Beskyt dit barn med UV-tøj!

Sommeren er lige rundt om hjørnet, hvilket forhåbentlig betyder solrige dage! Når dette er sagt, er det utrolig vigtigt, at du beskytter dit barn mod solens farlige stråler. I dagens indlæg kan du læse om UV-tøj, hvor vi forklarer hvorfor dit barn skal have dette på.

Hvorfor skal jeg vælge UV-tøj til mit barn?

UV-tøj er fremstillet i et stof der har høj tæthed, hvilket indebærer at stoffet er vævet tættere end normalt. Hullerne mellem trådene er mindre og solstrålerne har derfor sværere ved at trænge igennem. Barnets tynde hud er ekstra følsom mod solens stråler, og UV-tøj hjælper derfor med at skabe ekstra beskyttelse.

Hvilken type af UV-tøj skal jeg klæde mit barn i?

Den bedste beskyttelse får du ved hjælp af en UV-dragt, da den oftest er udstyret med lange ærmer og ben. Her er dit barns krop dækket over det hele, og du behøver derfor ikke være nervøs for at om du nu har smurt nok solcreme på, når de løber rundt og leger. De ældre børn kan føle, at en UV-dragt er generende at lege i, og i dettetilfælde kan en UV-trøje eller et par UV-bukser være et godt alternativ. De mindste børn bør også have en dækkende solhat og solbriller, da dette beskytter mod sol i ansigt, nakke og øjne.  

Hvad skal jeg tænke på, når jeg køber UV-tøj?

Det er vigtigt at UV-tøjet har en høj solfaktor, mindst 50+. Dernæst er det vigtigst at kvaliteten af tøjet er i top, da materialet skal kunne holde til både leg, vand og sol uden at det slides op alt for hurtigt. Længst nede på siden giver vi forslag på mulige UV-produkter.

Tips! Hvis du holder stoffet op mod solen, kan du se hvor meget sol der kommer igennem. Desto mindre lys der trænger igennem, desto bedre er solbeskyttelsen.

UV-tøj eller solcreme?

UV-tøj giver en længerevarende beskyttelse end solcreme, da UV-tøjet er effektivt også selvom dit barn bader eller sveder. Hvis du vælger UV-tøj behøver du ikke at være bekymret, når dit barn leger i vandkanten, hvis du derimod bruger solcreme, så må du sørge for, at dit barn hele tiden er smurt ind, hvilket hverken du eller dit barn synes er særlig fedt. De dele af kroppen som ikke dækkes af et UV-materiale skal selvfølgelig smøres ind i solcreme med en høj solbeskyttelses faktor.

Hvor længe må dit barn være i solen?

Børn skal ikke opholde sig for længe i solen, uden at tage pauser i skyggen, specielt midt på dagen, hvor solen står højest på himlen. Børn under et år skal ikke opholde sig i solen, men derimod ligge i et UV-telt eller i skyggen, hvor der er dejlig køligt.

De ældre børn kan i et vidst omfang godt holde til at være i solen. Dette kræver dog, at de har en UV-dragt på, samt er blevet smurt ind i et tykt lag solcreme med en høj beskyttelsesfaktor, på de steder dragten ikke dækker.

Glem ikke at fødderne også kan blive solbrændte, hvilket du kan undgå ved hjælp af UV-badesko. De beskytter fødderne, samtidig med at de er behagelige at have på.

Herunder har vi samlet forskellige UV-produkter, som både er fine og giver god solbeskyttelse til dit barn!

Kollage.jpg1. Solbriller 2. UV trøje+shorts 3. UV trøje+shorts 4. UV-dragt grøn/hvid 5. UV-dragt sort/hvid 6. UV-trøje lyserød/hvid 7. Solbriller lyserød 8. UV-sko, lyrerød 9. UV-sko. blå 10. Solhat 12. Solhat