Skolestart med Barnfonden

At begynde et nyt skoleår i august kan virke som en selvfølgelighed for mange. Men i visse lande kommer børn ikke til at have mulighed for dette. Barnfonden er en organisation, der er medlem af verdensorganisationen Childfund Alliance og arbejder for børns ret til at gå i skole med et samtidigt fokus på sundhed og sundhedsvæsen. I samarbejde med Barnfonden donerer Jollyroom 10 kr. for hver solgt rygsæk. I dagens artikel kan du læse mere om dette vigtige samarbejde og møde Karin Bergqvist, der arbejder hos Barnfonden.

I disse dage starter vores børn i skole – enten for første gang eller i et nyt klassetrin. Coronavirusset har påvirket hele verden, blandt andet Etiopien. Mange familier har mistet deres indkomstkilder og mangler mad. Det er blevet sværere at skaffe vand. Et stort problem er desuden manglen på information om virusset. Mange skoler er lukket ned, men vil åbne igen – dog er der mange elever, der ikke vender tilbage. Alle børn er blevet påvirket af virusset, men det går især ud over piger. Skolebænken er blevet skiftet ud med arbejde, da de skal hjælpe med at forsørge familien. Mange piger risikerer desuden at blive giftet væk i en tidlig alder.    

barnfonden1.jpg

Barnfondens store hjertesag er børns ret til et trygt liv. Et liv uden vold, og hvor det er muligt at gå i skole. Vejen dertil går via hjælp til selvhjælp, så det bliver en holdbar udvikling. Barnfonden opererer i nogle af verdens mest udsatte områder, hvor børn og familier lever i stor fattigdom uden adgang til rent vand, mad, stabil indkomst og sygepleje. FN har advaret om, at hundredvis af millioner mennesker risikerer at sulte allerede i år på grund af den nuværende situation. Barnfonden gør en stor indsats og arbejder for at mindske risikoen for smittespredning og mindske konsekvenser i tilfælde af smitte i de områder, hvor de arbejder.   

– I mange af de lande, som vi arbejder i, blandt andet Etiopen, udgør ukontrolleret smitte af coronavirusset en eksistentiel trussel mod hele samfundet, siger Karin Bergqvist fra Barnfonden.

Karin forklarer, hvordan det hele hænger sammen i en kæde. Børn har brug for søvn og mad for at kunne studere i hjemmet. De har brug for støtte fra forældre og voksne i deres omgivelser samt materialer, da de ikke har tilgang til internet ligesom i vores del af verden.

– Hvis vi skaber gode forudsætninger for at forældrene kan få en indkomst, vil det mindske stress og uro og dermed mindske vold mod børn. Det vil også medføre, at det ikke er nødvendigt at sende piger i arbejde eller gifte dem væk, fortsætter Karin.

barnfonden2.png

Barnfonden arbejder for, at børn skal have mulighed for at gå i en tryg skole med et stimulerende og børnevenligt miljø.

– Det indebærer, at vi tager udgangspunkt i helheden – alt fra at skabe et sundt og stimulerende miljø til at uddanne lærere i metoder, hvor børnene selv kan være aktivt deltagende i undervisningen, forklarer Karin.  

Herunder er nogle konkrete eksempler på, hvad Barnfonden og deres samarbejdspartnere gør for at skabe en tryg skole:

  • Forsyner skoler med vand – både rent drikkevand og vand til at vaske hænder.
  • Toiletter, herunder særskilte toiletter til pigerne, som ellers ikke komme i skole.
  • Yder bidrag til biblioteker og hjælper med bøger, så børn får adgang til skolematerialer, og lærere får adgang til nye undervisningsmateriale og videreuddannelse.
  • Bidrager til at gøre klasseværelserne sikre – ingen tag, der styrter sammen, ordentlige bænke at sidde på samt lys og ventilatorer ved hjælp af solceller på visse skoler.

– Alle børn har ret til at gå i skole. Og vi ved, at børn, der går i skole, har større chance for at komme ud af fattigdom, afslutter Karin.  

Vi hos Jollyroom er stolte over dette vigtige samarbejde med Barnfonden. Vi ønsker også, at årets skolestart skal være for alle. Derfor donerer vi 10 kr. til Barnfonden og deres arbejde for hver solgt rygsæk.

Nu starter skolen igen – og forhåbentlig for alle. Dit barns nye skoletaske gør en forskel – dit køb bidrager til, at et barn i Etiopien får mulighed for at starte i skole i år.

Klik her for at finde dit barns nye, personlige skoletaske.

 

___________________________________________

https://barnfonden.se/