5 tips til en sjovere madpakke

Det dér med at smøre madpakker er bestemt ikke noget alle forældre elsker. Du har sikkert opbygget dine egne rutiner, og det kan føles uoverskueligt at være kreativ i en ellers presset hverdag. I dette indlæg finder du inspiration til nye rutiner med nemme og sjove ideer til madpakken!

1. Madpakketid er familietid

Madpakker behøver bestemt ikke at være en sur pligt. Gør det i stedet til kvalitetstid sammen med familien, hvor dit barn kan hjælpe til på sit niveau. Lav en liste sammen med dit barn over godkendte ingredienser, som du kan kombinere i en varieret madpakke. Eller brug en time i weekenden på at bage sammen - hjemmelavede muslibarer og pølsehorn er et hit - og meget kan forberedes på forhånd og gemmes i fryseren.

Der er garanteret større chance for, at dit barn spiser sin madpakke, hvis barnet selv har været med til at lave den!

2. Spændende og varieret madpakke

Vi spiser med øjnene, så det er vigtigt at madpakken ser indbydende ud. Studier viser at farver vækker appetitten. Så tøv ikke med farverige grøntsager og frugt i madkassen, og måske endda som pynt på rugbrødsmaden. Du kan også nemt opgradere madpakken med små spyd eller wraps med grønsager og kød fra aftensmaden. Eller overrask dit barn og skær maden ud i figurer (tip: brug udstiksforme). Dit barn vil elske at spise disse sjove små hapser!

3. Nemme snacks giver glade børn

I løbet af dagen bliver man hurtigt sulten. Sørg for at dit barn altid har en snack, der er nem at spise, i tasken. Både koncentration og humør er i top, når dit barn har fået lidt i maven. 😉 En simpel løsning er at opbevare snacks som frugt, nødder, ost, grøntsager eller rosiner i små bokse med forskellige farver eller klistermærker i køleskabet. Fyld boksene i weekenden, og så kan børnene selv vælge, hvilken de vil have med om morgenen.

4. Keep it cool

Vi kan hurtigt blive enige om, at en lunken rugbrødsmad ikke er meget værd. Så når madpakken skal ligge i tasken en hel skoledag eller måske endda skal med på udflugt, er det vigtigt at den stadig er kold og lækker. Til netop dette formål kan du finde seje rygsække med kølefunktion, der holder maden kølig og frisk.

5. Børnevenligt udstyr

Vælg en børnevenlig madkasse med opdelte rum, så maden let kan skilles ad og ikke røre ved hinanden. Det giver dit barn et overblik over de forskellige lækkerier, som man kan glæde sig til at spise. Det er naturligvis også vigtigt at drikke rigeligt med vand mens man er i skole. Gør det attraktivt for dit barn med en drikkedunk med et nemt lukkesystem eller sugerør, som dit barn selv kan åbne og lukke.  

Nyheder: Smarte madkasser og drikkedunke

Find den perfekte madkasse og tilhørende drikkedunk til dit barn i flotte farver, smarte funktioner og sjove motiver blandt vores nyheder - det giver helt sikkert dit barn lyst til at tage frokosten frem!

Kollage---madkasser.jpg

1. Blafre Drikkedunk & Madkasse 2. Blafre Snackboks Traktor 3. Disney Køletaske 4. Beckmann Drikkedunk & Madkasse 5. Skip Hop Madkasse 6. Design Letters Drikkedunk og Snackboks

_________________________________________

Kilder:

Valdemarsro 

Juniorbusiness

 Sunderehverdag

Samanthafotheringham

 Skolemaelk