Børnesikring af hjemmet!

Det er umuligt at beskytte vores børn mod alt, der er farligt her i livet, hvor meget vi end ville ønske det var anderledes. Derimod kan vi forebygge mange ulykker ved at være opmærksomme og kigge vores hjem igennem en ekstra gang. Så i dag skal vi kigge på, hvad der er smart at tænke på, hvis man vil børnesikre sit hjem!

Børn er nysgerrige
"Nysgerrighed" er det ord, der beskriver børn allerbedst. De fleste ulykker i hjemme sker enten i køkken, badeværelse eller soveværelse, fordi børnene prøver sig frem for at lære, og gerne efteraber mor og far, fx når de laver mad eller sætter ny pære i lampen.

Børn vokser hurtigt
Lige pludselig kan børnene gribe, gå og nå op til ting, som kan vælte eller ryge ned og gøre ondt. Derfor gælder det om at følge med i deres udvikling og tilpasse børnesikringen i hjemmet herefter.

 

1. Spændende stikkontakter
I de små børns øjne ser de huller der meeeget spændende. Her skal der gerne en finger ind og lirke, eller måske en blyant eller andet, som passer i størrelsen. Sørg derfor for at anskaffe jer blindpropper til de interessante stikkontakter (og glem ikke at sikre dobbeltstik og stik på forlængerledninger).

2. Rengøringsskabet
Husk at gemme rengøringsmiddel, opvasketabs og lignende låst væk. Mange børn forstår godt, at de skal holde sig fra piller og medicin, men desværre ligner indpakningen på mange rengøringsprodukter noget, der kommer henleder tankerne på slik.

3. Persienner
Sørg for, at senge og møbler ikke står i nærheden af vinduer! Få samling på hængende persiennesnore, så de ikke er inden for barnets rækkevidde – allerbedst er det, hvis I har trådløse persienner. Hvis I har persienner bag vinduesruden, så husk at snoren, som er trukket igennem til indersiden også kan være farlig.

4. Sikkerhedsgitre
Faldulykker er den mest almindelige form for ulykker, når det gælder mindre børn. Sæt et sikkerhedsgitter op foran alle trapper i hjemmet, både øverst og nederst. Et gitter kan også bruges i døråbningen til at skille to rum ad og selvfølgelig skabe en grænse foran brændeovnen.

5. Beskyt små fingre
De små finger er alle vegne og over det hele. Dørstoppere er en enkel og effektiv måde at beskytte de små fingre på. Sæt dørstopperen på toppen eller siden af døren. Det hjælper både mod søskende som smækker med dørene, og hvis man har selvlåsende døre, der ikke må smække. Brændt barn skyer ilden, men undgå hellere helt, at barnet brænder nallerne på et varmt komfur ved at sætte en komfurbeskytter på.

Barnsäkra-ditt-hem-Kollage.jpg

1. Sikkerhedsgitter 2. Bevægelsesalarm 3. Sikkerhedsgitter 4. Babyalarm 5. Sikkerhedsgitter

For bedst at undgå ulykker, er det vigtigt at tjekke sikkerheden jævnligt. Tænk gerne et halvt år frem i forhold til barnets udvikling - bare for at være på den sikre side. ❤

 

 

Kilder:

Min-mave

Alt.dk