Efterårsaktiviteter for hele familien

Kom ned i gear og brug efteråret til at lave hyggelige ting med hele familien - uanset om I er til sjove udendørsaktiviteter, spændende historielæsning eller kreative projekter. I dagens indlæg har vi samlet vores bedste ideer til skønne aktiviteter for hele familien.

I den friske efterårsluft er det skønt at udforske naturen, og regnvejrsdagene er perfekte til at hygge sig og udfolde kreativiteten indendørs. Læs med og få inspiration til gratis oplevelser med familien.

Saml kastanjer og lav fantasifulde dyr
Tag i skoven eller parken og fyld lommerne med kastanjer og sjove blade i flotte grønne, gule og røde nuancer. Brug alle herlighederne til at lave søde fantasidyr ved eksempelvis at sætte et blad på hver side af kastanjedyrets ryg som vinger. Eller lav et lille kastanjemonster - lad kastanjen blive i sin skal og sæt sjove øjne på. Gør kastanjedyret farvestrålende ved at sætte perler i alle regnbuens farver på tændstikkerne, der udgør dyrenes ben og hals. Og prøv at vikle glitrende snor i forskellige farver omkring kastanjen til din helt egen glimmeredderkop – perfekt til Halloweenpynt.

Gør klar til en hyggelig Halloween
Elsker dine børn at male og være kreative? Brug weekendens pusterum til at lave sjove masker og skræmmende pynt til Halloween. Fuldend dit barns kostume med en sej hjemmelavet maske: klip maskeformer af karton, og dekorer dem med stofrester, fjer og figurer. Eller lad dine små børn male på tykt karton, og hjælp dem klippe maskerne ud i sjove former. Med de nye seje masker er der garanti for leg og ballade. Få mere inspiration til halloween her.

Prøv nye bøger og spil
Afslapning kan let betyde flere timer med øjnene klistret til computer eller tablet. Bryd rytmen ved at tage en familietur på biblioteket, hvor dine børn kan vælge nye bøger, de aldrig før har læst. Sæt dig med de små i et hyggeligt hjørne og læs højt fra de mange eventyr. Dine større børn kan ud over spændende ungdomsromaner og krimier også finde ny musik, film og spil på biblioteket, som I kan låne med hjem.

Tag på naturlegeplads
Der er simpelthen intet bedre end at løbe ud og få røde kinder i det friske efterårsvejr! I stedet for at tage til den nærmeste legeplads, kan I teste jeres lokale naturlegeplads. Der findes over 200 naturlegepladser i Danmark med alt fra rutsjebaner og gynger til sjove gemmesteder og forhindringsbaner. På med ordentlige sko og varmt tøj, pak en kurv med boller og varm kakao og tag afsted. Nogle gange skal der ikke mere til end lidt luftforandring, for at sætte gang i nye fantasifulde lege!

Flyt rundt på værelset
Selv de mindste forandringer kan få værelset til at føles helt nyt! Særligt til vintertid kan lys og bløde tekstiler give en skøn stemning til børneværelset. Flyt rundt på de store møbler og skab et anderledes rum. Prøv at sætte sengen eller skrivebordet foran vinduet, så dit barn kan få den lille mængde dagslys, der er om vinteren. Lav et hyggeligt værelse med nye plakater og lyskæder i loftet – og få mere inspiration til indretning her.

De køligere og mørkere dage er perfekte til at hygge sig med hele familien og tage tingene ned i tempo. Uanset om dine børn er aktive, kreative eller rolige, findes der en masse skønne aktiviteter at lave om efteråret!

artikelbild-efterar2.jpg

________________________________

Emilysliv.se
Plummum.dk
www.naturlegepladser.dk