Myter om overtøj

I dagens artikel kommer vi myterne om overtøj til livs samt fortæller om nogle af vores yndlingsprodukter fra Didriksons.

”Man bør købe en størrelse større”

Børnene vokser hurtigt, og derfor er det bedre at købe en størrelse større, når I shopper overtøj, så de har noget at vokse i. Men for stort tøj er ubekvemt for dit barn, og chancen for, at tøjet sætter sig fast i noget, er øget. Didriksons har overtøj, der kan bruges mod kulde, sne og regn og udstyret med et såkaldt Extended Size system. Dette system gør det muligt at forlænge ben- og armlængderne med en størrelse, så dit barn undgår at snuble i for stort tøj, inden det reelt er tid til at skifte til en større størrelse! Didriksons Rusk Regnsæt er et farvestærkt regnsæt, der netop har dette Extended Size system, så det kan forlænges!

”Skaljakke er bedre end Galon”

Man kan sige både ”ja” og ”nej” til denne påstand. Det afhænger af vejret, men også på hvilket behov, dit barn har. Øser det ned udenfor eller er meget vådt på jorden, så er Galon det bedste. Løber dit barn meget rundt, og regner det kun en smule, så kan man argumentere for, at en skaljakke er et mere oplagt valg.

Didriksons Galonovertøj er 100 % vand- og vindtæt og kan nemt tørres af med en klud, når det bliver snavset. Et godt råd! Vend regntøjet med vrangen udad, hvis det er vådt – så tørrer det hurtigere. Her kan I se nogle eksempler på Galon-modeller fra Didriksons, der fås i forskellige farver – Slaskeman, Waterman og Boardman.

Man skal selvfølgelig ikke undervurdere skaljakker og bukser. Meget praktiske og kan bruges i forskelligt vejr. Materialet afgiver dit barns varme effektivt. Dette tøj har også den fantastiske Extended Size funktion og passer både til regnfulde dage og kolde, solrige dage! Her kan I se alle skaljakker/regnjakker og bukser.  

Trends-didrikson-waterman.jpg

”Tøjet tager ikke skade af maskinvask”

Overtøj bør vaskes af og til, men ikke for ofte, da maskinvask og tørretumling slider på materialet. Didriksons anbefaler at vaske et par gange per sæson. Stoffet er behandlet for at gøre det vandtæt, og denne behandling kan slides væk ved for hyppig vask. Hvis tøjet er meget snavset for eksempel fra ler, så brug en børste til at fjerne det værste. Som nævnt ovenover kan Galon nemt tørres af, og du behøver derfor ingen børste til dette materiale. Et godt tip! Galon bliver slidt, hvis det udsættes for varme, så undgå at tørre det i tørreskab eller tørretumbler – så sikrer du, at tøjet holder længere.

”Det eneste, der betyder noget, er, at stoffet er vandtæt”

For at dit barn skal holde sig tørt i sit nye tøj, skal stoffet være behandlet, således, at det er vandtæt. Dette er dog ikke, det eneste, der betyder noget. Det er meget vigtigt, at sømmene er tapede (helst svejsede) og holdbare for, at tøjet skal holde dit barn tørt. Hvis ikke dette er tilfældet, kan vand trænge ind gennem sømmene.

Praktiske startsæt til efterår og vinter (alt tøj fås i forskellige farver):

Det kan føles som om der er længe til, men nedenfor er der en liste over tøj, vi anbefaler til efterår og vinter!

  1. Monte Fleecejakke og bukser, kan bruges både som hyggetøj eller som et varmende lag under jakken. Fremstillet af 30 % genanvendt polyester.
  2. Uforet regnsæt, 100 % vand- og vindtæt med svejsede sømme.
  3. Regnsæt, vand- og vindtæt med tapede sømme. Extended Size funktion og fremstillet af 100% genanvendeligt polyestervæv. Vandafvisningen er PFC-fri.
  4. Regnhat og Galonvanter, hold regnen væk med dette vand- og vindtætte tilbehør.
  5. Migisi Flyverdragt, en populær flyverdragt-model. Fór, 100 % vand- og vindtæt, tapede sømme samt åndbart materiale. Extended Size funktion. Vandafvisningen er PFC-fri.
  6. Vinterhue og -vanter, huen har blødt fór af syntetisk pels, og vanterne har varmende fleece indvendigt, så de holder små hænder varme om vinteren.

didrikson-trends.jpg