10 sjove forårsaktiviteter udenfor

Nu er foråret her, hvilket betyder varmere vejr og lysere tider. Endelig kan vi krybe ud af vores vinterskjul og tage aktiviteterne med udenfor. Her kommer 10 gode idéer til aktiviteter udenfor i forårsvejret!

 

1. Besøg en 4h-gård nær dig
Tag på en dagsudflugt til din nærmeste 4h-gård. Medbring kaffe og mellemmåltidet i en praktisk madkasse. Der findes flere 4h-gårde rundt om i landet, hvor I kan lære om dyr, natur samt ansvar og respekt for vores omverden. 

 

2. Opdag dyrelivet i en dam
Gå til den nærmeste dam og tag havre eller fuglefrø med og giv fuglene lidt mad. Hold øje med hvilke fugle, der dukker op og se om, I kan artsbestemme dem ved hjælp af mobilen. Giv ikke fuglene kage eller brød, da de kan få det dårligt.

 

3. Leg og sjov på legepladsen
Tag på legepladsen og nyd masser af aktiviteter og bevægelse udenfor. Tag sandlegetøj eller et sjippetov med for at gøre oplevelsen ekstra sjov.

 

4. Byg en forhindringsbane
En indviklet forhindringsbane kan man bygge af næsten hvad som helst – kun fantasien sætter grænser. Har I fx nogle brædder, stubbe, brænde eller lignende, er det oplagt at bruge. Byg banen som en overraskelse til børnene eller lad dem være med til at bygge den. Vil I have ekstra tilbehør, er udstyr som legetunneler og hulahopringe sjovt. Har I en trampolin i haven, kan den bruges til at hoppe fra en station til næste.

 

5. Tegn på jorden
Køb asfaltskridt og tegn sammen med børnene på jeres vej. Farven forsvinder med vand.

 

6. Byg huler
Klassisk leg, som aldrig bliver kedelig! Byg en hule i haven eller i skoven. Pas på naturen og lad være med at ødelægge en masse grene og planter for at få plads til hulen. Brug materiale fra jorden. Hæng en sjov gynge ved hulen eller måske en sjov rebstige eller klatrereb.

 

7. Gør forårsrent sammen
Find rive og kost frem og giv haven eller indkørslen en forårsrengøring. Rens bede, fej grus, puds vinduer og smid affald væk. Alt kan gøres til en sjov leg! Perfekt for små have-intresserede.

 

8. Dyrk planter
Køb frø og dyrk planter og blomster udenfor i krukker eller bede, hvis I har en have. At se planter gro og vokse frem er et spændende projekt for hele familien.

 

9. Masser af sjov med hulahopringe
Klassisk legetøj, der stadig fungerer og får dit barn i bevægelse.

 

10. Blæs sæbebobler
Uanset alder er det sjovt at blæse sæbebobler. Køb dåser med sæbebobler eller lav jeres egen. Der findes opskrifter på ekstra stærke sæbebobler, der ikke går i stykker lige så hurtigt som almindelige. Bland en halv deciliter opvaskemiddel, en teske sukker eller flormelis og en halv deciliter glycerol (kan købes på apoteket). Bland forsigtigt med to til fem deciliter vand.

 

________________________________________________

www.4h.dk/find-klub/om-gaardene

@idabecker