Flyverdragtguiden

Snestorm, regn og kulde skal ikke stoppe dit barn fra at lege udenfor. Nu når vintersæsonen er her, er det vigtigt med overtøj, der holder barnet varmt og tørt. Andre vigtige detaljer er reflekser, og at tøjet kan holde til meget leg. Gør brug af vores flyverdragtguide, som vi har lavet sammen med Didriksons og find den perfekte flyverdragt til leg i vintervejret!

 

Hvad du skal tænke på, når du vælger flyverdragt til dit barn

Anvendelsesformål
Flyverdragter kan have en masse forskellige egenskaber og for at finde en flyverdragt, der passer til dit barn, gælder det om at tænke på, hvad flyverdragten skal bruges til. Er det først og fremmest til leg på en sneklædt kælkebakke i minusgrader eller i en grå vandpyt, der er fuld af grus? Didriksons flyverdragter har alle de vigtige funktioner (beskrevet nedenfor). Det, der adskiller de forskellige modeller, er varmeniveau, slidstyrke og ekstrafunktioner. 

Størrelse
Mål dit barns højde og bredde ifølge størrelsesguiden, der linkes til på hjemmesiden under alt overtøj fra Didriksons. Hvis barnet havner midt imellem to størrelser i højden, men følger øvrige kropsmål, skal den mindre størrelse vælges og den smarte funktion, Extend Size, kan tages i brug ved behov. Med denne funktion kan du forlænge ben og ærmer med 5 cm ved at sprætte de angivne sømme op.

Pasform
En god pasform i den rette størrelse lader dit barn lege uden forhindringer. Vi anbefaler, at du ikke køber en flyverdragt, der er alt for stor, da barnet ikke vil være i stand til at hoppe og løbe uhindret, men i stedet vil stå stille og fryse. Hvis benlængden bliver for lang, kan barnet snuble og ødelægge stoffet ved at træde i det. Sørg også for, at du ikke køber en flyverdragt, der er for lille. Når barnet står oprejst i sin flyverdragt, skal der i skridtet være stof nok til, at der er plads til en knytnæve, så armene kan strækkes op over hovedet, og barnet kan sidde på hug, uden at flyverdragten strammer til i skridtet. Kort sagt, så er det vigtigt, at dit kan lege komfortabelt og ikke føler, at flyverdragten 'er i vejen'.

Varme
For at kunne tilpasse sig temperaturen anbefaler vi, at I bruger lag-på-lag-princippet. På den måde bliver luften varmet op mellem lagene samtidig med, at det er muligt at tage et lag af, hvis det bliver for varmt. En fleecetrøje er perfekt at have på under flyverdragten, fx modellen, Monte fra Didriksons. Når temperaturen synker yderligere, kan du tilføje et skiundertøjssæt, fx modellen, Jadis, som du kan have på under en trøje som Monte eller Corin.

 

Funktioner
Nedenfor bliver nogle af de vigtigste funktioner, en flyverdragt skal have, beskrevet – funktioner, som alle Didriksons' flyverdragter besidder. Udover disse funktioner er det også muligt at fastgøre vanter på indersiden af de justerbare ærmer, så vanterne kan blive båret enten uden eller inden for ærmerne.

Flyverdragterne har elastiske og justerbare benender, der kan tilpasses efter støvlerne samt snelås, der forhindrer sneen i at komme ind i støvlerne. Dragterne er justerbare i taljen og har en blød beskyttelse over lynlåsen, så lynlåsen ikke gnaver ind i barnets hage eller hals. Flyverdragten, Hailey, er en lidt enklere model, der mangler nogle af funktionerne – læs mere i produktbeskrivelsen for at se flyverdragtens specifikke egenskaber.

Extend Size
Via Didriksons vokse-funktion, Extend Size, kan dragten øges med op til én størrelse i ærme- og benlængde. Du sprætter forsigtigt den angivne søm op, og vupti, så kan barnet bruge flyverdragten endnu en sæson.

Fodholdere
Undgå, at sne kommer ind i vinterstøvlerne ved at holde støvler og flyverdragtens ben på plads med udskiftelige fodholdere af silikone. Hailey har fodholdere af elastik, og hvis de bliver slidt op, kan du erstatte dem med et par af silikone.

Refleksdetaljer
I løbet af de mørke årstider kan man næsten ikke bruge for mange reflekser. Didriksons' flyverdragter hjælper til et godt stykke af vejen med sine reflekterende detaljer, men vær alligevel altid forsigtig og brug endelig LED-refleksbånd eller lignende, når gåturene foregår, når det er allermørkest.

Navneskilt
Udvokset men alligevel som ny? Didriksons' flyverdragter har navneskilte med plads til flere navne, så flyverdragten kan gives videre til mindre søskende, en kusine, skolekammerat eller en anden, der kan bruge den.

Vandtæt
Sne, sjask og regn på tværs – vådt, vådt, vådt! Didriksons' flyverdragter har tapede sømme og en PFC-fri vandafvisning, der holder barnet tørt i al slags vejr. Hvis vandafvisningen begynder at aftage, kan du følge vaskeanvisningen og forsigtigt stryge flyverdragten ved lav varme for at genaktivere vandafvisningen.

Aftagelige hætter
Barnets sikkerhed kommer før alt andet. Didriksons' aftagelige hætter er en sikkerhedsforanstaltning for at undgå ulykker i tilfælde, hvor hætten sætter sig fast i noget under leg. Desuden kan det være skønt at gå uden hætte på de dage, hvor solen skinner, og det er lidt varmere i luften.

 

didriksons-extendsize-namnlapp.jpg

 

Hvilken flyverdragt er den bedste til dit barn? Det kommer an på flere ting

Her kommer en sammenligning af Didriksons' flyverdragter, hvor vi fremhæver deres primære fordele og viser, hvilket niveau dragten ligger på, når det kommer til varme, vandtæthed og materialets slidstyrke.

 

Zeke
Den mest holdbare flyverdragt er Zeke, der helt og holdent er lavet af det slidstærke Corduramateriale.

Björnen
Klassikeren, der har vundet uafhængige forbrugertests og er 100 % vind- og vandtæt.

didriksons-bjornen-zeke.jpg

1. Didriksons Zeke Flyverdragt, Navy 2. Didriksons Björnen Flyverdragt, Plum

 

Cornelius
Modellen Cornelius er udstyret som Björnen, men uden varmende, imiteret pels!

Polarbjörnen
Dette er den varmeste model, der passer til lange dage i sneen, med tapede sømme og ekstra polstring.

didriksons-cornelius-polarbjornen.jpg

1. Didriksons Cornelius Flyverdragt, Leaf Green 2. Didriksons Polarbjörnen Flyverdragt, Poppy Red

 

Tirian
Tirian er den flyverdragt, der har den bedste åndbarhed ved løb og leg. Den er desuden designet, så den ser ud som en separat jakke og bukser.

Hailey
Flyverdragten med den laveste pris og enklere funktioner – men den er både slidstærk og varm.

didriksons-tirian-hailey.jpg

1. Didriksons Hailey Flyverdragt, Navy 2. Didriksons Tirian Flyverdragt, Lilac

 

Hvorfor skal du vælge Didriksons til dit barn?

Flyverdragterne fra Didriksons har vandafvisende egenskaber, der er helt PFC-fri, hvilket betyder, at de er fri for miljøpskadelige fluorkarboner. Didriksons bruger også nye miljøvenlige måder til at fremstille deres tøj på. Enten ved at anvende en ny teknik til fremstilling af materialer eller ved at bruge fiberblandinger, der har en mindsket negativ påvirkning af miljøet. Derudover, så deltager Didriksons i det Svenske Institut for Standarders arbejdsgruppe, Sikkerhed i Børnetøj (SIS/TK 16/AG 5) for europæiske standarder.

 

Vil du se mere på alle Didriksons produkter? Tag et kig her