Anmeldelse: Doona - fra autostol til barnevogn

Okay, alle kommende mødre og fædre – jeg har noget, I bare have. Noget jeg faktisk er ret irriteret over, at jeg ikke havde, da Elise og Julia var små. Noget som jeg vil anbefale alle i fremtiden.
Lad mig præsentere: Doona+

doona_goteborgsmamman.jpgdoona_goteborgsmamman2.jpg

Hvad er Doona+?

Doona+ er både en barnevogn og en autostol. Nu er man næsten nødt til at fundere lidt – for hvordan ser sådan et produkt egentlig ud? Forestil jer en lille terminator, hvor autostolen ser ud, som den plejer, men hvor et tryk på en knap får hjulene til at flyve ud og lande på jorden. Vupti – så har man en vogn! Doona+ vandt kategorien ”Barn på vej” i 2016, og nu skal jeg vise jer hvorfor.

doona_goteborgsmamman3.jpg

Hvad gør Doona+ anderledes end andre vogne og autostole?

Virksomheden bag idéen hedder Simple Parenting og har tidligere hjulet andre med at designe barnevogne, så dette er deres første eget produkt. Der findes intet lignende på markedet lige nu.

Tanken bag produktet er, at du som forælder skal slippe for at bære rundt på en tung autostol og få mere plads i bagagerummet. Her er nogle af Doona’s egenskaber:

 • Den er ergonomisk
 • Ikke meget tungere end en almindelig autostol til baby
 • Har hovedstøtte der styrker beskyttelsen i tilfælde af en sidekollision
 • Har indlæg til de allermindste
 • Klarer op til 13 kilos vægt
 • Har 5-punktssele
 • Er fugt- og varmeregulerende
 • Kan monteres i bilen med eller uden ISOfix
 • Er testet og certificeret ECE R 44, EN 18888, EN 12790
 • Nem at styre
 • Har plads til at køre på snævre pladser

Og fordi dens miljøvenlige tekstiler er lavet af bambusfibre, er vognen både antibakteriel og allergivenlig! Ikke dårligt!

doona_goteborgsmamman4.jpgdoona_goteborgsmamman5.jpg

Tilbehør

Man kan købe dette til vognen:

For at være helt ærlig – da jeg skulle se en demonstration af denne vogn, trak jeg lidt på skuldrene og tænkte ”hvor god kan den være?”. Men da Hanna gik i gang og viste mig alle funktionerne, vognen har, stod jeg bare og måbede. Jeg vidste ligesom ikke, hvad jeg skulle sige udover ”wow, hvor nice!” eller ”hvorfor har man ikke tænkt på dét tidligere?” – og det havde jeg allerede sagt mindst 10 gange før.

doona_goteborgsmamman6.jpg

Fordele og ulemper

Men er der så nogle ulemper? Lad og lige opsummere plusser og minuser helt anvendingsmæssigt:

+ Fedt at slippe for at skifte over til en anden vogn
+ Praktisk
+ Flot rent æstetisk
+ Gode funktioner
+ Tilbehøret er nemt at anvende
+ ISOfix-løsningen monteres i en fart
+ Indlægget til baby er nemt at tage ud, når barnet vokser
+ Med håndtaget på laveste indstilling kan selv Elise køre den, haha!

- Både Fredrick og jeg er høje så liggepladsen befinder sig lidt lavt. Der er dog intet i vejen med styrets højde, så det påvirker os egentlig ikke. 😊
- Eftersom en baby ikke må sidde i autostol alt for længe, kan man nok begrænses lidt.

doona_goteborgsmamman7.jpg

doona_goteborgsmamman8.jpg

Opsummering:

Doona+ er ikke beregnet til at erstatte din almindelige barnevogn, men til at gøre livet nemmere for dig, når du bruger autostol. Det er så lækkert, at man bare kan lægge babyen i sin Doona, køre til supermarkedet, løfte den ud, trykke hjulene ud og gå ind at handle. Jag kan slet ikke beskrive følelsen!

Hvis jeg skulle give kommende forældre et tip, så ville det være denne vogn. Den er super!

”Doona+ er en ualmindeligt vellykket kombination af to veletablerede produkter – barnevognen og autostolen. Med Doona+ behøver man aldrig mere bære autostolen, nu kan den køres rundt! Men ikke nok med det, Doona+ er testet og godkendt til brug som skråstol og ombord på fly. Den er en hybrid, skabt for at gøre livet lettere for familien i bevægelse. Doona+ lader familiens nye medlem følge med, uden besværet med at veksle mellem autostol og vogn på korte ture til supermarkedet, eller når de store søskende skal hentes.”

/Juryens motivering da Doona vandt Barn på vej-prisen i 2016.

”Barn på vej” er en oversættelse af ”Barn på väg”, en kategori i konkurrencen om årets bedste babyprodukter, som afholdes af den svenske brancheorganisation, Lek- och Babybranschen.

Kort om anmelderen:

Malin Stensson er bosat i Sveriges næststørste by, Göteborg. Hun driver bloggen goteborgsmamman.se, som handler om hendes liv med familien, som består af hendes forlovede, Fredrick, og børnene Elise (2,5 år), Julia (1,5 år) og Emilia (2 måneder).