Sådan undgår du en varm barnevogn!

Sommerferie, solskin og duften af blomster –nu er sommeren endelig kommet til de nordlige breddegrader! Ud over at være fantastisk skønt, kan det varme vejr nogle gange blive for meget af det gode - specielt for de mindste. Hvert år er der stor debat om temperaturer, der kan stige til det livsfarlige for små børn og dyr, når de befinder sig i bilen. Den problematik vil vi gerne give lyd til igen, og advare om et andet sted, hvor temperaturerne kan stige til det ulidelige; nemlig i barnevognen.  


I nyder det fine vejr, den lille ligger og sover i vognen, og solen skinner fra en klar og skyfri himmel. Mange lægger et tørklæde eller en stofble hen over kalechen for at give skygge til barnet. Alternativt kan man folde kalechen helt frem, men faktum er, at disse materialer ofte ikke beskytter mod UV-strålingen og varmen. Med tynde stoftyper slipper solens stråler igennem, så barnet stadig kan blive forbrændt af solen, og de tykkere materialer begrænser ventilationen og skaber en reel kakkelovn i det lille rum.


Der er lavet flere undersøgelser af, hvor meget temperaturen kan stige i en barnevogn, der står både i skyggen og i solen, og bl.a. Søndagsavisen har vist, at den kan bevæge sig fra 25 til 34 grader på bare 15 min, hvis kalechen er dækket til, hvilket er langt varmere, end hvad er sundt for barnet!
At lægge et almindeligt tæppe eller en stofble over kalechen er altså ikke en god idé, når barnet skal have skygge for solen. Hvis det overhovedet er muligt, bør barnet altid placeres i skyggen og kalecheåbningen være – åben. Et andet alternativ er at anskaffe et barnevognsgardin. Barnevognsgardinet er designet til at beskytte mod UV-strålerne og varmen. En af vores favoritter for tiden er barnevognsgardinet fra mærket Dooky.
Dooky barnevognsgardiner passer til de allerfleste barnevogne og autostole på markedet.

 

Dooky barnvagn.jpeg
 

 
Det er let at åbne og lukke gardinet med velcrobåndene, når barnet vil se på den omliggende verden, eller ligger sig og tage en lur. Når barnevognsgardinet er helt nedrullet og sat fast i siderne, giver det et hyggeligt og roligt rum, hvor barnet let kan hvile og sove, uden at gå på kompromis med god ventilation. 
 

Dooky barnvagnsgardin.jpeg

  
Denne model er dejlig enkel at sætte fast med fem plastringe, som ikke efterlader mærker på barnevognen eller autostolen. Stoffet er UV-afskærmende med 40+ og kan (gudskelov) vaskes i maskinen. 
 
Kan I alle have en rigtig dejlig sommer! ❤️
Solhilsner fra Jollyroom