Derfor elsker vores børn bamser!

De fleste børn har en yndling derhjemme, og her mener vi ikke mor eller far, men yndlingsbamsen. 😉 Bamsen er ofte en tro følgesvend, uanset om barnet skal ud på en længere rejse eller bare forsøger at sove – men hvorfor er det egentlig sådan?

Næsten alle børn har en yndlingsbamse eller noget andet blødt, som de er særligt knyttet til (lige meget hvor tyndslidt den bliver) og det er fordi barnet bruger det som et overgangsobjekt. Grunden til det kaldes et overgangsobjekt er, at de giver den samme tryghedsfølelse som den fysiske nærhed mellem mor eller far, og derfor bliver bamsen et mentalt link til forældrene.

Præcis hvorfor børn vælger at kaste deres kærlighed på en bamse er svært at sige, men til at begynde med, har barnet ikke den følelsesmæssige modenhed til at trøste sig selv, og derfor har de brug for en konkret fysisk genstand, der kan trøste. Når børn er små, er de meget tæt på deres forældre og derfor kan det føles ensomt og skræmmende, når denne nærhed langsomt falder bort. Og det er så her et overgangsobjekt kan komme ind! 
Objektet kan faktisk være hvad som helst, så længe det giver den samme følelse af tryghed, som det er at være tæt på mor eller far. Dog er genstanden oftest noget blødt, hvilket føles blødt mod kroppen. En fluffy bamsebjørn, en kanin med bløde ører eller et stykke stof.

trends_mall_i-bloggen2_780X500.jpgSom forælder bør du ikke være bekymret, hvis dit barn knytter sig meget stærkt til en bamse i en periode, da det faktisk bare er et tegn på, at barnet er i stand til at trøste sig selv og udvikler sig hen imod at blive et mere selvstændigt individ. 

Når du er på jagt efter en ny yndlingsbamse til dit barn er det dog vigtigt at finde en, der er børnesikker. Teddykompaniet har et hav af børnesikre bamser, hvilket indebærer at de har testede sømme, og at alle materialer er giftfrie og brandsikre.
Noget andet, der altid plejer at gå rent hjem hos de små, er den traditionelle bamse. Den er både hyggelig at putte med og en fin indretningsdetalje, hvilket også gør den til en oplagt barselsgave eller til baby shower. 

Her kommer et udpluk af fine bamser 😍

Kollage_teddykompaniet_gosedjur.jpg

1. Teddy. 2. Jakob  3. Vera 4. Jessie 5. Albert 

Selvom mange børn har en stærk relation til en bamse, så er det langt fra alle. Det er kun barnet der bestemmer om, og i så fald hvilken bamse, der skal have den specielle plads i deres store hjerter. ❤


Hav en skøn weekend ❤

 

Kilder:

@marrlyn

@pollard.anna

Voresborn.dk