg, der handler om det her