Beskyt børnene med UV-tøj!

Hvor dejligt det end er, når solen skinner, så er det supervigtigt at tage solens stråler alvorligt og beskytte dit barns hud ordentligt. I dagens indlæg kan du læse om UV-beskyttelse, hvorfor det er godt for dit barn, og hvordan du kan gøre det på bedste vis.

Hvorfor skal jeg købe UV-tøj til mit barn?

UV-tøj har stof med høj densitet. Det indebærer, at trådene i stoffet er tæt vævede mod hinanden sammenlignet med andre typer af stof. Mellemrummene mellem trådene er mindre, og solstrålerne har derfor sværere ved at bryde igennem stoffet. Dit barns hud er ekstra følsomt over for solens stråler, og derfor har de brug for mere dækkende beskyttelse.

Hvilken slags UV-tøj skal jeg købe til mit barn?

Dit barn får den mest dækkende beskyttelse med en UV-dragt, der plejer at være langærmet og med lange ben. Således bliver størstedelen af dit barns krop dækket og effektivt beskyttet mod solen. For de lidt ældre børn kan en UV-dragt blive for stram, og så kan en UV-trøje eller et par UV-bukser være et bedre alternativ – enten kombineret eller hver for sig. De mindste børn skal helst have en dækkende solhat og solbriller for at dække og beskytte både nakke, hoved og øjne.

Hvad skal jeg tænke på, når jeg køber UV-tøj?

Det er vigtigt, at UV-tøjet har en høj solbeskyttelsesfaktor på mindst 50+. Det er desuden vigtigt, at tøjet er i høj kvalitet, så dit barn kan bade, opholde sig i solen og tøjet blive vasket uden, at det bliver slidt. Nederst i artiklen har vi listet forskelligt anbefalelsesværdigt UV-tøj.

Et godt tip! Hold tøjet mod solen og se hvor meget lys, der trænger igennem stoffet. Jo mindre lys, der trænger igennem, desto bedre beskyttelse mod solen.

UV-tøj vs solcreme?

UV- tøj giver en mere langvarig beskyttelse end solcreme. En stor fordel med UV-tøj er, at hverken sved eller bad påvirker beskyttelsen. Desuden virker beskyttelsen lige godt i vand som på land. Med andre ord behøver du ikke bekymre dig for, om børnene er ordentligt beskyttede mod solen, når de leger ved strandkanten. Når det kommer til solcreme, er du nødt til ofte at smøre et nyt lag på – især efter bad og leg. Solcreme giver altså en mere usikker beskyttelse sammenlignet med UV-tøj. Det er dog vigtigt at huske på, at de dele af kroppen, der ikke bliver dækket af UV-tøjet, skal smøres ordentligt ind med solcreme med en høj solbeskyttelsesfaktor.    

Hvor længe må børn opholde sig i solen?

Børn skal generelt ikke være for længe ude i solen, men i stedet opholde sig i skyggen det meste af tiden – specielt midt på dagen, når solen står højest. Børn under et år bør overhovedet ikke opholde sig i solen, men kan i stedet ligge i et køligt UV-telt, hvor de kan have det behageligt i skyggen. Lidt ældre kan godt opholde sig i solen i kortere tid. Med en UV-dragt og et tykt lag solcreme på bare områder, er I godt dækket ind!

Husk på, at også små fødder kan blive solskoldet. For at undgå dette er UV-badesko et oplagt valg. De beskytter mod spidse sten, er dejlige at løbe rundt i og beskytter samtidig fødderne mod solen.

På webshoppen har vi masser af fint UV-tøj i høj kvalitet – alt fra UV-dragter og UV-telte, til UV-hatte og UV-sko. Neden for ser I mange af sommerens sæsonnyheder!

Maximal.jpg

1. Nordbjørn Shadow UV-telt, Blue 2. Nordbjørn Skärhamn UV-Sæt & Hat, Leo  3. Nordbjørn Vrångö UV-Dragt & Hat, Red Stripe

uv-petite-cherie_780X500.jpg

1. Nordbjørn Sunny UV-telt, Pink 2. Nordbjørn Skärhamn UV-Sæt & Hat, Leo  

UV-nordbjörn_780X500.jpg

Nordbjørn Vrångö UV-Dragt & Hat, Navy Stripe

UV-skydd_petite-cherie_780X500.jpg

Petite Chérie Atelier Elisa UV-dragt, Limelight

 

 

________________________
@little.ones.and.me